Ατζέντα (9/7/2024 – 14/7/2024) Μερισμάτων συνέχεια…

Ατζέντα (9/7/2024 – 14/7/2024)

Μερισμάτων συνέχεια…

Για την εβδομάδα στο εσωτερικό η ατζέντα ξεκίνησε τη Δευτέρα με τις μετοχές των ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (0,38 ευρώ/μετοχή – μερισματική απόδοση 2,2%) και Εκτέρ (0,12 ευρώ/μετοχή – μερισματική απόδοση 2,8%) να διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα χρήσης 2023, ενώ οι Euroxx και Real Consulting (ΕΝ.Α. – ανάμεσα στα θέματα υπάρχει και η μετάταξη της εταιρείας στην κύρια αγορά του Χ.Α.) έχουν συγκαλέσει τακτική γ.σ.

Την Τρίτη οι Austriacards, Κρι Κρι, Centric και Lavipharm έχουν συγκαλέσει τακτική γ.σ., λήγει η αποδοχή της δημόσιας πρότασης της Entersoft, ενώ η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει τον πληθωρισμό του Ιουνίου.

Την Τετάρτη οι μετοχές των Τράπεζας Πειραιώς (0,063 ευρώ/μετοχή – μερισματική απόδοση 1,7%), Jumbo (1 ευρώ/μετοχή – μερισματική απόδοση 3,8%), Helleniq Energy (0,60 ευρώ/μετοχή – μερισματική απόδοση 7,3%) και AS Company (0,13684 ευρώ/μετοχή – μερισματική απόδοση 5,2%) θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα χρήσης 2023, ενώ οι Intrakat και AVE έχουν συγκαλέσει τακτική γ.σ.

Την Πέμπτη οι ΕΥΔΑΠ και Alpha Real Estate Services έχουν συγκαλέσει τακτική γ.σ., ενώ η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει τη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας οχημάτων για τον Ιούνιο.

Την Παρασκευή η Βιοκαρπέτ έχει συγκαλέσει έκτακτη γ.σ., ενώ η Attica Συμμετοχών τακτική γ.σ.

Εκκίνηση παίρνουν τα οικονομικά αποτελέσματα β’ τριμήνου

Στο εξωτερικό η επόμενη εβδομάδα ξεκινά την Τετάρτη τα ξημερώματα, οπότε ανακοινώνεται ο πληθωρισμός και ο δείκτης τιμών παραγωγού στην Κίνα για τον Ιούνιο, καθώς και η μηνιαία έκθεση του ΟΠΕΚ.

Την Πέμπτη το πρωί ανακοινώνεται η μεταβολή του ΑΕΠ Μαΐου για τη Μεγάλη Βρετανία, ο πληθωρισμός σε Γερμανία (9.00) και ΗΠΑ (15.30) για τον Ιούνιο, ενώ οικονομικά αποτελέσματα δημοσιεύει η PepsiCo.

Την Παρασκευή στις 15.30 δημοσιεύεται ο δείκτης τιμών παραγωγού για τον Ιούνιο στις ΗΠΑ, ενώ η εβδομάδα κλείνει με τις πληθωριστικές και καταναλωτικές προσδοκίες τόσο σε βραχυπρόθεσμο όσο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα με βάση τα στοιχεία του Ιούλιου από το Πανεπιστήμιο του Michigan.

Τέλος, σειρά να ανακοινώσουν οικονομικά αποτελέσματα β’ τριμήνου έχουν οι Bank of New York Mellon, Citigroup, JPMorgan Chase (Dow Jones) και Wells Fargo.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα “Κεφάλαιο”

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΤΡΙΓΓΑΣ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο