Χ.Α.Α: Με ποια προϋπόθεση μπορεί να βιώσουμε καταστάσεις μίνι 1999! (από τον ΑΝ@λήτη)

ΧΑ: Μόνο φαινομενική είναι η σχετικά ήρεμη εικόνα του ΓΔ, καθώς χωρίς ιδιαίτερες υπερβολές κατακτά νέα υψηλότερα επίπεδα, ωστόσο κάθε μέρα αναδεικνύονται νέοι πρωταγωνιστές, οι οποίοι ανήκουν σε ολοένα και χαμηλότερα ‘στρώματα’!

  • Και όλα αυτά γίνονται κατά βάση με ανακύκλωση κεφαλαίων, με τους μικροεπενδυτές να έχουν μειώσει μάλιστα τις θέσεις τους, ενώ οι θεσμικοί επενδύουν τις εισροές τους και τις ρευστοποιήσεις τους, σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, οι οποίες έχουν υστερήσει, με πιο χαρακτηριστικά πρόσφατα παραδείγματα τον ΑΔΜΗΕ, τον ΟΛΠ και την Lamda.

Εφόσον δεν προκύψει κάποιος αστάθμητος παράγοντας, η άνοδος σταδιακά όλο και θα διαχέεται, το μεγάλο ζητούμενο όμως είναι η είσοδος έστω και ενός μικρού μέρος κεφαλαίων από τις εγχώριες καταθέσεις.

  • Κατά την γνώμη μου, σε αυτή την περίπτωση η επίπτωση θα είναι ακόμα πιο επιδραστική και από την επενδυτική αναβάθμιση και μπορεί να βιώσουμε καταστάσεις μίνι 1999!!! Ήδη μάλιστα έχουμε περιπτώσεις μετοχών, που υπάγονται στην κατηγορία ‘σκίζω τα πτυχία μου’.

Ο ΑΝ@λήτης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο