Χ.Α.Α- 18.7.2023: Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά… (από τον ΑΝ@λήτη)

ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ: Τουλάχιστον θα πρέπει να παραδεχτώ ότι οποιαδήποτε άλλη μετοχή στην θέση της, δεν ξέρω εάν θα επιδείκνυε τις ίδιες αντοχές, με τέτοια επιβαρυντική ειδησεογραφία!

*
ΙΝΛΙΦ: Ασφαλώς και οι πωλήσεις 67 χιλ. μετοχών εκ μέρους των ανώτατων στελεχών – μεγαλομετόχων, προκάλεσαν προβληματισμό, καθώς μόλις είχε αρχίσει η μετοχή να κινείται προς δικαιότερα επίπεδα τιμών!
*
ΚΥΡΙΟ: Σχετική κινητικότητα στην μετοχή, η οποία δεν έχει κανένα περιθώριο για ‘νέες αρνητικές εκπλήξεις’ μετά και  την περσινή ψυχρολουσία, όπου κατεγράφησαν σημαντικότατες έκτακτες ζημίες από παλιότερες απαιτήσεις, πλήττοντας σημαντικά την εικόνα της μετοχής, αλλά το κυριότερο την αξιοπιστία της διοίκησης!!! Οποιοδήποτε ποσό καθαρής κερδοφορίας χαμηλότερο του €1 εκ., δεν θα γίνει ‘αποδεκτό’ από την αγορά!
*
ΒΟΣΥΣ: Και όμως η μετοχή κατέγραψε αθόρυβα υψηλά 22ετίας!!!Πάνω που η μετοχή αφυπνίστηκε μετά από αρκετό καιρό κινούμενη προς ορθολογικότερα επίπεδα τιμών, κάποιοι θυμήθηκαν ότι έχουν και από ‘δαύτες’ και είπαν να τις ρευστοποιήσουν μην τυχόν και ατονήσει εκ νέου το αγοραστικό ενδιαφέρον.
  • Προσωπικά δεν το πιστεύω, καθώς πέρα από το γεγονός ότι η μετοχή παραμένει φτηνή, διαθέτει και εξαιρετικές προοπτικές, καθώς είναι από τις πρωτοπόρους στα αυτοματοποιημένα συστήματα αποθήκευσης, που αποτελούν την ‘νέα μόδα’, ενώ διανέμει σταθερά εξαιρετικά μερίσματα! Αφήστε που είναι και εύκολα… ‘χειραγωγήσιμη’.
*
CENTRIC: Έκανε το πρώτο βήμα την Παρασκευή, καταγράφοντας υψηλά 9 ετών, με τον πήχη να τίθεται στα υψηλά 10ετίας, στην περιοχή των €0,38-0,39, όπου σε περίπτωση πιθανής κατάκτησης, θα συζητάμε για άλλες καταστάσεις…
*
ΟΛΥΜΠ: Το σπα, δεν το σπα το €2,70, κατά το ‘μ’ αγαπά, δεν μ’ αγαπά’, με την εικόνα να συγκλίνει υπέρ του σεναρίου της διάσπασης, που ανοίγει τον δρόμο για πολύ, μα πάρα πολύ μεγάλα πράγματα!!!!
*
ΔΡΟΜΕ: Ξύπνησε και αυτός από τον λήθαργό του και χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες κατακτά τα €0,4 με επόμενο στόχο την περιοχή περί των €0,5, όπου και πάλι φτηνός θα είναι!!! Εάν δεν είχε και τον υψηλό δανεισμό, να επιβαρύνει τα αποτελέσματα, τα πράγματα θα ήταν ακόμα πιο εύκολα!!!!
*
ΙΝΤΚΑ: Με την μετοχή να συνεχίζει ‘καλά’ και ‘εύκολα’ ανοδικά μετά και την αποκοπή της επιστροφής κεφαλαίου €0,12, που θεωρητικά αποτελούσε ένα πρόσθετο παράγοντα ανόδου, προφανώς φαίνεται ότι ο γνωστός πωλητής δεν δικαιούται επιστροφής, καθώς φαινομενικά ξεπούλησε την Παρασκευή, όπως είχα εκτιμήσει!!!! Μετά και την σημερινή κίνηση μόλις και μετά βίας προσεγγίστηκαν τα καθαρά μετρητά, οπότε ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς…..
*
ΙΝΚΑΤ: ΟΛΑ ΚΑΛΑ!Η μετοχή διαπραγματεύεται σε συνθήκες προσομοιάζουν με παλιές πολύ καλές εποχές, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για το πότε θα εμφανίσει λειτουργική καθαρή κερδοφορία μετά από ένα σερί ζημιών. Επιπλέον, ένας εκ των βασικών μετόχων, πουλάει 1,6 εκ. μετ. στα €2,4, ήτοι περίπου 20% χαμηλότερα, με την ανακοίνωση, όλως τυχαίως, να βγαίνει Παρασκευή απόγευμα!
  • Άντε να δούμε και τι θα γίνει με τον διαγωνισμό της Αττικής Οδού για να τα δούμε ‘όλα’! Θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσει η λογική και εάν οι προσφορές είναι εξωφρενικές, δεν θα ‘ανταμειφθεί’ αυτός που θα πλειοδοτήσει!!! Πάντως η συμπεριφορά της μετοχής δείχνει συμπεριφορά αποδοχής ζημιών εκ μέρους υποτιμητικών κερδοσκόπων!
*
LAVI: Σημαντικότατο πρόγραμμα stock options, το οποίο ανέρχεται περίπου στο 5% του υφιστάμενου μετοχικού κεφαλαίου. Άντε το καταλαβαίνω να έχει δοθεί έγκριση για 7,2 εκ. μετ. προς €0,34 για την επίτευξη στόχων κερδοφορίας!!!
  • Αλλά να διατίθενται δωρεάν 1,1175 εκ. μετ. σε δύο στελέχη, καθώς ‘συνέβαλαν στην επαναδιαπραγμάτευση της μετοχής υπό κανονικό καθεστώς’, αυτό δεν το καταλαβαίνω!!! Άλλοι έκαναν την δύσκολη δουλειά και μάζεψαν τα λεφτά και άλλοι θα απολαύσουν τους καρπούς!!!!

Ο ΑΝ@λήτης

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο