Χ.Α.Α: Πάει, πάει και πίσω δεν κοιτάει…

  ΙΑΤΡΙΚΟ

  Του Ηλία Ζαχαράκη

  Η αλήθεια είναι ότι τέτοια αγορά έχουμε να δούμε πολλά χρόνια. Πριν λίγες μέρες θα μπορούσαμε να πούμε ότι μοιάζει με το 2013-2014, παρόλα αυτά η ποιότητα της κίνησης είναι ακόμα καλύτερη.

  Μπροστά μας έχουμε μία εκλογική αναμέτρηση με την αγορά απλά να ζητάει αυτοδυναμία για επιβεβαίωση, μιας και το ένα και μεγάλο γεγονός είναι η επενδυτική βαθμίδα.

  • ΠΑΕΙ ΠΑΕΙ και ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΕΙ

  Οι επενδυτικοί οίκοι έχουν δικαίωμα εκτός από τις ημερομηνίες αξιολόγησης να προχωρήσουν σε έκτακτες. Η λογική λέει ότι μέχρι τις εκλογές δεν έχει καμία λογική να γίνει κάτι τέτοιο. Η ουσιαστική πρώτη σημαντική ημερομηνία είναι η 8η Σεπτεμβρίου όπου η DBRS θα έχει όλα τα δεδομένα για να προχωρήσει σε επενδυτική βαθμίδα.

  • Σε κάθε περίπτωση δεν βιαζόμαστε για κάτι τέτοιο. Ένα δυνατό νέο συνήθως ισοδυναμεί με διόρθωση έστω σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο. Η αγορά όσο προεξοφλεί αργά και βασανιστικά τα νέα τόσο πιο υγιής είναι θα είναι μία άνοδος.

  Να θυμάστε ότι την περίοδο του 2008-2016 οι ανοδικές κινήσεις ήταν πολύ γρήγορες με τις πτώσεις να είναι πολλαπλάσιες σε χρόνο. Στην παρούσα περίοδο συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Οι δύο περιπτώσεις είναι κλασσικά χαρακτηριστικά μίας Bear και μίας bull αγοράς.

  • Στην παρούσα περίοδο μπορεί ο δείκτης να διορθώνει δύσκολα, αυτό δεν σημαίνει όμως πως κάποιες μετοχές με ενδιαφέρον δεν δίνουν διόρθωση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ΕΧΑΕ που πρόσφατα είχε καταγράψει 530 και σε μία ανοδική φάση της αγοράς βρέθηκε στο 480 έκανε σημαντικούς όγκους και πολύ σύντομα δοκιμάζει και πάλι τα υψηλά της.

  Οι αγοραστές έχουν δώσει σημαντικές ρευστότητες σε επενδυτές που είχαν τοποθετηθεί χαμηλότερα με αποτέλεσμα να βλέπουμε την διάχυση τόσο στον ftsem όσο και στην μικρή κεφαλαιοποίηση.

  • Ο ΓΔ είναι πρωταθλητής σε παγκόσμιο επίπεδα, με τα μάτια αρκετών θεσμικών να πέφτουν πάνω του μέρα με την μέρα. Να σκεφτείτε ότι μετά την επενδυτική βαθμίδα θα βρεθούν αναγκαστικά νέα funds που θα ξεκινήσουν να επενδύουν στην Ελλάδα.

  Αφήστε τις προβλέψεις στην άκρη και κοιτάξτε να ακολουθήσετε με στρατηγική, κανόνες και λογική την αγορά. Άλλωστε the trend is our friend και πάνε πολλά πολλά χρόνια που έχει να παρουσιαστεί κάτι τέτοιο.

  • Τεχνικά και βραχυπρόθεσμα η ζώνη του 1260-1270 είναι ένας πρώτος σημαντικός στόχος που μπορεί να δώσει διόρθωση σε τιμές ή και σε χρόνο στον ΓΔ.

  Θυμίζουμε ότι ο πρώτος μεγάλος μεσοπρόθεσμος στόχος μας είναι στις παρυφές του 1400. Σε κάθε περίπτωση η ζώνη του 1120-1150 έχει γίνει σημαντική στήριξη σε

  • Περίπτωση διόρθωσης, ενώ όσο ο ΓΔ κλείνει πάνω από τις 1216 μονάδες η τάση παραμένει επιθετική.

   

  Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
  Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο