Χ.Α.Α: Εσείς ρωτάτε, εμείς απαντάμε (Μέρος 1)

ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ: Αlpha και PIRAEUS για να έρθουν in line θεμελιωδώς με τις δύο άλλες δικαιούνται καλύτερης αποτίμησης. Η Eurobank είναι πολύ δίκαια αποτιμημένη, το ίδιο και η ΕΘΝΙΚΗ…

ΓΕΚΤΕΡΝΑ/ΤΕΝΕΡΓ: Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν ό,τι το καλύτερο…

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Ξαφνικά θα την κάνει κι αυτή την δική της κίνηση…

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Από τα πλέον ΓΑΛΑΖΙΑ χαρτιά του Χ.Α.Α και δεν χρειάζονται (επ)εξηγήσεις…

ΕΛΧΑ: Δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα της. Το τρίμηνο της δεν θα είναι σαν και το περυσινό, εξ ου και οι προσφορές τεμαχίων σε απαράδεκτα για την πραγματική της αξία επίπεδα.

  • Ο όμιλος έχει ρίξει το βάρος του στην CENERGY (που θεμελιωδώς υστερεί σημαντικά απέναντι στην ΕΛΒΑΛ) στην οποία λίαν προσεχώς αναμένουμε placement και επομένως θα την τραβήξουν κι άλλο την τιμή της για να έχουν περιθώρια…

UNIBIOS: Υποδειγματική συμπεριφορά στα τερματικά, με την διοίκηση παράλληλα να εργάζεται αθόρυβα και δημιουργικά. Το στελεχιακό δυναμικό της είναι αυτό που λέμε… “second to none”.

  • Να περιμένετε ειδήσεις και επιχειρηματικές εξελίξεις που θα ανεβάσουν και ένα και δύο σκαλιά υψηλότερα εταιρεία και μετοχή. Το τι γράφεται και τι λέγεται, ούτε μας ενδιαφέρει, πόσο μάλλον μας απασχολεί.

Η τρέχουσα αποτίμηση και εν όψει εξελίξεων και προοπτικών φαντάζει ολίγον τι… αστεία. Στα 11,3 εκατ. ευρώ και έλα… στο τόπο σου…

UNIBIOS(1): Βάση του αντίστοιχου ευρωπαϊκού κλάδου επεξεργασίας νερού θα έπρεπε να είχε δείκτη Ev/EBITDA στο 12, πράγμα που δίνει τιμή μετοχής στα… 1,10 ευρώ. Είναι ένα στοιχείο που θα το αναλύσουμε προσεχώς. Διαγραμματικά η μετοχή είναι να μην πάρει ανοδικά τα 0,74 ευρώ. Πάνω από εκεί ο δρόμος θα είναι ελεύθερος για τα 1,07 ευρώ που έγραφε το … 2014.

  • Η  Unibios έχει με το που μπήκε στο 2023 ένα ανεκτέλεστο έργων της τάξεως των 7,6 εκατ. ευρώ δίχως να προσμετράμε τα νέα ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης της μισής ιδιοκτησίας του ακινήτου που έχει στο Βόλο με τιμή που μπορεί να ξεπερνά τα 3,4 εκατ. ευρώ. Στοιχείο φυσικά που αλλάζει όλη την εικόνα των μεγεθών της Unibios καθώς της δίνει την ευχέρεια να προχωρήσει σε εξαγορά ομοειδούς εταιρείας αυξάνοντας σημαντικά τα έσοδά της.

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο