Χ.Α.Α: Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά… (από τον ΑΝ@λήτης)

Austria Card: Επειδή συνεχίζω να προτιμώ την παλιά ονομασία ΛΥΚ, δεν μου έρχεται καλά ο αφελληνισμός της εταιρείας. Όπως δεν μου έρχεται καλά και το γεγονός ότι δεν τέθηκε ανώτατο όριο τιμής στο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών με ελάχιστη τιμή το €1 για το 10%. Για να δούμε τι θα πράξουν!!!!
****
ΜΠΕΛΑ-ΧΑ: Επειδή, κατά την γνώμη μου, ο κ. Βακάκης είναι μακράν ο κορυφαίος αναλυτής για την πορεία της αγοράς, παρακολουθώ πολύ στενά τις δηλώσεις του, οι οποίες είναι πάντα ξεκάθαρες και δεν εμπεριέχουν ποτέ ήξεις-αφίξεις!!!
  • Μάλιστα δεν θυμάμαι ΠΟΤΕ (!!!) να έχει διαψευστεί στις εκτιμήσεις του, πέρα από την υπερβολική συντηρητικότητα που επιδεικνύει απέναντι στην εξέλιξη των μεγεθών της δικής του εταιρείας!!!
Για αυτό και χτες με ανησύχησαν έντονα οι δηλώσεις του περί αποπληθωρισμού και ιδιαίτερα περί επικείμενης αναταραχής στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, δίνοντας ως μέγιστο χρονικό ορίζοντα το επόμενο έτος!!! Ας το έχουμε υπόψη και ας πράξουμε ανάλογα!!!
****
ΚΑΡΕΛ: ‘Πετάμε καπάκια’ και αναμένουμε το άλμα, το οποίο υποστηρίζεται από τα εξαιρετικά θεμελιώδη. Τώρα εάν ευσταθούν οι φήμες περί πρότασης από fund, ακόμα καλύτερα, αλλά δύσκολα πιστεύω ότι η εταιρεία θα περάσει σε χέρια, τα οποία δεν θα σχετίζονται με τον κλάδο!!! Καταλαβαίνετε τι εννοώ!!!
****
LAVI: Εντάξει παιδιά το γνωρίζουμε ότι πάει καλά η εταιρεία!!! Καλές και οι προβλέψεις για τα επόμενα έτη, το 1ο 3μηνο ήταν όμως απογοητευτικό σε καθαρά κέρδη, που αυτά πάνε τελικά στους μετόχους και όχι τα EBITDA, ενώ στα €41 εκ. ίδια κεφάλαια, τα άυλα ανέρχονται στα €46 εκ. Είπαμε αλλά όχι και €110 εκ. κεφαλαιοποίηση. Λίγο μέτρο….
****
ΒΙΣ-ΠΡΔ: Καιρό έχουν να μας ενημερώσουν αμφότερες, αναφορικά με την πώλησή της, η πρώτη και την επέκταση δραστηριοτήτων στις ανανεώσιμες, η δεύτερη. Δεν θα έπρεπε;;
****
MED – ΕΝΑ – ΧΑ – ΙΔΙΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ: Είπα να ασχοληθώ και με την νεοεισερχόμενη στην Εναλλακτική Αγορά (ΕΝΑ), μήπως και έχουμε κάτι καλό… Εκτίμηση: Πολύ sexy τα προϊόντα της, καθόλου sexy η αποτίμηση!!!
  • Με την εταιρεία να αποτιμάται στα €10 εκ., στην τιμή των €0,85/μετ., όταν τα αναλογούντα κέρδη στους μετόχους είναι μόλις €83 χιλ. (€0,01/μετ.) και τα ίδια κεφάλαια των μετόχων να ανέρχονται μετά βίας στα €1,9 εκ. (€0,16/μετ.), προφανώς και η εταιρεία έχει σχέδια για επέκταση στην πληροφορική, για να δικαιολογηθούν τα εξωφρενικά νούμερα!!!!
Το άλλο παράδοξο είναι ότι από τα 12 εκ. μετ., περίπου το 17%, 2 εκ. μετοχές, αφορά σε ίδιες μετοχές!!! Δεν ξέρω εάν έχει ποτέ πραγματοποιηθεί ανάλογη εισαγωγή με ύπαρξη ιδίων μετοχών και εάν επιτρέπεται η υπέρβαση του ορίου του 10%. Λόγω ΕΝΑ πιθανώς;
  • Ελπίζω μόνο μην έχει γίνει κανένα χοντρό λάθος-πατάτα και τρέχουνε να το διορθώσουν την τελευταία στιγμή!!! Προσωπικά, δεν θα μπω στον κόπο να το ψάξω περισσότερο!!! Άλλωστε δεν είναι και δουλειά μου!!

O AN@λήτης

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.


Σ.Σ μ/μ: 

  • Οι Συνεργάτες μας καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
  • Δεν ασκούμε καμμία λογοκρισία.
  • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνούμε με τις δικές τους.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο