Χ.Α.Α- Ο ΑΝ@λήτης: Σχόλια, εκτιμήσεις και παρατηρήσεις (12.10.2023)

**
Prodea: Βγάζει που βγάζει την δημόσια πρόταση (ΔΠ), γιατί δεν προχωρούν και στην έξοδο από το ΧΑ, αφού ούτως ή άλλως δεν ασχολείται κανείς μαζί της; Τουλάχιστον η ΔΠ είναι με premium 30% και οι τελευταίοι ξεχασμένοι έχουν μία χρυσή ευκαιρία να πάρουν τα λεφτά και να τοποθετηθούν σε τόσες άλλες φτηνότερες μετοχές!!!
**
ΦΡΛΚ- ΚΑΜΠ- MALLS: Η χρηματιστηριακή βιβλιογραφία αναφέρει ότι σε περίπτωση σημαντικής εξαγοράς, ανεβαίνει η μετοχή του εξαγοραζόμενου και πέφτει αυτή της εξαγοράζουσας εταιρείας!!!
  • Στην περίπτωσή μας θα μου πείτε ότι ο ΚΑΜΠ έχει ελάχιστη διασπορά και το premium,, με το οποίο διαπραγματεύεται, έχει προλάβει να ενσωματώσει τις εξελίξεις.
Στην περίπτωση του ΦΡΛΚ όμως; Εκτός εάν πιστεύει κάποιος ότι αγόρασε φτηνά, άποψη που δεν συμμερίζομαι. Εξάλλου έχω εκφράσει τον προβληματισμό μου και παλιότερα για το κατά πόσο μία κοινωνία που συρρικνώνεται πληθυσμιακά και εισοδηματικά, μπορεί να σηκώσει τόσα εμπορικά κέντρα. Ας διαψευστώ από τις εξελίξεις!!!
**
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Με τους ρυθμούς που αγοράζει ίδιες μετοχές, το πλαφόν του 10% (ελέγχει 9,3%) είναι πάρα πολύ κοντά!!!
**
DOTSOFT: Μπήκε, δεν μπήκε το ίδιο και το αυτό!!! Πάντως το 6μηνο, αμήν τι άλλο δεν έδειξε τίποτα!!!
**
Q&R: Με την εταιρεία να διαπραγματεύεται στα €15 εκ. κεφαλαιοποίηση, όταν τα κέρδη 6μηνου ήταν μηδενικά, ενώ από τα ίδια κεφάλαια των €2,3 εκ., τα €1,75 εκ. είναι άυλα, απορώ πώς συντηρείται την τελευταία διετία αυτή η αποτίμηση!!!
**
Πληροφορική: Κάτω από τον πήχη ήταν οι περισσότερες ανακοινώσεις κερδοφορίας του κλάδου στο 6μηνο. Επί τη ευκαιρία, παρά τις θετικές προοπτικές που όλες οι εταιρείες εκτιμούν, τα άυλα και οι υπεραξίες ως ποσοστό των ιδίων κεφαλαίων έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν, με φωτεινή εξαίρεση την Performance, όπου παραμένουν σχεδόν μηδενικά!!! Ας προσέξουμε λιγάκι παραπάνω…
**

Άλλο το νόμιμο και άλλο το ηθικό… Στην προκειμένη περίπτωση, όταν το αφεντικό μπαίνει στον κόπο να πουλήσει τόσο μικρά ποσά, δείχνει το μέγεθος και την δυναμική του ως επιχειρηματία….

** ΟΡΤΙΜΑ: Με την μετοχή να διαπραγματεύεται σταθερά κάτω από την τιμή εισαγωγής, no further comments…

Φιλικά,

  • Καλή σας ημέρα

Ο ΑΝ@λήτης

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο