Απότομη πτώση για το Bitcoin, βρέθηκε σε χαμηλό δύο μηνών

Bitcoin

Η τιμή του Bitcoin υποχώρησε απότομα σε χαμηλό δύο μηνών την Πέμπτη, ξεπερνώντας ένα βασικό επίπεδο στήριξης, καθώς η αβεβαιότητα σχετικά με πολλά σημεία πίεσης πώλησης, κυρίως το ανενεργό ανταλλακτήριο Mt Gox, είδε τους traders να παραμένουν αντίθετοι προς το διακριτικό.


Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο έλαβε μικρή στήριξη από την αδυναμία του δολαρίου, το οποίο υποχώρησε εν μέσω αυξημένων στοιχημάτων για μειώσεις επιτοκίων από την Federal Reserve. Οι ευρύτερες τιμές κρυπτογράφησης ακολούθησαν επίσης το Bitcoin χαμηλότερα.


Το Bitcoin έπεσε 3,2% τις τελευταίες 24 ώρες στα 59. 046,0 δολάρια στις 23:37 ET (03:37 GMT). Το διακριτικό είχε πέσει έως και 58. 055,4 δολάρια.

Mt Gox, ντάμπινγκ φόβους κτύπημα Bitcoin


Το Bitcoin είχε απότομες απώλειες την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι traders τοποθετήθηκαν για ένα πιθανό γεγονός μαζικής πώλησης, που προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από το ανενεργό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Mt Gox.


Οι εκκαθαριστές του ανταλλακτηρίου δήλωσαν ότι θα αρχίσουν να επιστρέφουν Bitcoin που κλάπηκαν κατά τη διάρκεια ενός χακαρίσματος του 2014 σε πελάτες από τις αρχές Ιουλίου. Ενώ η κλίμακα της διανομής παρέμεινε ασαφής, οι έμποροι στοιχηματίζουν ότι δεδομένης της τεράστιας ανατίμησης της τιμής του Bitcoin την τελευταία δεκαετία, οι περισσότεροι παραλήπτες του διακριτικού θα ήταν διατεθειμένοι να πουλήσουν.


Ένα τέτοιο σενάριο παρουσιάζει μεγάλη πίεση πώλησης στο Bitcoin. Αρκετές μεγάλες φάλαινες εθεάθησαν να κινητοποιούν Bitcoin σε ανταλλαγές για πώληση, ενώ το διακριτικό πιέστηκε επίσης από την αναφερόμενη πώληση κατασχεμένων μαρκών από τη γερμανική κυβέρνηση.

Οι φόβοι μιας μαζικής πώλησης είδαν τους εμπόρους να στρέφονται σε μεγάλο βαθμό αντίθετα προς το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο. Αυτή η πίεση πώλησης επεκτάθηκε σε ευρύτερες αγορές κρυπτονομισμάτων, ακόμη και όταν πρόσφατα στοιχεία έδειξαν κάποια βελτίωση στις ροές κεφαλαίων σε κρυπτονομίσματα.

Η τιμή κρυπτογράφησης σήμερα: Τα Altcoins πέφτουν, η αισιοδοξία των επιτοκίων παρέχει μικρή υποστήριξη


Οι ευρύτερες τιμές των κρυπτονομισμάτων υποχώρησαν επίσης την Πέμπτη και σημείωσαν απότομες απώλειες την περασμένη εβδομάδα.


Το νούμερο 2 token στον κόσμο Ether υποχώρησε 3,5% στα 3. 242,79 δολάρια, καθώς οι έμποροι αγνόησαν σε μεγάλο βαθμό τις πρόσφατες εικασίες σχετικά με ένα διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο spot Ether. Το Ether άγγιξε χαμηλό άνω του ενός μηνός, έχοντας εξαλείψει σε μεγάλο βαθμό τα κέρδη που σημειώθηκαν τον Μάιο λόγω της διαφημιστικής εκστρατείας για ένα spot ETF.


Τα XRP, SOL και ADA υποχώρησαν μεταξύ 4% και 9%, ενώ μεταξύ των νομισμάτων meme, τα SHIB και DOGE έχασαν περίπου 6% το καθένα.


Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων έλαβαν μικρή στήριξη από την αδυναμία του δολαρίου, το οποίο υποχώρησε καθώς μια σειρά από αδύναμες αναγνώσεις της αγοράς εργασίας και της επιχειρηματικής δραστηριότητας ώθησαν προς τα πάνω τις προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων από τη Fed.


Τα επιθετικά μηνύματα από τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed τον Ιούνιο μετρίασαν κάπως αυτή την αισιοδοξία, ενώ αρκετοί αξιωματούχοι της Fed έκρουσαν επίσης επιφυλακτικοί σχετικά με τις μειώσεις των επιτοκίων.

Η εστίαση ήταν τώρα στα βασικά στοιχεία για τις μη γεωργικές μισθοδοσίες που αναμένονται την Παρασκευή, τα οποία πρόκειται να προσφέρουν πιο οριστικές ενδείξεις για την αγορά εργασίας.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο