Χ.Α.Α- 18.7.2023: Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (;) Νο.1

Τελικά η ρηχότητα και η ανωριμότητα του ελληνικού χρηματιστηρίου είναι θέμα νοοτροπίας και ανοησίας κυρίως των ημεδαπών συμμετέχοντων.

 • Η πτώση -5% της ΕΕΕ παρέσυρε όλους τους εγχώριους «επενδυτές» να πωλούν τις μετοχές χωρίς να γνωρίζουν καν τον λόγο απλά και μόνο στην εικόνα του αρνητικού γενικού δείκτη.

Καλά, για το ότι οι αμερικανικοί δείκτες θα γυρνούσαν θετικοί και το πάρτι θα συνεχιζόταν δεν υπήρχε καμία αμφιβολία.

 • Εκεί πανηγυρίζουν βέβαια για μετοχές σαν την NVIDIA που από 120$ χαμηλό πριν λίγους μήνες βρίσκεται στα 460$ με άνοδο σχεδόν +300%.

Κατά τα άλλα, εμείς περιμένουμε εδώ να πανηγυρίσουμε, αν η Alpha Bank κερδίσει 0,05 cents και φτάσει από 1,60 στο 1,65€ ….. α ρε γέλια…!

Και η πλάκα η πολύ μεγάλη είναι, ότι μεγαλύτερη φούσκα από το αμερικανικό χρηματιστήριο δεν υπάρχει. Και ταυτόχρονα δεν υπάρχει φθηνότερο χρηματιστήριο από το δικό μας, το ελληνικό, παρά την σημαντική άνοδο του.

**

ΔΟΜΙΚ – ΕΚΤΕΡ: Το διδυμάκι. Τέρμα τα γκάζια. Όχι ότι δεν είχαν αξιοπρεπή εικόνα ΑΒΑΞ και ΙΝΚΑΤ, απλά στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία οι πρώτες υπεραποδίδουν.
 • ΑΛΦΑ: Αφού η διαφορά με τις τρεις αδελφές δεν καλύπτεται τόσο εύκολα στις ανοδικές συνεδριάσεις, το προσπαθεί μέσω της πτώσης. Σαφώς μικρότερες οι απώλειές της

ΜΥΤΙΛ: Τιμή – στόχος από την Eurobank Equities σχεδόν δέκα ευρώ πάνω από την προηγούμενη, στα 40,30 ευρώ. Παραδειγματική η συμπεριφορά της μετοχής.

 • ΛΟΥΛΗ: Γνωστή η υστέρηση της μετοχής. Ήρθαν και οι ανακοινώσεις από τη Ρωσία σχετικά με την κατάρρευση της συμφωνίας για τα σιτηρά, ανέβηκε (για τα δεδομένα της) και ο όγκος συναλλαγών, ε, επιτέλους κάτι φαίνεται να κινείται

ΕΧΑΕ: Στις δημοπρασίες διπλασίασε τις απώλειές της. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πιο συχνά τη βρίσκαμε στο πράσινο παρά στο κόκκινο

 • ΓΚΜΕΖΖ: Διαφοροποιήθηκε από τις ομοϊδεάτισσες, βλέποντας αρνητικό πρόσημο μόνο με το εναρκτήριο λάκτισμα. Δικαιώνει και την προτίμηση μας στο πρόσωπο της.

ΙΝΤΕΤ: Σταθεροποιεί σταδιακά όγκους και δείχνει έτοιμη ξεπερνώντας την περιοχή των 1,25 να αλλάξει επίπεδο.

 • ΑΑΑΚ: Οι δηλώσεις του CEO περί οχήματος και έναρξης σχετικών συζητήσεων την οδήγησαν στο limit up

CENER: Με μια λέξη… βράχος!

****

ΜΗΝΥΜΑ φίλου αναγνώστη

Καλησπέρα,

Σχετικά με ΕΛΙΝ.. το σἰριαλ μπορεί να παίζει και αλλιώς. ο γαμπρός δίνει ενα ποσό πχ 4 και ο πεθερός ζητά 6… του λέει ο πεθερός στα 4 θα πάρεις λιγότερο μερίδιο, οκ απαντά ο γαμπρός, ας το παίξουμε υποτιμητικά για να μαζέψω τα υπόλοιπα που θέλω σιγά σιγά στα 2κάτι απο το ταμπλό και μετά που θα τη κάνω τούρμπο πούλα πεθερέ τα υπόλοιπα όσο θές !! Οχι θα κάτσουμε να σκάσουμε και να χαλάμε τίς καρδιές μας !!

 • Στους “μπαίνω, αρπάζω φεύγω” αν τους πεις ότι η εταιρεία θα δίνει μέρισμα 0,50 για τα επόμενα 3 έτη θα την διπλώσουν. Αν τους πεις ότι θα το κρατά στα ίδια κεφάλαια…. θα τη χώσουν. Οπότε, αυτός που ξέρει αγοράζει με discount τα μετρητά

Η μη διανομή μερίσματος πιστεύω ότι εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο… Ολοι περίμεναν χοντρό χαρτζιλίκι και το χαρτί κάθισε τελικά. Αν εδινε τα 0,15 θα τραβούσε για τα 3,00 ευρώ χαλαρά. Ομως, οι άσχετοι κυνηγοί του 10% ανά 2-3 μέρες, το πούλησαν.

Θυμήσου και ΕΧΑΕ μόλις ανακοίνωσαν αυξημένες αμοιβἐς τα χαρτί βούτηξε, έκανε κοιλιά και μετά από ημέρες πλακώθηκαν στις αγορές. Απλά, το κράτησαν με χαζοαρνητικές ειδήσεις που καμιά φορά δεν το κάνουν επίτηδες αλλά τους προκύπτουν.

Εγώ πάντως βλέπω πολλούς, που είναι στη λογική όσα περισσότερα αρπάξουμε σήμερα, κάθονται και γράφουν σεντόνια για στρατηγικές ανταλλαγής απο ΜΕΖΖ σε ΜΕΖΖ γιατί το Α ΜΕΖΖ δίνει μόλις 22% απόδοση ενώ το Β 23,2% και παίζει λέει εγκλωβισμός(!!) στο ΜΕΖΖ … έως την επόμενη διανομή  κτλ κτλ κτλ..

 • ΗΜΑΡΤΟΝ !!! τους έδινε 25% το χρόνο και η τράπεζα στο χωριό τους και είναι τόσο καλομαθημένοι άραγε;

Αυτό το εργάκι μπορεί να παίζει και αλλού, όπως πχ με παραλλαγές κάτι παίχτηκε και στη ΔΟΜΙΚ, γιατί όσο άσχετος και να είσαι δεν πουλάς ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΟΥ για 0,9000 και την επόμενη μέρα αγοράζουν οι πάντες σε απανωτά +10%!!

 • Κάτι παίχτηκε και εκεί…. Και δε ξέρω τι να κάνω τα 2500 τεμάχια που τα έχω από τα 0,3000, χαχαχα. Κάνω υποθέσεις και στον ύπνο μου με την ΔΟΜΙΚ, μέχρι και μέρισμα ψιλοπιστεύω ότι θα πάρω!!

Καλό κουράγιο με τη Ζέστη

 • Να είσαι καλά φίλε Θάνο και να μας γράφεις συχνότερα.

****

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ: Στον δείκτη της μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE/ATHEX Mid Cap, τα Ελληνικά Χρηματιστήρια (ΕΧΑΕ), που έχουν και τη μεγαλύτερη βαρύτητα με ένα 16,5%, τα έχουν διαλύσει όλα στο ανοδικό τους πέρασμα.

 • Η σούπερ αντίσταση των 2.000 μονάδων, που είχε ο δείκτης να την προσπεράσει από το 2010, έχει πλέον πετάξει λευκή πετσέτα στο πάτωμα, ανοίγοντας τον δρόμο για περιθώριο ανόδου που μπορεί μακροπρόθεσμα να ακουμπήσει και το +60%, χτυπώντας την αντίσταση του 2009 στις 3.252 μονάδες. Γ

Γενικά, οι διαγραμματικές περιοχές που πάνε να ανοίξουν ανοδικά ή έχουν ήδη ανοίξει και στους 4 βασικούς δείκτες είναι τεράστιες σε μέγεθος.

πιν

****

**

****

 • Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.
 • ΥΓ: Το… disclaimer μπαίνει υποχρεωτικά από την νομική υπηρεσία του Site… Προσωπικά, δεν θα το έβαζα ποτέ…
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο