Χ.Α.Α: Επί του… πληκτρολογίου@12:40 – Δευτέρα 8 Μαίου 2023

Διαβάστε ποιες είναι οι δέκα μετοχές – οδηγοί της ανόδου του ΧΑΑ μας έγραφαν χθες… Εψαχνες να βρεις μέσα σε αυτές τις μετοχές των ΟΠΑΠ, CENERGY, ΔΕΗ αλλά μάταιος ο κόπος…

ΔΕΝ ΠΑΕΙ να έχει p/e 280, να χρωστάει στις τράπεζες πιο πολλά από τα ίδια κεφάλαια της κ.α ;;; Κανένα πρόβλημα να γράφεις ακόμα και σήμερα ένα +5% και με 23 χιλ. τμχ και στην κ/φση των… 16 εκατ. ευρώ(!!) δηλαδή εξήμισυ φορές τα ίδια κεφάλαια της.

  • Αμέ, πως… Αλλα κόλπα… Περί ΚΟΥΑΛ ο λόγος , εννοείται… Αλλά όταν τα παληκάρια έχουν και τα χαρτιά αλλά και όραμα σπάνε πλάκα μαζί μας…

ΜΟΗ – απάντηση: Προς τι η στεναχώρια; Εχετε αντιληφτεί περί τίνος πρόκειται; Σήμερα υπάρχει και νέα ανάλυση στο economico.gr.

AUSTRIA CARD HOLDINGS – απάντηση: Δεν πιστεύουμε ότι την έβαλαν για το θεαθήναι στα χρηματιστήρια Αθηνών και Βιέννης. Απλά, “ξέπλυναν” όλες τις αμαρτίες, την αξάγνισαν και κάποια στιγμή θα την ξεκινήσουν… Σε προοπτικές είναι από τις καλύτερες του κλάδου, αν όχι η καλύτερη. Και όχι μόνον του κλάδου της… Τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία.

ΜΕΖΖ: Να και μία πιο ψαγμένη ανάρτηση σήμερα στο site /www.businessdaily.gr του Γιάννη Παπαδογιάννη (ένα από τα καλύτερα παιδιά μου) που θήτευσε κοντά στον μέντορα (Μπάμπης Νιάκας, νυν sofokleousin.gr) και εξελίχθηκε σε ένα από τα καλύτερα μυαλά του χώρου.

ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ — Mezzanine: Η αλματώδης άνοδος των τιμών των μετοχών των mezzanine, με τις δύο νεοεισαγόμενες, την Galaxy Mezz και τη Sunrise Mezz να κλέβουν την παράσταση με +276% και +180% από τα χαμηλά του περασμένου Νοεμβρίου, έχει κάνει πολλούς να διατυπώνουν επιφυλάξεις για τις τρέχουσες αποτιμήσεις και να κάνουν λόγο για υπερβολές.

  • Σημειώνεται ότι Sunrise, Galaxy και Phoenix διαπραγματεύονται με μικρό premium σε σχέση με τις αποτιμήσεις του ενεργητικού τους στις 31.12.22. Δεν υπάρχει σοβαρή ανάλυση για τη δίκαιη αξία των mezz, καθώς οι διαθέσιμες πληροφορίες για την πραγματική οικονομική τους κατάσταση είναι περιορισμένες.

Ωστόσο, φαίνεται ότι οι αποτιμήσεις των mezz γίνονται με εξαιρετικά συντηρητική προσέγγιση, τη στιγμή που η οικονομία και η αγορά ακινήτων τρέχουν με πολύ υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

  • Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, οι τρέχουσες αποτιμήσεις των mezz προβλέπουν ότι θα πληρωθούν 2-3 κουπόνια ενώ η δυναμική της αγοράς δείχνει ότι θα πληρωθούν πολλά περισσότερα κουπόνια για πολλά χρόνια.

Αν είναι έτσι, και αν δεν ανατραπεί η δυναμική της οικονομίας, τα τρέχοντα επίπεδα αποτιμήσεων είναι εξαιρετικά συντηρητικά σε σχέση με τη δυναμική της πραγματικής οικονομίας.

  • Τώρα, το πιο mezz είναι πιο ελκυστικό είναι απολύτως άγνωστο καθώς απολύτως άγνωστες είναι οι λεπτομέρειες για τα χαρτοφυλάκιά τους, δηλαδή την ποιότητα των mezzanine ομολόγων τους.

Το μόνο βέβαιο είναι το Phoenix ήδη έχει προχωρήσει σε μια γενναία πληρωμή μετρητών στους μετόχους του και ετοιμάζεται για την δεύτερη πληρωμή. Sunrise και Galaxy ετοιμάζονται για την πρώτη πληρωμή.

ΜΕΖΖ: Θα του στείλω πάντως και τις δικές μας εκτιμήσεις, για να του λυθούν όλες οι απορίες (γέλια)…

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο