Χ.Α.Α: Oι… ασχετοαμετανόητοι- Τα εύσημα της εβδομάδας- Ποιά πρέπει να είναι η αποστολή των αναλυτών- Κακό χωριό τα λίγα σπίτια- Οι… αδιόρθωτοι

REPEAT- ΑΣΧΕΤΟΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ: Για να καταλάβετε τι πιστεύουν ακόμα κάποιοι επενδυτές(;)… Έχουν καταστρέψει λένε κόσμο τα μικρομεσαία τα προηγούμενα χρόνια. Άντε τώρα να τους πεις να κάνουν σύγκριση με τις τράπεζες που έχουν χρεοκοπήσει τόσες φορές, ή να τους πεις πως μικρομεσαία ήταν πριν λίγα χρόνια…

 • η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, Cenergy, η AEGEAN AIRLINES(!), η Quest, η Autohellas, η Epsilon Net, η ΙΝΤΕΚ, τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ, η INTΡAKAT, το ΚΡΙΚΡΙ κ.α.

ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ (Στην Παράλληλη αγορά…), η JUMBO, η Σαράντης κλπ

*****

SPREADS

ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 3,62 +1,24
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 3,08 +0,71
ΙΣΠΑΝΙΑ 3,35 +0,97
ΙΤΑΛΙΑ 4,10 +1,73

 

 • ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ
 1. Στους αναλυτές της Eurobank Equities… (ΠΛΑΘ)
 2. Στους διαχειριστές της Lavipharm (Κράτησαν τις υποσχέσεις τους και με το παραπάνω)
 3. ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία… 
 4. ALUMIL – ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Η αγορά μπορεί να καθυστερεί, αλλά πάντα επαναφέρει την τάξη…
 5. ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ: Ξύπνησαν πρώτα την ΑΓΟΡΑ και τώρα πήραν θέσεις στην πρώτη 9άδα… (4η, 5η, 8η και 9η)
 6. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Επιασε το 31 και δεν… κάηκε… (14,21,31 και τώρα κοιτάζει για τα 40) 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΙΚΑΣ@Β.Ν (δικό μου παιδί, δικό μου δημιούργημα και καμάρι!):

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Καμιά φορά δε φτάνει μόνο να είσαι καλός στη δουλειά σου και να διοικείς σωστά ένα όμιλο. Πρέπει να κάνεις κάτι για να σε «αγαπήσει» ο μέτοχος. Να τον έχεις δίπλα σου. Τι θα είχε πάθει η εταιρεία αν μας είχε ακούσει και αγόραζε έστω και λίγες ίδιες μετοχές; Τίποτα. Ίσα-ίσα που θα έλεγε ο επενδυτής, ότι προσέχει και την πορεία της μετοχής και ασχολείται λίγο. Σήμερα έχει γίνει ένα δυνατό ράλι και αν βάλουμε και το μέρισμα που έκοψε πρόσφατα έχει πάρει σχεδόν 1 ευρώ από τις τιμές που είχε πριν λίγο καιρό. Θα είχε δηλαδή και χαμηλή μέση τιμή κτήσης η εταιρεία. Η στήλη αισθάνεται δικαιωμένη γιατί τόσο καιρό προσπαθούσε να αναδείξει την αξία της. Στα 5,15 ευρώ και στο +13,31%.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Όπως το γράφαμε χθες. Ήθελε πιο κάτω η διοίκηση τη μετοχή, αλλά δεν… Τι κατάλαβε τώρα που δεν αγόραζε ίδιες μετοχές; Απλά έκανε τους επενδυτές να πιστέψουν ότι θέλει να πέσει η μετοχή. Και για τη συγκεκριμένη αισθανόμαστε δικαιωμένοι καθώς πολλοί μας έλεγαν ότι τα μικρομεσαία έχουν καταστρέψει κόσμο και δεν αξίζει να βάζει κάποιος τα λεφτά του. Μάλλον πρέπει να πετάξουν την καραμέλα γιατί πάλιωσε και φυσικά δε συγκρίνονται με την καταστροφή που έχουν κάνει οι τράπεζες με τόσες ανακεφαλαιοποιήσεις. Στα 2,60 ευρώ και στο +9,70%.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Αφυπνίστηκε και αυτή. Δεν είδαμε σημαντικές πωλήσεις σήμερα. Αντιθέτως, είδαμε σημαντικές εντολές αγοράς. Αυτή η εξέλιξη, δηλαδή μεγάλη άνοδος με χαμηλό σχετικά όγκο μας κάνει πιο αισιόδοξους. Για να δούμε… Στα 0,3630 ευρώ και στο +9,67% με 99 χιλ. τεμάχια.

UNIBIOS: Σε λίγες μέρες θα έχει να πει αρκετά πραγματάκια η εταιρεία και να θυμίσουμε πως στο διοικητικό συμβούλιο μετέχει ο Karl Michael Millauer με τεράστια εμπειρία στην αγορά επεξεργασίας νερού. Το διάγραμμα και της συγκεκριμένης μετοχής είναι έτοιμο να πάρει φωτιά. Βρίσκεται σε υψηλά 5 ετών και κάτι και αν φύγει από τα τρέχοντα επίπεδα μπορεί να ανοίξει για ακόμα υψηλότερα.

ΕΚΤΕΡ: Το Εκτεράκι μοιράζει πόνο! Ετοιμάζεται να γράψει υψηλά 16 ετών και αν τα γράψει ανοίγει και εδώ το γράφημα για αρκετά πιο πάνω. Στα 1,82 ευρώ και στο +5,81%.

LAVIPHARM: Τρομερή κίνηση και εδώ μέσα σε λίγες μέρες. Από τα 0,40 ευρώ πήγε πάνω από τα 0,50 ευρώ, δηλαδή έχει ενισχυθεί κατά 25% έτσι… χαλαρά.

INTERTECH: Υψηλά 14 ετών γράφει η μετοχή. Η διάσπαση είναι προ των πυλών!! Με ένα καλό νέο θα μπορούσαμε να δούμε μεγάλη κίνηση. Και υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να γίνει…

ΙΚΤΙΝΟΣ: Μπορεί με βάση τα θεμελιώδη να μη μας συγκινεί η μετοχή, αλλά από την άλλη μας είχε κάνει μεγάλη εντύπωση η στήριξη των βασικών μετόχων στις δύσκολες μέρες. Γι αυτόν και μόνο τον λόγο αξίζει να δει καλύτερες τιμές. Στα 0,60 ευρώ και στο +7,33%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Η έκθεση των αναλυτών της Eurobank EQUITIES ξύπνησε την κοιμισμένη και υποτιμημένη μετοχή τους. Αυτή είναι ή μάλλον πρέπει να είναι η αποστολή των αναλυτών προκειμένου να διαχυθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον και προς το πραγματικά τμήμα -δηλ. τοις πράγμασιν- του ελληνικού χρηματιστηρίου και όχι η κουραστικά μονότονη επανάληψη των γνωστών 15-20 μετοχών… 

 • Κακώς τα βάζει ο κακομαθημένος ενεργός έλλην επενδυτής της καφετέριας με τους μεγαλομετόχους εκείνους που δεν ασχολούνται με την μετοχή τους. Δεν είναι δική τους δουλειά, άλλωστε κάτι τέτοιο θα επέσυρε και την παραδειγματική τιμωρία τους σε άλλες πιο εκσυχρονισμένες αγορές. 

 • ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΤΟΧΗΣ 30ΗΜ

ΛΑΝΑΚΑΜ: Αποτιμάται σε… 5,6 εκατ. ευρώ

Ισχυρό άλμα του κύκλου εργασιών τους είδαν οι κλάδοι που σχετίζονται με τον τουρισμό στο πρώτο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Ειδικότερα, οι δραστηριότητες των ταξιδιωτικών πρακτορείων, γραφείων οργανωμένων ταξιδιών, υπηρεσιών κρατήσεων και συναφείς δραστηριότητες, είδαν τον τζίρο τους να εκτινάσσεται κατά 114,6% ετησίως, ενώ οι αεροπορικές μεταφορές είχαν αυξημένο κύκλο εργασιών κατά 66,1%, στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου. Την ίδια ώρα, οι υπηρεσίες εστίασης είχαν αυξημένο τζίρο κατά 31,9% και η παροχή καταλυμάτων κατά 13,7%.

*****

ΚΑΚΟ ΧΩΡΙΟ, ΤΑ ΛΙΓΑ ΣΠΙΤΙΑ

του Παύλου Α. Στράνα

Δεν πρόλαβαν οι δημοσκοπήσεις και όχι το εκλογικό σώμα, να δείξουν ότι η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ μπαίνει στη Βουλή, και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πήρε το σπαθί του αρχηγού, και άρχισε να χαρίζει βουλευτικές έδρες, αλλάζοντας τη σειρά των υποψήφιων βουλευτών, και βάζοντας σε εκλόγιμες θέσεις όχι αυτούς που ήρθαν πρώτοι σε σταυρούς, αλλά αυτούς που η ίδια αποφασίζει και διατάσει να γίνουν βουλευτές, αν βέβαια ο λαός στείλει το κόμμα της στη Βουλή.

 • Νόμιμο μεν, ανήθικο δε, και πλέον ανήθικο, που τοποθετεί σε εκλόγιμη θέση τον σύζυγο της, που δεν ήταν καν υποψήφιος στις προηγούμενες εκλογές!!!
  Ήδη αποχωρεί η πρώτη σε ψήφους στον Νότιο τομέα της Αθήνας, κυρία Ολγα Δάλλα, επειδή στην πρώτη θέση έβαλε η Ζωή, τον Μπιμπίλα, τρίτο σε ψήφους, για να τον έχουμε βουλευτή στη Βουλή.

Δείτε τι γράφει η κυρια Δάλλα στο facebook:

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις…ήρθε η προδοσία.
Πριν μπει στη Βουλή, άρχισε τις εκκαθαρίσεις.
Τέλος λοιπόν στην πολιτική μου «καριέρα»!
Ήθος, Αξιοκρατία Δικαιοσύνη Δημοκρατία/Η φωνή των πολιτών στη Βουλή/Λαϊκή Κυριαρχία τονίζονται στη Διακήρυξη της Πλεύση Ελευθερίας.
Και ήταν όλα ΨΕΜΑΤΑ …

 • Η Ζωή Κωνσταντοπούλου – Zoe Konstantopoulou αποφάσισε και διέταξε να πεταχτεί η ψήφος σας στα σκουπίδια προκειμένου να διορίσει τους ημέτερους.
  Παίρνω λοιπόν την ευθύνη που μου αναλογεί
  Αποχωρώ από αυτό το έκτρωμα που έχει το θράσος να αυτοαποκαλείται κίνημα
  Ζητώ συγνώμη από όλους τους συμπολίτες μου που με στήριξαν.».

****
Νέα ήθη λοιπόν θα φέρει στη Βουλή, ο Μπιμπίλας που παίρνει τη θέση της πρώτης σε ψήφους υποψήφιας, χωρίς να ντρέπεται σαν άνθρωπος που ποιεί ήθος, αλλά και σαν πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, μαζί με τον ηθοποιό σύζυγο της Ζωής, Καραναστάση που μπήκε πρώτος στη λίστα, μετά τη Ζωή, στη Α Αθήνας, αν και δεν είχε κατέβει υποψήφιος πουθενά.

 • Τελικά φαίνεται πως το ήθος αυτής της «ανανεωτικής, ανθρώπινης, ριζοσπαστικής αριστεράς» είναι ακριβώς αυτό που αποπνέεται από τους χειρισμούς της Κωνσταντοπούλου. Ένα ήθος αήθες, γεμάτο υποκρισία, συμφεροντολογισμό, μεγαλοστομίες, εντελώς φασιστική νοοτροπία, και γκεμπελίστικη πρακτική.
  Και φυσικά περιφρόνηση στη λαϊκή βούληση.

Ανώριμους είπε τους ψηφοφόρους ο Τσίπρας, γιατί ψήφισαν την ΝΔ, αυτή τη φορά να ψηφίσουν ώριμα διατάσει η Αχτσιόγλου, διορθώνει την ψήφο του λαού η Ζωή, φτιάχνοντας η ίδια τη σειρά των υποψηφίων, κάνει και το ρουσφέτι της στον αγαπημένο της, και όλα αυτά ΠΡΙΝ ο λαός εκφραστεί για δεύτερη φορά.

 • Γιατί ο λαός δεν έχει στείλει το κόμμα της στη Βουλή, και όπως υποψιάζομαι ούτε και στις δεύτερες εκλογές θα το στείλει, γιατί ξεχνάει η Ζωή, όπως και ο κάθε θρασύς ψευτοαριστερός ότι η ύβρις ακολουθείται από την άτιν την Νέμεσιν και τελικώς την τίσιν.

Και η Ζωή, προκαταλαμβάνοντας ότι ο Ελληνικός λαός θα την στείλει στη Βουλή, και άρα έχει δικαίωμα να αποφασίσει εκείνη ποιους θα κάνει βουλευτές, διέπραξε ύβριν.
Ήδη έχει ακολουθήσει ή άτις, και αναμένεται η νέμεσις, και τελικά η τίσις.
Γιατί η ζωή έχει ηθικούς νόμους, που όποιος τους παραβιάζει, κύριε Μπιμπίλα, κύριε Καραναστάση, κυρία Κωνσταντοπούλου, τιμωρείται.

ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ – Τυχερά παιχνίδια: Οι Έλληνες «πόνταραν» €11,6 δισ. το πρώτο 4μηνο! Οι Έλληνες αγαπούν το τζόγο και το αποδεικνύουν καθημερινά ποντάροντας πάνω από 96 εκατ. ευρώ την ημέρα! Τα μεγέθη της αγοράς τυχερών παιγνίων δείχνουν να γιγαντώνονται στο τετράμηνο.

Όταν ο Βασίλης (πρώην mikrometoxos νυν economico) έχει κέφια!! Και να ταν μόνο αυτά Βασίλη. Ξέρεις πόσα βλέπω δεξιά αριστερά; Μάλιστα σε κάποια από αυτά ούτε συντακτικό δεν έχουν αλλάξει. Αφού αν το κάνεις copy paste στον ιστό, βγάζει παλιά σας άρθρα χαχαχα. Δεν πειράζει. Υπάρχουν και πολλοί όμως που θυμούνται. Να είστε καλά και.. βαρατε!! https://economico.gr/ta-mez…

***

6.11.2022:

 • ΜΕΖΕΔΕΣ: Τώρα, θα γίνουν όλοι ειδικοί… ΟΠΩΣ και σε τόσα άλλα… Κατόπιν εορτής, φυσικά. (ΤΙΜΗ ΓΚΜΕΖΖ τότε… 0,1200)

16.11.2022

 • ΞΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟ ΓΚΜΕΖΖ…. ΧΑΘΗΚΕ το μέτρημα…. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΑ κι όχι οι… γραμμούλες και τα σενάρια! ΠΑΡΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ που λέμε…
******
ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ – ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

Η αγορά θέλει καθημερινή πολύωρη ενασχόληση, όποιος δεν μπορεί να την μελετά και να την παρακολουθεί τότε πολύ δύσκολα θα βγει στο τέλος κερδισμένος από αυτήν. Απαιτείται πολύ διάβασμα, διεισδυτικότητα στις λεπτομέρειες και στα ψιλά γράμματα που κρύβουν οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύουν οι εταιρείες.

 • Χρειάζονται συχνά γρήγορες κινήσεις, ρευστοποιήσεις θέσεων ακόμα και με ζημιά (για να προλάβουμε πολύ μεγαλύτερη αργότερα), όχι κυνήγι του υποσχόμενου εύκολου κέρδους που δεν (υπο)στηρίζεται από πουθενά και μία ροπή προς τα Θεμελιώδη της κάθε υπό εξέταση περίπτωσης.

ΑΓΟΡΑ Χ.Α: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ 

 1. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΧΡΗΣΗ Stop Loss
 2. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΚΕΡΔΩΝ ΕΦΟΣΟΝ ΕΥΝΟΕΙ Η ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΜΤΧ
 3. ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΤΙΜΕΣ
 4. Αγοράζουμε μόνον σε πτωτικά γυρίσματα την μετοχή που μας ενδιαφέρει…

ΣΧΟΛΙΟ: Στις αγορές δεν χωρούν συναισθηματισμοί, δεν είναι ποδοσφαιρικές ή αθλητικές ομάδες για να μην αλλάζουμε τις… αγάπες μας. Οι μετοχές είναι αναλώσιμες… Και Long θα βγεις και Short θα γίνεις, αν το επιβάλλουν ή συνηγορούν σε κάτι τέτοιο οι συνθήκες.


ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:

 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα + το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο