Άσσος: Το «καμάρι» της Κεφαλονιάς θεωρείται ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης

Άσσος: Το «καμάρι» της Κεφαλονιάς θεωρείται ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης

 Το ελληνικό χωριό Άσσος, που βρίσκεται σε νησί του Ιονίου, είναι ένα από τα ομορφότερα στην Ευρώπη και δικαίως.

Όλοι ξέρουμε πως οι ομορφιές της Ελλάδας το καλοκαίρι είναι πολλές. Το κάθε νησί ξεχωριστά προσφέρει κάτι μαγικό, που σε κάνει να γοητεύεσαι και να θέλεις να μείνεις για πάντα εκεί. Σε αυτό το κείμενο όμως, θα αναφερθούμε σε αυτό το ελληνικό νησί, που σε αυτό βρίσκεται ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης.

Ο λόγος για το χωριό Άσσος της Κεφαλονιάς. Είναι στα βορειοδυτικά του νησιού, κοντά στη γνωστή παραλία του Μύρτου και περίπου 30 χλμ. από το Αργοστόλι. Είναι χτισμένο πάνω σε έναν στενό ισθμό που ενώνει την απόκρημνη χερσόνησο της Άσσου με την Κεφαλονιά, και η ιστορία χρονολογείται στα τέλη του 16ου αιώνα στα χρόνια της Ενετοκρατίας.

Τότε οι κάτοικοι, στην προσπάθεια τους να προστατευτούν από τις πειρατικές επιδρομές, έχτισαν το Κάστρο της Άσσου, με υψόμετρο 154 μέτρα. Ήταν ένα από τα δύο μεγάλα κάστρα της εποχής, μαζί με εκείνο του Αγίου Γεωργίου. Για μερικές δεκαετίες το κάστρο της Άσσου χρησιμοποιήθηκε από το ελληνικό κράτος ως φυλακή.

Ο διάσημος Βρετανός στρατηγός Τσάρλς Τζέιμς Νάπιερ (1782 – 1853) το περιγράφει σαν «ισχυρότερο ακόμα και από το Γιβραλτάρ». Έχει τετραγωνικό σχήμα και στις 4 γωνίες του βρίσκονται ισάριθμοι προμαχώνες με ιδιαίτερα ονόματα. Στις μέρες μας υπάρχουν μόνο ερείπια του τοίχους και άλλα μέρη του κάστρου της Άσσου, όπως επίσης και ο ναός του Αγίου Μάρκου.

Άσσος: Ένα χωριό γεμάτο χρώματα

Όμορφα χρωματισμένα σπίτια φωλιάζουν μέσα στην απόκρημνη πλαγιά του λόφου, μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο από πεύκα και κυπαρίσσια, με θέα την υπέροχη παραλία με τα κρυστάλλινα νερά.

Κοντά στην Άσσο θα συναντήσετε υπέροχες παραλίες. Εκτός από την ομώνυμη παραλία με τα καθαρά ρηχά νερά, υπάρχουν πολλές μικρές και κρυφές παραλίες Ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η Άσσος, είναι η παραλία του Μύρτου. Έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ευρώπης και είναι σήμα κατατεθέν της Κεφαλονιάς.

intronews.gr:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο