Μπόνους 130 δολαρίων τον μήνα για τους δημόσιους υπαλλήλους στην Βενεζουέλα

Μαδούρο

Οι δημόσιοι υπάλληλοι στη Βενεζουέλα θα λαμβάνουν μπόνους 130 δολαρίων το μήνα, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, εν μέσω αιτημάτων των εργαζομένων για αυξήσεις μισθών και μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις οποίες ο Μαδούρο διεκδικεί τρίτη θητεία.

Ο Μαδούρο έδωσε ελάχιστες λεπτομέρειες στην ανακοίνωσή του, αλλά ο νομοθέτης του κυβερνώντος κόμματος Φρανσίσκο Τορεάλμπα δήλωσε αργότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι τα μπόνους θα καταβληθούν σε τοπικά μπολίβαρ που ισοδυναμούν με καθορισμένα ποσά σε δολάρια ΗΠΑ.

Οι εργαζόμενοι θα λάβουν 90 δολάρια “Μπόνους κατά του οικονομικού πολέμου” και 40 δολάρια επίδομα διατροφής, δήλωσε ο Torrealba στο X.

Οι μισθολογικές αυξήσεις δεν μπόρεσαν να συμβαδίσουν με τον διψήφιο και τριψήφιο ετήσιο πληθωρισμό που καταγράφηκε το τελευταίο έτος. Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 67,75% σε ετήσια βάση μέχρι τον Μάρτιο.

Ο μηνιαίος κατώτατος μισθός των 130 μπολίβαρ, που ισοδυναμεί με 3,5 δολάρια στην επίσημη ισοτιμία, δεν έχει αναπροσαρμοστεί από τον Μάρτιο του 2022, αλλά η κυβέρνηση έχει καταβάλει μπόνους σε υπαλλήλους και συνταξιούχους του δημόσιου τομέα. Τα δώρα αυξήθηκαν για τελευταία φορά στα 100 δολάρια τον Φεβρουάριο.

“Σήμερα αποφασίζω να αυξήσω το συνολικό ελάχιστο εισόδημα των εργαζομένων σε 130 δολάρια τουλάχιστον”, δήλωσε ο Μαδούρο σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Εργαζομένων. “Θα ανακτήσουμε το εισόδημα των εργαζομένων, το εισόδημα της χώρας, βήμα προς βήμα”.

Η κυβέρνηση Μαδούρο έχει εντείνει φέτος τις προσπάθειές της να μειώσει τον πληθωρισμό σε διψήφια επίπεδα, καθώς επιδιώκει να αυξήσει ελαφρώς τις κοινωνικές δαπάνες ενόψει της ψηφοφορίας.

Τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών, των καθηγητών πανεπιστημίου, των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και άλλων έχουν ζητήσει αναπροσαρμογή των μισθών τους για να αντισταθμίσουν τις απώλειες που υπέστησαν από τον πληθωρισμό τα τελευταία χρόνια.

Το κόστος της βασικής διατροφής για μια οικογένεια υπερβαίνει τα 500 δολάρια το μήνα, σύμφωνα με το συνδικάτο των εκπαιδευτικών.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο