Austriacard: Καθαρά κέρδη 5 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο

Austriacard: Καθαρά κέρδη 5 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο

Στα 13,7 εκατ. ευρώ αυξήθηκε το προσαρμοσμένο EBITDA που ως ποσοστό επί των πωλήσεων έφτασε το 15,2%. Επιβεβαιώνει τις προβλέψεις για το 2024.

Η ανάπτυξη επιταχύνεται, καθώς κατά τους πρώτους μήνες του 2024 υπογράψαμε σημαντικές συμβάσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν το υπόλοιπο έτος σε πολύ υψηλότερο ρυθμό αύξησης των προσαρμοσμένων Εσόδων και του προσαρμοσμένου EBITDA”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου AUSTRIACARD HOLDINGS AG, Μανώλης Κόντος.

  • Αναλυτικά τα αποτελέσματα α’ τριμήνου

Τα προσαρμοσμένα Έσοδα* του Ομίλου κατά το Α’ τρίμηνο του 2024 ενισχύθηκαν κατά 1,4%, σε € 89,7 εκατ. λόγω της ανάπτυξης του κλάδου των Τεχνολογιών Ψηφιακού Μετασχηματισμού και της ενοποίησης των υπηρεσιών ταχυδρομικής διανομής στη Ρουμανία, ενώ η ανάπτυξη των λύσεων Secure Chip & Payment πρόκειται να αποτυπωθεί στο υπόλοιπο του έτους.

 Οι προς υλοποίηση παραγγελίες στη Δυτική Ευρώπη και την Αμερική θα οδηγήσουν σε περαιτέρω ανάπτυξη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Austriacard

 Το βελτιωμένο μείγμα πωλήσεων οδήγησε σε αύξηση του μικτού κέρδους που έφτασε τα 22,5 εκατ. ευρώ και το μικτό περιθώριο στο 25,1%.

Το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε σε €13,7 εκατ. και ως ποσοστό επί των πωλήσεων έφτασε το 15,2%.

 Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους αυξήθηκαν σε € 5,0 εκατ. και το περιθώριο καθαρού κέρδους επί των πωλήσεων αυξήθηκε σε 5,6%.

 Τον Απρίλιο του 2024 μέτοχοι της ACAG διέθεσαν το 15% των μετοχών της εταιρείας σε ειδικούς επενδυτές, αυξάνοντας την ελεύθερη διασπορά των μετοχών στο 28%, ενισχύοντας σημαντικά την ελκυστικότητα των μετοχών σε θεσμικούς επενδυτές.

Austriacard
  • ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

Austriacard

Ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου AUSTRIACARD HOLDINGS AG, Μανώλης Κόντος, σημείωσε: «Ξεκινήσαμε το 2024 με ισχυρές επιδόσεις στις γεωγραφικές περιοχές της Κεντρικής Ανατολικής Ευρώπης, καθώς και της Τουρκίας/Μέσης Ανατολής και Αφρικής, με τα προσαρμοσμένα Έσοδα να αυξάνονται κατά 23% και 35% αντίστοιχα

  • Ενώ η Δυτική Ευρώπη, οι Σκανδιναβικές χώρες και η Αμερική είχαν ένα πιο αργό ξεκίνημα σε σύγκριση με το πολύ ισχυρό Α’ τρίμηνο του 2023, αλλά έχουν συμβασιοποιημένο ένα ισχυρό προς εκτέλεση όγκο παραγγελιών από το Β’ τρίμηνο του 2024 και μετά. Ως αποτέλεσμα, τα προσαρμοσμένα Έσοδα του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 1,4% σε € 89,7 εκατ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο Α’ τρίμηνο του 2023 είχαμε μια εξαιρετική αύξηση των εσόδων του ομίλου που έφτασε το 48,7%, σε σχέση με το Α’ τρίμηνο του 2022. Η ανάπτυξη επιταχύνεται, καθώς κατά τους πρώτους μήνες του 2024 υπογράψαμε σημαντικές συμβάσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν το υπόλοιπο έτος σε πολύ υψηλότερο ρυθμό αύξησης των προσαρμοσμένων Εσόδων και του προσαρμοσμένου EBITDA.

Austriacard

  • Ολοκληρώσαμε με επιτυχία σημαντικές συμφωνίες που αφορούν μεταλλικές τραπεζικές κάρτες, ανανεώσαμε συμφωνίες προμήθειας καρτών και προσωποποίησης τους με μεγάλους χρηματοπιστωτικούς ομίλους και θα ξεκινήσουμε την υλοποίηση των έργων RRF του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, παρά το αργό ξεκίνημα σε σχέση με την αύξηση των προσαρμοσμένων Εσόδων, το περιθώριο προσαρμοσμένου EBITDA αυξήθηκε φτάνοντας το 15,2% επί των πωλήσεων, λόγω της βελτιωμένης διάρθρωσης του μείγματος πωλήσεων και της μειωμένης βάσης κόστους.

 

Austriacard

Σύμφωνα με τη στρατηγική μας να αναπτυχθούμε τα επόμενα χρόνια τόσο οργανικά όσο και με επιλεγμένες εξαγορές, ολοκληρώσαμε πρόσφατα την εξαγορά της LSTech, μιας εταιρείας με ισχυρή τεχνογνωσία στην έρευνα και την ανάλυση δεδομένων, προσθέτοντας λύσεις τεχνητής νοημοσύνης αιχμής στο χαρτοφυλάκιό μας καθώς και αυξημένες δυνατότητες συμμετοχής σε ερευνητικά προγράμματα.

Κατά τον Απρίλιο μέτοχοι διέθεσαν το 15% των μετοχών της εταιρείας μέσω placement, οδηγώντας την ελεύθερη διασπορά των μετοχών στο 28%, και αυξάνοντας παράλληλα σημαντικά την ημερήσια ρευστότητα. Δεδομένου ότι εισαχθήκαμε στο χρηματιστήριο πριν από 14 μήνες χωρίς δημόσια εγγραφή, αυτή η τοποθέτηση σηματοδοτεί ουσιαστικά την πρώτη είσοδο θεσμικών επενδυτών στο κεφάλαιο μας.

Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων μας για το οικονομικό έτος 2024 για αύξηση των προσαρμοσμένων Εσόδων κατά περίπου 10%, συνοδευόμενη από υψηλότερο ποσοστό αύξησης του προσαρμοσμένου EBITDA».

*Εξαιρουμένης της επίδρασης του ΔΛΠ29 (λογιστική υπερπληθωρισμού) όσον αφορά τις δραστηριότητες στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο