Αρνητικό το κλίμα στην Wall Street

ομόλογα

χρηματιστήριο

Οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κινούνται πτωτικά σήμερα, παρατείνοντας τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ το επίκεντρο στρέφεται καθαρά στα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average υποχωρεί 0,5%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,5%, και ο δείκτης NASDAQ Composite πραγματοποιεί απώλειες 0,4%.

Η λήψη κερδών στον τομέα της τεχνολογίας, ειδικά στην αγαπημένη NVIDIA Corporation (NASDAQ:NVDA), οδήγησε τους δείκτες της Wall Street να υποχωρούν απότομα από τα υψηλά ρεκόρ την Παρασκευή.

Μια μικτή έκθεση απασχόλησης συνέβαλε επίσης στην επιφυλακτικότητα της αγοράς, δεδομένου ότι έδειξε ότι οι μισθοί εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Φεβρουάριο και ήρθε αμέσως μετά από μια σειρά κάπως επιθετικών μηνυμάτων για τα επιτόκια των ΗΠΑ από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Αυτές οι απώλειες έθεσαν ερωτήματα σχετικά με το εάν ένα αστρικό ράλι μέχρι τον Φεβρουάριο είχε πλέον εξαντληθεί.

Τα κέρδη στην τεχνολογία, εν μέσω διαφημιστικής εκστρατείας για την τεχνητή νοημοσύνη, ήταν οι μεγαλύτεροι μοχλοί της Wall Street τον περασμένο μήνα, ειδικά καθώς οι επενδυτές συσσωρεύτηκαν στη Nvidia και σε άλλους κατασκευαστές τσιπ.

Εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό

Τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή, που θα ανακοινωθούν την Τρίτη, θα μελετηθούν προσεκτικά για περισσότερες ενδείξεις στην πορεία των αμερικανικών επιτοκίων και της οικονομίας.

Η μέτρηση αναμένεται να δείξει κάποια χαλάρωση του πληθωρισμού μετά από υπερμεγέθη μετρήσεις ΔΤΚ τους τελευταίους δύο μήνες, αν και ο ετήσιος πυρήνας αναμένεται να παραμείνει πολύ πάνω από τον ετήσιο στόχο του 2% της Fed.

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ, καθώς και αρκετοί άλλοι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας, είχαν επισημάνει την περασμένη εβδομάδα ότι εξακολουθούσαν να αναζητούν περισσότερες ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός αποδυναμώνεται, προτού η τράπεζα εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων.

Οι παρατηρητές της αγοράς θα κοιτάξουν επίσης τα στοιχεία λιανικών πωλήσεων της Πέμπτης για τον Φεβρουάριο, τα οποία αναμένεται να ανακάμψουν 0,8% αφού υποχώρησαν στο ίδιο ποσό έναν μήνα νωρίτερα.

Το οικονομικό ημερολόγιο περιλαμβάνει επίσης ενημερώσεις για τη βιομηχανική παραγωγή, το συναίσθημα των καταναλωτών και εβδομαδιαία δεδομένα για τις αρχικές αιτήσεις ανεργίας.

Εταιρικά νέα

Η σεζόν των τριμηνιαίων κερδών επιβραδύνεται, αλλά ο κολοσσός λογισμικού Oracle Corporation (NYSE:ORCL) πρόκειται να υποβάλει έκθεση μετά το κλείσιμο.

Κατά τα άλλα, η μετοχή της Choice Hotels International (NYSE:CHH) σημειώνει άνοδο 4,8% αφού η αλυσίδα τερμάτισε την πολύμηνη προσφορά εξαγοράς της ανταγωνιστικής της Wyndham Hotels & Resorts (NYSE:WH), μειωμένη κατά 0,4%, αφού δεν κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετή υποστήριξη από τους μετόχους του στόχου .

Η Choice πρόσθεσε ότι το διοικητικό συμβούλιο της ενέκρινε αύξηση 5 εκατομμυρίων μετοχών στο πρόγραμμα επαναγοράς της.

Η μετοχή της Boeing (NYSE:BA) υποχωρεί 4%, αφού η Wall Street Journal ανέφερε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είχε ξεκινήσει ποινική έρευνα για επικίνδυνη παραβίαση ατράκτου στον αέρα τον Ιανουάριο σε ένα από τα τζετ 737 Max του κατασκευαστή αεροπλάνων που εκμεταλλεύεται η Alaska Airlines.

Η Equitrans Midstream (NYSE:ETRN) ενισχύεται 2,5% μετά την πτώση της ενεργειακής εταιρείας EQT Corporation (NYSE:EQT), πτώση 7%, δήλωσε ότι αποφάσισε να αγοράσει ξανά την πρώην μονάδα αγωγού της σε μια συμφωνία για το σύνολο των μετοχών.

Η μετοχή της Coinbase Global (NASDAQ:COIN) σημειώνει άνοδο 3,2%, με το χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων να επωφελείται από το bitcoin, το πιο δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα, να σκαρφαλώνει σε νέο υψηλό ρεκόρ.

Πτώση για το αργό

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν τη Δευτέρα, συνεχίζοντας τις απότομες απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας με τις αγορές να βρίσκονται στο όριο λόγω της επιβράδυνσης της ζήτησης, ιδιαίτερα από την Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού στον κόσμο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού διαπραγματεύονται 1,3% χαμηλότερα στα 77,00 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο του Brent υποχωρεί 1% στα 81,25 δολάρια το βαρέλι.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας αυξήθηκαν τους δύο πρώτους μήνες του έτους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2023, αλλά ήταν πιο αδύναμες από τους προηγούμενους μήνες.

Επιπλέον, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού υποχώρησαν 0,1% στα 2.185,35 $/oz, ενώ το EUR/USD διαπραγματεύθηκε 0,2% χαμηλότερα στα 1,0918.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο