Αρνητικά πρόσημα στην Wall Street

χρηματιστήριο

χρηματιστήριο

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης οι βασικοί δείκτες κινούνται πτωτικά σήμερα, μετά την απογοητευτική τριμηνιαία ανάπτυξη των ΗΠΑ που προστέθηκε στις ανησυχίες για τον αυξημένο πληθωρισμό και τη σφιχτή νομισματική πολιτική.

Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average υποχωρεί 0,8%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,2%, και ο δείκτης NASDAQ Composite καταγράφει πτώση 0,2%.

Επιβραδύνεται η αύξηση του ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου

Η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε πιο αργά το πρώτο τρίμηνο από ό,τι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως, καθώς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 1,3% από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, χαμηλότερο από την προκαταρκτική εκτίμηση του 1,6% και σημαντικά βραδύτερο από τον ρυθμό 3,4% τους τελευταίους τρεις μήνες του 2023.

Ενώ αυτή η ανάγνωση θα μπορούσε να δείξει ότι η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια στο εγγύς μέλλον, ένα μέτρο του πληθωρισμού στα στοιχεία κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου αναθεωρήθηκε προς τα κάτω στο 3,3% από 3,4%, παραμένοντας η σκληρότερη τριμηνιαία αύξηση των πιέσεων στις τιμές σε ένα χρόνο.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Federal Reserve έχουν μειώσει τις προσδοκίες για το πότε θα είναι σε θέση να στραφούν σε μειώσεις επιτοκίων, φέρνοντας σταθερά στο επίκεντρο τα στοιχεία του δείκτη τιμών PCE της Παρασκευής – τον προτιμώμενο δείκτη πληθωρισμού της Federal Reserve.

Εταιρικά νέα

Η μετοχή της Salesforce (NYSE:CRM) υποχωρεί 15%, αφού ο όμιλος λογισμικού εργασίας παρουσίασε καθοδήγηση για το τρέχον τρίμηνο που υπολείπεται των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Η μετοχή της Walt Disney υποχωρεί 0,1%, αφού το CNBC ανέφερε ότι ο ακτιβιστής επενδυτής Nelson Peltz έχει ξεφορτωθεί ολόκληρο το μερίδιό του στον γίγαντα της ψυχαγωγίας, συγκεντρώνοντας περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η μετοχή της Moderna (NASDAQ:MRNA) σημειώνει άνοδο 2,9%, μετά από δημοσίευμα των Financial Times που ανέφερε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ πλησιάζει σε συμφωνία για τη χρηματοδότηση μιας δοκιμής τελικού σταδίου του πανδημικού εμβολίου της γρίπης των πτηνών.

Η μετοχή της Foot Locker (NYSE:FL) ενισχύεται πάνω από 13%, αφού ο λιανοπωλητής επιβεβαίωσε την καθοδήγησή του για το 2024, καθώς το σχέδιο ανάκαμψης έδειξε σημάδια προόδου.

Η μετοχή της Dollar General (NYSE:DG) πραγματοποιεί άνοδο 4%, αφού ο εκπτωτικός λιανοπωλητής ανακοίνωσε ισχυρά κέρδη πρώτου τριμήνου λόγω ζήτησης από πελάτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας.

Η μετοχή της Kohl’s (NYSE:KSS) υποχωρεί 20%, αφού η αλυσίδα πολυκαταστημάτων ανακοίνωσε απροσδόκητες ζημίες πρώτου τριμήνου και εξέδωσε προειδοποίηση κερδών για το 2025.

Η μετοχή της American Eagle Outfitters (NYSE:AEO) υποχωρεί 6,8%, αφού οι οικονομικές πωλήσεις του λιανοπωλητή ενδυμάτων το πρώτο τρίμηνο ήταν ασθενέστερες από τις αναμενόμενες, παρόλο που τα έσοδα ήταν 5% υψηλότερα από τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν πριν από ένα χρόνο.

Η μετοχή της Pure Storage (NYSE:PSTG) σημειώνει άνοδο 9,5%, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ισχυρά κέρδη πρώτου τριμήνου, υπογραμμίζοντας τη ζήτηση που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη για την πλατφόρμα αποθήκευσης δεδομένων της.

Η μετοχή της HP πραγματοποιεί άνοδο 5,2%, αφού τα τριμηνιαία κέρδη του κατασκευαστή υπολογιστών ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις για τη βελτίωση της ζήτησης, εν μέρει χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη.

Η μετοχή της UiPath (NYSE:PATH) υποχωρεί 30%, αφού η εταιρεία λογισμικού ανακοίνωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλος Rob Enslin παραιτείται, για να αντικατασταθεί από τον συνιδρυτή Daniel Dines, ο οποίος παραιτήθηκε από συν-διευθύνων σύμβουλος στις 31 Ιανουαρίου.

Η μετοχή της Hormel Foods (NYSE:HRL) σημειώνει άνοδο 0,9%, αφού η εταιρεία τροφίμων ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου και αύξησε τις προοπτικές της για ολόκληρο το έτος, βλέποντας σταθερή ζήτηση για προϊόντα κρέατος υψηλότερης τιμής.

Η μετοχή της Agilent (NYSE:A) υποχωρεί 13%, αφού τα έσοδα του κατασκευαστή εξοπλισμού υγειονομικής περίθαλψης για το δεύτερο τρίμηνο κατέγραψαν πτώση 8,4% από την ίδια περίοδο πέρυσι, με την εταιρεία να μειώνει την καθοδήγησή της για το 2024.

Το αργό αποδυναμώνεται από τα ήπια στοιχεία ανάπτυξης των ΗΠΑ

Οι τιμές του αργού υποχώρησαν την Πέμπτη, αφού τα αδύναμα στοιχεία για την ανάπτυξη των ΗΠΑ αντιστάθμισαν την αισιοδοξία για μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση των αποθεμάτων των ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου των ΗΠΑ (WTI) διαπραγματεύονται 1% χαμηλότερα στα 78,42 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Brent υποχωρεί κατά 1% στα 82,62 δολάρια το βαρέλι.

Τα στοιχεία από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου έδειξαν την Τετάρτη ότι τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ συρρικνώθηκαν σχεδόν 6,5 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, πολύ περισσότερο από τις προσδοκίες για 1,9 εκατομμυρίων βαρελιών.

Τα στοιχεία συνήθως προαναγγέλλουν μια παρόμοια ανάγνωση από τα επίσημα στοιχεία απογραφής, τα οποία αναμένονται αργότερα την Πέμπτη. Η υπερμεγέθης κλήρωση υποδηλώνει ότι η ζήτηση καυσίμων στις ΗΠΑ αυξάνεται με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, που θεωρείται ευρέως ως το Σαββατοκύριακο της Ημέρας Μνήμης.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο