(BIOKA) Exalco: Η σημερινή κεφαλαιοποίηση της εταιρείας αντιπροσωπεύει σχεδόν μόνο τα Φ/Β… ΚΑΙ την EXALCO ΔΩΡΟ…. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ…

ΤΩΡΑ που αργά και βασανιστικά την πιέζουν με λίγα χαρτιά αφού δεν υπάρχουν ουσιαστικά πωλητές, αξίζει μία επανάληψη των προσόντων-προϊόντων της εταιρείας του ΚΑΜΠΟΥ με την τόση συνεισφορά στην οικονομία της περιοχής, στο κοινωνικό σύνολο της και όχι μόνον

ΤΙΜΗ ΜΕΤΟΧΗΣ: 2,6000 και αποτίμηση 63 εκατ. ευρώ

Διάστημα ΜΙΝ ΜΑΧ Μετ. %
7 ημερών 2,470 2,720 -0,76
30 ημερών 2,470 2,940 -10,96
3 μηνών 2,470 3,130 -8,13

 

  • Με βάση τα παρακάτω η σημερινή κεφαλαιοποίηση της εταιρείας αντιπροσωπεύει ΜΟΝΟ ΤΑ Φ/Β… ΚΑΙ την EXALCO ΔΩΡΟ…. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ…

***

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ- ΒΙΟΚΑ: Πολύ σημαντικά έκτακτα κέρδη αναμένεται να λογιστικοποιήσει το 2023 ο όμιλος Βιοκαρπέτ λόγω της αποζημίωσης ύψους 6,6 εκατ. ευρώ που εισέπραξε από τις ασφαλιστικές εταιρείες εξ’ αιτίας των πλημμυρών της Θεσσαλίας και των ζημιών που υπέστη η παραγωγική μονάδα της θυγατρικής Exalco στο Κουλούρι Λάρισας. Η ζημία του εργοστασίου θεωρείται πολύ χαμηλότερη, ενώ το πρόβλημα της διακοπής λειτουργίας λέγεται πως αντιμετωπίστηκε σε σημαντικό βαθμό από την άλλη παραγωγική μονάδα της Bιοκαρπέτ στον ίδιο νομό.

****

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ με τις αναφορές του ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΜΑΣ που καλύπτει τον συγκεκριμένο όμιλο εκ του σύνεγγυς

 • Αποζημίωση από τις ασφαλιστικές: 6.600.000 ευρώ.
 • Aποζημίωση από το δημόσιο: 5.000.000 ευρώ.
 • Συμμετοχή σε όλα τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης της περιοχής της Θεσσαλίας τα οποία θα ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο τρίμηνο.
 • Κατά προτεραιότητα συμμετοχή στις επιχορηγήσεις του Ταμείου ανάπτυξης και ανθεκτικότητας.
 • Και αναχρηματοδότηση των δανείων με προνομιακά επιτόκια.

***

ΒΙΟΚΑ(1): Να ξέρετε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον τρίτων είτε για την απόκτηση της, είτε για συμμετοχή ως στρατηγικός επενδυτής από δύο ομίλους σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του κλάδου… Η τωρινή αποτίμηση της στο ταμπλό καλύπτεται – σχεδόν-  από τις δικές της ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. Κι όλα τα άλλα, Εξάλκο συμπεριλαμβανομένης, στο… Τζάμπα;

 • ΒΙΟΚΑ (2): Η Διοίκηση αναμένει το 2ο Εξάμηνο του 2023 να είναι εξίσου κερδοφόρο και ενδεχομένως καλύτερο από το 2ο Εξάμηνο του 2022, λόγω α) των επιπλέον έργων για φωτοβολταϊκά πάρκα από τη συνήθη δραστηριότητα, β) των επενδύσεων στο εργοστάσιο της ΕΞΑΛΚΟ που προχωράνε με ταχύτατο ρυθμό και γ) η μητρική ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ το 2ο Εξάμηνο του 2023 θα πραγματοποιήσει το 70% των πωλήσεών της.

ΒΙΟΚΑ (3): Στο περσινό δεύτερο εξάμηνο είχε καθαρά κέρδη 4,16 εκατ. ευρώ. Άρα αν τα επαναλάβει θα έχει στο σύνολο της χρήσης 6,3 εκατ. ευρώ τουλάχιστον. Εξαιρετικά… Και μία ακόμη υπενθύμιση…

 • ΑΥΛΑ: Μόλις 110 χιλιάδες!!!
 • Εισαγωγή ομίλου ( Βιοκά + Εxalco ) στο χρηματιστήριο 12/11/1990.
 • Απασχολεί 580 άτομα,
 • Η Exalco—διέλασης αλουμινίου– παράγει το 95% του κύκλου εργασιών..και εξάγει το 70% της παραγωγής.
 • Ο όμιλος έχει εγκατεστημένα σε παραγωγή 36 MW φωτοβολταικά.50 MW υποσταθμό. Αδεια προς αξιοποίηση και εκμετάλλευση 50MW. Ηδη μέσα στο 2023 έχει ξεκινήσει η κατασκευή η Φ/Β σταθμών, 10 MW για την εταιρεία ΕΧΑLCO Α.Ε και 5MW για την εταιρεία ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ Α.Ε βάσει των αδειών, που κατέχουν οι εταιρείες.
 • Αποτέλεσμα του παραπάνω είναι πως το ποσοστό % ηλεκτρικής ενέργειας που παράχθηκε από ανανεώσιμες πηγές σε σχέση με την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος μέσα στο 2022 έφτασε στο 60%.
 • Στόχος μέσα στο 2025 η εταιρεία να καλύπτει τις ενεργειακές της ανάγκες εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές.. και να επιστρέφει στο δίκτυο την υπερβάλλουσα παραγωγή.
 • Οικονομικά στοιχεία με βάση εξάμηνο 2023. Σύνολο περιουσιακών στοιχείων ενεργητικού…208.000.000 ευρώ. Ιδια … 47.000.000 ευρώ. Καθαρές ροές απο λειτουργικές δραστηριότητες15.000.000 ευρώ!!
 • Ταμειακά διαθέσιμα..19.000.000 ευρώ. Με συνέπεια ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός να διαμορφώνεται στα 100.000.000 ευρώ. Με το 88%..να αποτελεί μακροπρόθεσμο δανεισμό.Ο υψηλός δανεισμός οφείλεται στον 5ετή επενδυτικό οργασμό της εταιρείας ..ο οποίος ολοκληρώνεται μέσα στο 2024. 2024. Και βέβαια με τέτοιες λειτουργικές ροές….φαντάζεστε πόσο εύκολα εξυπηρετείται ο δανεισμός.
 • Κύκλος εργασιών 118.000.00 ευρώ…Σε αναλογιστική βάση περιμένουμε ετήσιο κύκλο 240.000.000 ευρώ.
 • Συνεπώς μια τίμια κεφαλαιοποίηση της εταιρείας, θα έπρεπε να είναι τα 140.000.000 ευρώ. Αρα μια τιμή / μετοχή 6 €.. Οσο δηλ. και η ανώτερη τιμή αγοράς ιδίων…πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει η εταιρεία.α.
 • Ταυτόχρονα μέσα στο 2024…..
 • 1.Η ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε. θα αρχίσει τις εργασίες για την εγκατάσταση ρομποτικής αποθήκης στο Κουλούρι της Λάρισας.
 • 2.Η κατασκευή νέου κτιρίου συσκευασίας προϊόντων αλουμινίου 4.850μ2 στο Κουλούρι Λάρισας της ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε.
 • 3.Η κατασκευή νέας αποθήκης εξαρτημάτων 2.018μ2 στο Κουλούρι Λάρισας της ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε.
 • 4.Η ανακατασκευή βιομηχανικού κτιρίου 3.500μ2 της ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε. στο Κουλούρι Λάρισας.

Με βάση τα παραπάνω ..η σημερινή κεφαλαιοποίηση της εταιρείας αντιπροσωπεύει ΜΟΝΟ ΤΑ Φ/Β…ΚΑΙ EXALCO ΔΩΡΟ….ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ…

Εδώ να προσθέσουμε το πόσο σημαντική παρουσία θα έχει η εταιρεία στην ΄΄ανάταξη΄΄ της Θεσσαλίας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες…. Αναλογιστικά μιλάμε για ένα κύκλο εργασιών…ο οποίος το 2025 θα φτάσει τα 300.000.000 με αυξητικές τάσεις.

Ηδη υπάρχουν πληροφορίες…πως πάνε πολύ καλά τα αυτοδύναμα Φ/Β. Η εταιρεία έχει την αντιπροσωπεία πρωτοπόρας Κινέζικης εταιρείας στον τομέα αυτό….. Σε κάθε περίπτωση παραμένει η δέσμευση της Διοίκησης του Ομίλου στη στρατηγική της ανάπτυξης, που είναι βασισμένη σε τρεις κεντρικούς άξονες:

-Ανάπτυξη και εξέλιξη στις υπάρχουσες αγορές

-Διείσδυση σε νέες αγορές

-Διεθνής προσανατολισμός με ανάπτυξη εξαγωγών

https://www.exalco.gr/erga/

Η EXALCO Α.Ε με αξιόλογη παρουσία κτηρίων σε χώρες όπως η Ιταλία, Ρουμανία, Γαλλία, Βουλγαρία, Νιγηρία, Καναδά, Αμερική, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Εμιράτα και Ελλάδα παρέχει μια ποικιλία συστημάτων τόσο στις μοντέρνες όσο και στις παραδοσιακές εφαρμογές /κατασκευές και δηλώνει την ευελιξία των προφίλ αλουμινίου και την εκτενή δυναμική που προσφέρει στους πελάτες της ανά τον κόσμο.

Από τον τεράστιο γυάλινο ουρανοξύστη Eqho στην Γαλλία μέχρι το παραδοσιακό κτήριο γραφείων της ING στην Βουλγαρία και από το αεροδρόμιο Cargo του Κατάρ μέχρι τον ουρανοξύστη Tadawul στην Σαουδική Αραβία, η Exalco αναλαμβάνει ενδιαφέροντα έργα, τα οποία πραγματικά υπογραμμίζουν την πρακτικότητα και την ομορφιά των προϊόντων της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο