Ατζέντα ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ (23 – 28/4/2024): Το ενδιαφέρον εστιάζεται σε ΑΕΠ (Πέμπτη) και πληθωρισμό (Παρασκευή)

Το ενδιαφέρον εστιάζεται σε πληθωρισμό (Παρασκευή) και ΑΕΠ (Πέμπτη), εν μέσω οικονομικών αποτελεσμάτων

Την Τρίτη ανακοινώνεται ο μεταποιητικός δείκτης PMI σε Γερμανία και Ευρωζώνη το πρωί, ενώ το απόγευμα δημοσιεύεται τόσο ο μεταποιητικός δείκτης PMI όσο και ο αντίστοιχος των υπηρεσιών λίγο πριν από τις πωλήσεις νέων κατοικιών για τον Μάρτιο. Οικονομικά αποτελέσματα δημοσιεύουν οι Freeport-McMoRan, Halliburton, PepsiCo, Philip Morris, Tesla, Visa (Dow Jones – ΜτΚ).

Την Τετάρτη το πρωί το φως της δημοσιότητας θα δει ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος με βάση τα στοιχεία του Απριλίου από το ινστιτούτο IFO, ενώ νωρίς το απόγευμα το ενδιαφέρον στρέφεται στις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών για τον Μάρτιο. Σειρά στα οικονομικά αποτελέσματα έχουν οι Boeing (Dow Jones), AT&T, Meta Platforms (ΜτΚ) και IBM (Dow Jones – ΜτΚ).

Την Πέμπτη ανακοινώνονται τα πρώτα στοιχεία για τη μεταβολή του ΑΕΠ α’ τριμήνου των ΗΠΑ, ενώ οικονομικά αποτελέσματα δημοσιεύουν οι Bristol-Myers Squibb, Dow (Dow Jones), Honeywell (Dow Jones), Merck & Co. (Dow Jones) και Intel (Dow Jones – ΜτΚ).

Την Παρασκευή τα ξημερώματα ανακοινώνεται η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας για τα επιτόκια του γεν, ενώ όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις 15.30, οπότε δημοσιεύεται ο δείκτης πληθωρισμού PCE (μεταβολή στις τιμές προσωπικών καταναλωτικών αγαθών), τον οποίο λαμβάνει υπ’ όψιν της η Fed για την πορεία των επιτοκίων του δολαρίου.

  • Οικονομικά αποτελέσματα ανακοινώνουν οι AbbVie, Chevron (Dow Jones) και Colgate-Palmolive. Τέλος, η εβδομάδα κλείνει με την ανακοίνωση των καταναλωτικών και πληθωριστικών προσδοκιών τόσο σε βραχυπρόθεσμο όσο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα με βάση τα στοιχεία του Απριλίου.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο