Ατζέντα Εξωτερικού (30/4 – 5/5/2024)- Όλα τα βλέμματα στραμμένα στη Fed (Τετάρτη) και τη μισθοδοσία του μη αγροτικού τομέα (Παρασκευή)

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στη Fed (Τετάρτη) και τη μισθοδοσία του μη αγροτικού τομέα (Παρασκευή)

ΣΗΜΕΡΑ Τρίτη τα ξημερώματα δημοσιεύεται ο μεταποιητικός δείκτης PMI στην Κίνα για τον Απρίλιο, στη συνέχεια ανακοινώνεται η μεταβολή του ΑΕΠ α’ τριμήνου της Γερμανίας, ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης για τον Απρίλιο, ενώ νωρίς το απόγευμα είναι η σειρά των ΗΠΑ να ανακοινώσουν την καταναλωτική εμπιστοσύνη για τον Απρίλιο. Οικονομικά αποτελέσματα ανακοινώνουν οι 3M Company (Dow Jones), Coca-Cola Company (Dow Jones) και McDonald’s (Dow Jones).

AYΡIO Τετάρτη, Πρωτομαγιά, οι κυριότερες χρηματιστηριακές αγορές του πλανήτη θα παραμείνουν κλειστές λόγω του εορτασμού της Πρωτομαγιάς, με την αγορά των ΗΠΑ να παραμένει ανοιχτή.

  • Στις 15.15 ανακοινώνεται η μεταβολή στις θέσεις εργασίας του ιδιωτικού μη αγροτικού τομέα για τον Απρίλιο στις ΗΠΑ, ο μεταποιητικός δείκτης PMI από το ISM, οι κενές θέσεις εργασίας που υπήρχαν την τελευταία εργάσιμη του Μαρτίου, ενώ όλα τα βλέμματα θα στραφούν στην απόφαση της Fed για τα επιτόκια του δολαρίου (98% πιθανότητες για αμετάβλητα επιτόκια) και, κυρίως, στην ομιλία του Πάουελ.

ΜΕΘAYΡIO Πέμπτη το απόγευμα δημοσιεύονται στις ΗΠΑ οι εργοστασιακές παραγγελίες για τον Μάρτιο, ενώ οικονομικά αποτελέσματα δημοσιεύουν οι ConocoPhillips, Amgen (Dow Jones) και Apple (Dow Jones).

ΕΝΩ ΤΗΝ Παρασκευή το απόγευμα δημοσιεύεται στις ΗΠΑ ο δείκτης για τη μισθοδοσία του μη αγροτικού τομέα, ταυτόχρονα με τον δείκτη ανεργίας στις ΗΠΑ για τον Μάρτιο. Η απόκλιση από τις εκτιμήσεις της αγοράς για τη μισθοδοσία του μη αγροτικού τομέα προσδίδει έντονη μεταβλητότητα στις χρηματιστηριακές αγορές.

  • Η εβδομάδα κλείνει με την ανακοίνωση του δείκτη PMI για τον τομέα των υπηρεσιών με βάση τα στοιχεία του Απριλίου. Την Πέμπτη και την Παρασκευή η αγορά της Κίνας θα παραμείνει κλειστή λόγω επίσημης αργίας.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο