Χ.Α.Α @16:30: “Μη εν πολλοίς ολίγα λέγε, αλλ’ εν ολίγοις πολλά” (Nο.1) 28 Ιουνίου 2022

  1. ΑΛΜΥ – ΕΞΑΛΚΟ: Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ θα τους προσθέσει τζίρο μερικές δεκάδες εκατομμύρια, όχι στα δάκτυλα της μίας χειρός… Μέχρι το 2030 όλα τα σπίτια στην Ελλάδα θα έχουν ενεργειακό πιστοποιητικό. Οποιο δεν είναι πράσινο θα πληρώνει περισσότερο ΕΝΦΙΑ ανάλογα σε ποια κατηγορία είναι.  Alumil και Εxalco, Europa θα πουλάνε σαν τρελές. 1 στα 2 σπίτια πρέπει να αλλάξει κουφώματα. Με την αλλαγή κουφωμάτων έχεις πιάσει το 70 % της εξοικονόμησης.
  2. EXALCO (από τον Ειδικό Συνεργάτη μας του… Κάμπου): Τελείωσαν τα placements σε θεσμικούς . Οποιος θέλει από την αγορά πλέον. Η εταιρεία θα πρέπει να έχει τουλάχιστον διπλάσια κεφαλαιοποίηση (μεγάλη η συνεισφορά των Φωτοβολταϊκών). Τώρα τρέχει με 7.5 pe  και ev/ebitda 7.5 όταν η αγορά για αυτές είναι στο 14.
Τι να γράψω; Νομίζω ότι είναι λιανά.  Πόσο πάει το mw; 1.6 με 2. Άρα τα έτοιμα κάνουν από 32 εκατ έως 40 εκατ.  Τα άλλα 20 που θα μπουν το 2024, άλλα 32 με 40 εκατ. Και οι άδειες; Τα 40 με 1,60 πάνε 64 εκατ. ευρώ. Χωρίς τις άδειες για 50 mw. Δηλαδή όλη η Εxalco = μηδέν!
ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ
https://www.exalco.gr/erga/

3. ΙΝΛΙΦ – Απ. ΜΑΝΘΟΣ: INTERLIFE…γράφεις ότι είναι αδάνειστη και έχει καθαρή αξία 6,57 ευρώ ανά μετοχή και πολύ πιθανόν το 2024 να έχει πάνω από 7 ευρώ και κάποιοι «περίεργοι» πουλάνε στα… 4 ευρώ.

  • Τώρα αυτοί ή απλά τσαλαβουτάνε ιδρώνοντας στα ρηχά μη μπορώντας να δουν τα βαθιά δροσερά νερά ή «κάποιος» τους χάλασε το παιχνίδι του μαζέματος εδώ στα χαμηλά και προσπαθούν να βάλουν βράχια μπας και ξαναγυρίσουν στο παλιό μοτίβο εναντίον των μετόχων ή απλά πάνε για το καπίκι του πούλα και ξαναπάρτα χαμηλότερα.

Μόνο μη γίνει κανά ξαφνικό δες -Ευρωπαϊκή Πίστη- και μετά αναθεματίζουν τη τύχη τους…

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

Bασίλης Παπαθεοδώρου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο