Αρνητικά πρόσημα στην Wall Street μετά την ανακοίνωση των θέσεων εργασίας

χρηματιστήριο

χρηματιστήριο

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης οι βασικοί δείκτες κινούνται πτωτικά, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι η αύξηση των θέσεων εργασίας επιταχύνθηκε πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο τον Μάιο, οδηγώντας τους επενδυτές να αναθεωρήσουν τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average υποχωρεί οριακά 0,06%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,17%, ενώ ο δείκτης Nasdaq Composite καταγράφει πτώση 0,29.

Η οικονομία των ΗΠΑ πρόσθεσε περισσότερες θέσεις εργασίας από ό,τι αναμενόταν τον περασμένο μήνα, υπονομεύοντας τις προσδοκίες για ψύξη της αγοράς εργασίας, επηρεάζοντας ενδεχομένως τον τρόπο με τον οποίο η Federal Reserve προσεγγίζει πιθανές μειώσεις επιτοκίων φέτος.

Οι μη γεωργικές μισθοδοσίες αυξήθηκαν κατά 272.000 τον Μάιο, σημειώνοντας αύξηση από την αναθεωρημένη χαμηλότερη έκδοση του Απριλίου κατά 165.000, σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Στατιστικών Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας. Οι οικονομολόγοι είχαν ζητήσει ανάγνωση 182.000.

Αυτό ήταν υψηλότερο από το μέσο μηνιαίο κέρδος των 232.000 κατά τους προηγούμενους 12 μήνες.

Η απασχόληση συνέχισε να αυξάνεται σε αρκετούς κλάδους, με επικεφαλής την υγειονομική περίθαλψη. κυβέρνηση; αναψυχή και φιλοξενία· και επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές υπηρεσίες.

Οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν κατά 0,4% σε μηνιαία βάση, από 0,2% τον Απρίλιο και πάνω από τις προβλέψεις για 0,3%. Το ποσοστό ανεργίας, εν τω μεταξύ, αυξήθηκε στο 4,0%, πάνω από το αναμενόμενο 3,9%.

“Απλώς μια ισχυρή έκθεση”, ανέφεραν οι αναλυτές της Evercore ISI, σε σημείωμα. «Σχεδόν όλες οι μετρήσεις ήταν σταθερές έως ισχυρές καθώς οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν στα ύψη, οι ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν, αλλά το ποσοστό ανεργίας, η απασχόληση των νοικοκυριών και το εργατικό δυναμικό έπεσαν».

Η ψύξη της ζήτησης εργασίας ήταν βασικός στόχος του κύκλου σύσφιξης των επιτοκίων από τη Fed, με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να ελπίζουν ότι η άμβλυνση μπορεί να μετριάσει την ανοδική πίεση στον πληθωρισμό.

Υπήρχαν κάποιες ενδείξεις νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η αγορά εργασίας των ΗΠΑ είχε ψυχρανθεί, με τις εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας να έρχονται ελαφρώς πάνω από τις 221.000 την περασμένη εβδομάδα που αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω την Πέμπτη και τους ιδιωτικούς μισθούς καθώς και τις θέσεις εργασίας να ανοίγουν κάτω από τις προσδοκίες.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα και αναμένεται ευρέως να παραμείνει σταθερή καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αναζητούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ισχύ της οικονομίας.

Οι αγορές είχαν τιμολογηθεί σε σχεδόν 50 μονάδες βάσης μειώσεις των επιτοκίων της Fed φέτος πριν από αυτήν την έκδοση, με την πρώτη μείωση να σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο