Χ.Α.Α 25.6.2023: Εν ολίγοις πολλά και πολλά εν ολίγοις…

ΟΙ κινήσεις μετοχών- σηματοδοτών*** για το εκλογικό αποτέλεσμα και την προεξόφληση του ήρθαν (και) την Παρασκευή να διαψεύσουν όλους εκείνους που υποστηρίζουν ότι η άνετη επικράτηση της ΝΔ έχει προεξοφληθεί από την αγορά…

ΒΕΒΑΙΑ, εκείνο που δεν αλλάζει ούτε πρόκειται να αλλάξει ποτέ, είναι η εμπεριστατωμένη άποψη- εκτίμηση σοβαρών ιδιωτών (κυρίως) επενδυτών ότι οι πραγματικές επιχειρηματικές αξίες – οντότητες ούτε εξαρτώνται, ούτε επηρεάζονται από τα αποτελέσματα των εκάστοτε εκλογών. Αλίμονο, αν επηρεάζονταν…

  • ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΘΑ φυσικά σε συνειδητοποιημένους επενδυτές και όχι σε αυτούς του 24ωρου, άντε του 48ωρου…

*** ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ

****

ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ:

  1. ΤΙΣ ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.

ΤΙ σημασία έχουν τα υψηλά ανεκτέλεστα τους, όταν τα επιτόκια έχουν αυξηθεί, τα δάνεια τους είναι στον… ουρανό, τα κόστη ολοένα κι ανεβαίνουν υψηλότερα κλπ.

  • Εντάξει, το… Follow the Money φίλοι μου αλλά ήδη έχουν παρατρέξει στο ταμπλό κι αν αναστραφεί το κλίμα, θα πέσει κλάμα, πολύ κλάμα.

ΔΕΝ ΣΑΣ λέμε μην ασχολείστε μαζί τους, απλά περιορίσετε την έκθεση σας σε αυτές στα χαρτοφυλάκια σας… Εξυπακούεται, ότι οι 2 Μικρές του κλάδου (ΕΚΤΕΡ και ΔΟΜΙΚΗ) εξαιρούνται, ειδικά η πρώτη. ΕΝΩ και η ΓΕΚΤΕΡΝΑ είναι αναγκαία επιλογή σε διορθωτικές κινήσεις της λόγω… ΤΕΝΕΡΓΓ αλλά και μεγαλομετόχου της.

2. ΤΙΣ ΣΠΡΩΧΝΟΜΕΝΕΣ ποικιλοτρόπως και πανταχόθεν ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ μετοχές

Η συνεχής ομοβροντία εκθέσεων και ανατιμήσεων των τιμών στόχου τους από όλα σχεδόν τα ΣΠΙΤΙΑ πρέπει να σας υποψιάζει…

ΕΙΝΑΙ τα ίδια ΣΠΙΤΙΑ που τις… έθαβαν, όταν έλληνες αναλυτές και γνώστες ιδιώτες επενδυτές είχαν βγει αναφανδόν αγοραστές στα ιδιαίτερα – εξευτελιστικά θα λέγαμε – επίπεδα τιμών που είχαν βρεθεί

  • (ΕΤΕ κατω από το ένα ευρώ, ΕΥΡΩΒ στα 35 και 40 σεντς, ΑΛΦΑ στα 40 και 50 σεντς κι αργότερα ΠΕΙΡ στα 70 και 80 ευρώ (Η συγκεκριμένη – ως γνωστόν – πρόλαβε να μηδενίσει ουσιαστικά για 4η φορά!!)

ΟΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ που προσέφεραν ήταν ονειρικές, απίστευτες θα λέγαμε. Οπότε, γιατί να τις κυνηγήσει κανείς; Για ένα επιπλέον 10%, άντε 20%; Με τέτοιο ρίσκο μπροστά του;

Καλή σας Κυριακή

  • Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων.
Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο