Απότομη αύξηση των short θέσεων στην μετοχή της Nvidia

Nvidia

Οι short θέσεις στην NVIDIA Corporation (NASDAQ:NVDA) αυξήθηκαν απότομα αυτή την εβδομάδα, αφού ξεπέρασε την Apple Inc ως η δεύτερη πιο πολύτιμη εταιρεία στη Wall Street, καθώς η επίμονη διαφημιστική εκστρατεία για την τεχνητή νοημοσύνη και η επερχόμενη διάσπαση των μετοχών ενίσχυσαν τη μετοχή.

Τα στοιχεία της S3 Partners έδειξαν ότι η ονομαστική αξία των short θέσεων στην Nvidia αυξήθηκε στα 34,4 δισεκατομμύρια δολάρια αυτή την εβδομάδα, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 1% της συνολικής κεφαλαιοποίησης της εταιρείας. Αυτό σε σύγκριση με 19,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε αρνητικές θέσεις στην Apple Inc (NASDAQ: AAPL) και 18,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε σορτς στην Tesla Inc (NASDAQ: TSLA), ανέφερε η εταιρεία αναλύσεων στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Η Nvidia είναι το «μεγαλύτερο short στην αγορά των ΗΠΑ», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της S3 Partners, Ihor Dusaniwsky, σε συνέντευξή του στο Yahoo Finance.

Η Nvidia βρισκόταν σε άνοδο άνω του 100% στην κεφαλαιοποίησή της φέτος, καθώς ο κατασκευαστής τσιπ σημείωσε εκθετική αύξηση των πωλήσεων και των κερδών του σε μια έκρηξη που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Η άνοδος της αξίας της πυροδότησε κάποιες εικασίες ότι θα μπορούσε ακόμη και να ξεπεράσει τη Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT) ως η πιο πολύτιμη εταιρεία στη Wall Street. Η Microsoft είναι σημαντικός πελάτης της Nvidia.

Η Nvidia βρίσκεται σε ύφεση από τότε που σημείωσε ισχυρότερα από τα αναμενόμενα κέρδη στα μέσα Μαΐου. Η εταιρεία είχε επισημάνει το guidance για το δεύτερο τρίμηνο πάνω από τις εκτιμήσεις της Wall Street και είχε επίσης ανακοινώσει διάσπαση μετοχών 10 προς 1, η οποία πρόκειται να τεθεί σε ισχύ αργότερα την Παρασκευή.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο