Αβεβαιότητα στην Wall Street

χρηματιστήριο

χρηματιστήριο

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης οι βασικοί δείκτες ξεκίνησαν την συνεδρίαση με μικτά πρόσημα, εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με τη μελλοντική πορεία των επιτοκίων και ενόψει των κερδών από την αγαπημένη της αγοράς Nvidia.

Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,1%, ο δείκτης S&P 500 ενισχύεται 0,1%, ενώ ο δείκτης Nasdaq 100 υποχωρεί 0,1%.

Εν αναμονή περισσότερων ενδείξεων της Fed εν μέσω αβεβαιότητας για τα επιτόκια

Ωστόσο, μακριά από τον τεχνολογικό τομέα, οι αγορές παρέμειναν σε εγρήγορση πριν από περισσότερες ενδείξεις από τη Fed αυτή την εβδομάδα, συγκεκριμένα τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασής της και τις ομιλίες αρκετών αξιωματούχων.

Ενώ οι ελαφρώς ηπιότερες αναγνώσεις του πληθωρισμού των καταναλωτών για τον Απρίλιο πυροδότησαν ένα ράλι στη Wall Street, μια σειρά αξιωματούχων της Fed προειδοποίησαν ότι η τράπεζα εξακολουθεί να χρειάζεται πολύ περισσότερη εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός μειώνεται, προτού μπορέσει να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.


Ο πρόεδρος της Fed του Ρίτσμοντ, Tom Barkin και ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, John Williams, είναι μεταξύ των αξιωματούχων της Fed που πρόκειται να μιλήσουν αργότερα την Τρίτη. Και οι δύο αξιωματούχοι είναι μέλη της επιτροπής καθορισμού επιτοκίων της Fed.


Η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια μέχρι τον Σεπτέμβριο, αν και αυτό θα εξαρτηθεί επίσης σε μεγάλο βαθμό από την πορεία του πληθωρισμού.

Εταιρικά νέα

Οι μετοχές τεχνολογίας σημείωσαν συνεχείς αγορές, με την Nvidia να ανακοινώνει τριμηνιαία κέρδη μετά το κουδούνι κλεισίματος την Τετάρτη.

Η εταιρεία βρίσκεται στο επίκεντρο μιας τεράστιας ανόδου των αποτιμήσεων της αγοράς κατά το παρελθόν έτος και θεωρείται ως καμπανάκι για την ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης. Τα κέρδη της Nvidia είναι πιθανό να δώσουν τον τόνο στον ευρύτερο τομέα της τεχνολογίας.

Η μετοχή της Lowe’s (NYSE:LOW) πραγματοποιεί άνοδο 2,1%, αφού ο λιανοπωλητής οικιακής βελτίωσης ανακοίνωσε καθαρές πωλήσεις πρώτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, ενισχυμένες από την ανάπτυξη των διαδικτυακών προσφορών και υπηρεσιών για επαγγελματίες.

Η μετοχή της Palo Alto Networks (NASDAQ:PANW) υποχωρεί 8%, αφού οι τελευταίες προβλέψεις τιμολόγησης της εταιρείας κυβερνοασφάλειας διέψευσαν τις αυξημένες προσδοκίες, με την εταιρεία να αντιμετωπίζει αδυναμία στις δαπάνες των πελατών που ανησυχούν για ένα αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον.

Η μετοχή της Macy’s (NYSE:M) ενισχύεται 3,9%, αφού τα κέρδη του πρώτου τριμήνου του πολυκαταστήματος ξεπέρασαν τις προσδοκίες, αυξάνοντας τις προσδοκίες για τα κέρδη ολόκληρου του έτους, καθώς είδε τα πρώτα σημάδια δυναμικής στη στρατηγική ανάκαμψης.

Η μετοχή της Nvidia (NASDAQ:NVDA) σημειώνει άνοδο 0,6%, συνεχίζοντας τον θετικό τόνο της προηγούμενης συνεδρίασης, με τους επενδυτές να αναμένουν σε μεγάλο βαθμό μια ακόμη ισχυρή εμφάνιση κερδών από τον τιτάνα τσιπ AI την Τετάρτη.

Η μετοχή της Xpeng ενισχύεται 5,4%, αφού η κινεζική κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία πρώτου τριμήνου, παρά την πολύ ανταγωνιστική αγορά.

Η μετοχή της Peloton (NASDAQ:PTON) υποχωρεί 3,1%, αφού το Bloomberg ανέφερε ότι η ολοκληρωμένη εταιρεία γυμναστικής ξεκίνησε δάνειο ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου χρέους.

Η μετοχή της Zoom (NASDAQ:ZM) υποχωρεί 2,9%, αφού ο γίγαντας της τηλεδιάσκεψης – αγαπημένος της εποχής της πανδημίας – αποκάλυψε μια γενικά επιφυλακτική προοπτική για το τρέχον τρίμηνο και το οικονομικό έτος.

Το ADR της AstraZeneca (NASDAQ:AZN) ενισχύεται κατά 1,1%, αφού ο φαρμακευτικός γίγαντας ανακοίνωσε ότι αναμένει τώρα να καταγράψει συνολικά έσοδα 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι τις αρχές της επόμενης δεκαετίας, μετά από πωλήσεις 45,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023.

Το αργό υποχωρεί ενόψει των αποθεμάτων των ΗΠΑ

Οι τιμές του αργού υποχώρησαν την Τρίτη, επεκτείνοντας τις απώλειες που καταγράφηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση, λόγω ανησυχιών ότι τα υψηλά επιτόκια των ΗΠΑ θα πλήξουν την οικονομική δραστηριότητα στον μεγαλύτερο καταναλωτή στον κόσμο φέτος.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου των ΗΠΑ (WTI) διαπραγματεύονται 1,4% χαμηλότερα στα 78,20 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Brent υποχωρεί 1,4% στα 82,57 δολάρια το βαρέλι.

Και οι δύο δείκτες αναφοράς υποχώρησαν λιγότερο από 1% τη Δευτέρα, καθώς αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ δήλωσαν ότι αναμένουν περισσότερα σημάδια επιβράδυνσης του πληθωρισμού πριν εξετάσουν τη μείωση των επιτοκίων.

Η πολιτική αβεβαιότητα στο Ιράν, μετά το θάνατο του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι, καθώς και οι ανησυχίες για την υγεία του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας έχουν επίσης παρουσιάσει κάποιο κίνδυνο για τις αγορές αργού.

Η τελευταία εκτίμηση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αναμένεται αργότερα στη συνεδρίαση, από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο