Αρνητικά πρόσημα στην Wall Street

χρηματιστήριο

χρηματιστήριο

Οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κινούνται ελαφρώς πτωτικά σήμερα, υποχωρώντας από τα υψηλά ρεκόρ, πριν από τη δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve, καθώς και τα βασικά κέρδη από την αγαπημένη της αγοράς Nvidia.


Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average υποχωρεί 0,1%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει πτώση 0,1%, και ο δείκτης NASDAQ Composite πραγματοποιεί απώλειες 0,1%.

Οι δείκτες της Wall Street σημείωσαν κέρδη την Τρίτη, ενισχυμένοι κυρίως από τον τεχνολογικό κλάδο, με τον S&P 500 και τον NASDAQ Composite να κλείνουν σε υψηλά ρεκόρ.

Τα πρακτικά της Fed αναμένονται καθώς οι αξιωματούχοι εμμένουν σε επιφυλακτική στάση για τα επιτόκια

Τα πρακτικά της Fed αναμένονται επίσης αργότερα στη συνεδρίαση της Τετάρτης και έρχονται μετά από μια σειρά επιφυλακτικών σημάτων από μέλη της κεντρικής τράπεζας.


Η Fed διατήρησε σταθερά τα επιτόκια κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης και προειδοποίησε ότι ο πληθωρισμός γίνεται κολλώδης. Ωστόσο, ανέφερε επίσης την πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων φέτος, μια δήλωση στην οποία είχαν προσκολληθεί οι αγορές.

Ωστόσο, αρκετοί αξιωματούχοι της Fed προειδοποίησαν αυτή την εβδομάδα ότι η κεντρική τράπεζα χρειάζεται πολύ περισσότερη εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός χαλαρώνει, προτού μπορέσει να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. Αλλά υποβάθμισαν επίσης τις εικασίες ότι η τράπεζα θα αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια.

Πέρα από τα πρακτικά, περισσότεροι αξιωματούχοι της Fed πρόκειται επίσης να μιλήσουν τις επόμενες ημέρες.

Εταιρικά νέα

Η μετοχή της Target (NYSE:TGT) υποχωρεί 7,6%, αφού ο λιανοπωλητής προέβλεψε συγκρίσιμες πωλήσεις και κέρδη για το τρέχον τρίμηνο σε μεγάλο βαθμό χαμηλότερα από τις προσδοκίες, αφού οι αδύναμες δαπάνες διακριτικής ευχέρειας έπληξαν τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

Η μετοχή της Nvidia (NASDAQ:NVDA) υποχωρεί 0,1%, σταθεροποιούμενη ενόψει των τριμηνιαίων κερδών του τεχνολογικού γίγαντα, αφού αυξήθηκε περισσότερο από 3% τις τελευταίες δύο ημέρες.

Η μετοχή της Urban Outfitters (NASDAQ:URBN) πραγματοποιεί άνοδο άνω του 1,7%, αφού η εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων ξεπέρασε τις προσδοκίες για την κορυφή και την κατώτατη γραμμή στο τελευταίο τρίμηνο.

Η μετοχή της Toll Brothers (NYSE:TOL) σημειώνει άνοδο 1,1%, αφού ο κατασκευαστής αύξησε την καθοδήγησή του για παράδοση ολόκληρου του έτους, καθώς ανέφερε ισχυρότερες από τις αναμενόμενες παραγγελίες με τους αγοραστές να συρρέουν σε νεόδμητα σπίτια.

Η μετοχή της Lululemon Athletica (NASDAQ:LULU) υποχωρεί 3,9%, αφού ο λιανοπωλητής αθλητικών ενδυμάτων ανακοίνωσε την αποχώρηση του Chief Product Officer Sun Choe.

Η μετοχή της Amazon υποχωρεί 0,3%, αφού ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε ότι η μονάδα cloud computing AWS θα επενδύσει περίπου 17 δισεκατομμύρια δολάρια σε κέντρα δεδομένων στη βόρεια Ισπανία, ενισχύοντας σημαντικά το σχέδιο επέκτασής του στη χώρα.

Η μετοχή της ViaSat (NASDAQ:VSAT) υποχωρεί 11%, μετά την αύξηση των τριμηνιαίων καθαρών ζημιών της εταιρείας επικοινωνιών στα 90 εκατομμύρια δολάρια, από 62 εκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η μετοχή της PDD Holdings (NASDAQ:PDD) καταγράφει άνοδο 7,3%, αφού η εταιρεία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα του πρώτου τριμήνου, τροφοδοτούμενη από την ισχυρή υιοθέτηση του διεθνούς ιστότοπου αγορών της, Temu, και καθώς η κινεζική εγχώρια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Pinduoduo (NASDAQ:PDD) προσέλκυσε περισσότερους πελάτες που είχαν επίγνωση των τιμών.

Η μετοχή της Analog Devices (NASDAQ:ADI) ενισχύεται 6,4%, αφού η εταιρεία ημιαγωγών προέβλεψε έσοδα τρίτου τριμήνου πάνω από τις προσδοκίες, βοηθούμενη από την αύξηση της ζήτησης για τα τσιπ αυτοκινήτων και βιομηχανίας μετά από παρατεταμένη πτώση.

Το αργό υποχωρεί μετά την αύξηση των αποθεμάτων των ΗΠΑ

Οι τιμές του αργού υποχώρησαν την Τετάρτη, υποχωρώντας για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση λόγω της νευρικότητας των επιτοκίων των ΗΠΑ καθώς και μιας απροσδόκητης αύξησης των αποθεμάτων των ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου των ΗΠΑ διαπραγματεύονται 1% χαμηλότερα στα 77,91 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Brent υποχωρεί 1% στα 82,11 δολάρια το βαρέλι.

Τα στοιχεία από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου έδειξαν την Τρίτη ότι τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν απροσδόκητα κατά 2,5 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, εγείροντας κάποιες ανησυχίες για την υποτονική ζήτηση πετρελαίου των ΗΠΑ, με την επερχόμενη αργία της Ημέρας Μνήμης να σηματοδοτεί την παραδοσιακή έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.

Τα επίσημα στοιχεία απογραφής από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας αναμένονται αργότερα κατά την διάρκεια της μέρας.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο