30.10.2023- Χ.Α.Α: Σαν να μην πέρασε μία ημέρα… (από τον Contrarian)

ΒΙΟΧΑΛΚΟ:

ΓΡΑΦΤΗΚΕ στις 21.4.2023 με την τιμή της μετοχής της στα 4,4950 ευρώ. Τέσσερις μήνες μετά έγραφε στο ταμπλό τα πολυετή υψηλά της στα 7,1300 ευρώ. Τώρα έχει επιστρέψει στα… 4,7000 ευρώ.

 1. Mε τριπλάσια χρηματοοικονομικά αποτελέσματα, αλλά μείον 15% από τα τότε υψηλά της, τον Μάϊο του 2021!! 
 2. Το 84% του μετοχικού κεφαλαίου είναι κλειδωμένο στα χέρια των βασικών μετόχων. 
 3. Φυσικά, αρκετοί θα προστρέξουν στον δανεισμό αλλά δεν υπάρχει παγκοσμίως στον κλάδο της υγιής βιομηχανικός όμιλος που να μην πραγματοποιεί εκτεταμένες  στρατηγικές επενδύσεις για την περαιτέρω ανάπτυξή του.
 4. Οι τωρινές τιμές της μετοχής μόνο ως μεγάλη επενδυτική ευκαιρία θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σε όσους έχουν την ικανότητα να δουν το… δάσος. Με αποτίμηση 1,1 δισ. ευρώ όταν τριγύρω της χορεύουν τα δισ.ευρώ από υποδεέστερους έως πολύ “αντιπάλους” (κυρίως διεθνώς, αλλά και εγχωρίως).
 5. ΟΙ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΑΙΟΙ μόνον κορόϊδα δεν είναι. ΕΣΕΙΣ τι λέτε; Ολοι σχεδόν οι μεγάλοι κάνουν πάρτι κι αυτοί θα απουσιάσουν; 
 6. Μόνον η θυγατρική της ΑΕΕΑΠ (NOVAL) αποτιμάται στο 30% της τρέχουσας αποτίμησης της BIO στο ταμπλό του Χ.Α(!).
 7. Tα αποτελέσματα του ομίλου και για την χρήση 2023 θα είναι πολύ ισχυρά. 
 8. Διαπραγματεύεται πολύ κάτω από τη λογιστική της αξία και με μονοψήφιο δείκτη P/E
 9. ΒΙΟΧΑΛΚΟ = ΕΛΒΑΛ + CENERGY + (ΣΙΔΕΝΟΡ-Sovel) + NOVAL+OTHERS
ΥΓ  : Αν την είχε ο Ευάγγελος διψήφιο νούμερο θα έγραφε.
ΥΓ1: Και ο συνονόματος τους της ΠΡΟΦ (Μπάμπης Στασινόπουλος) θα ζωγράφιζε μαζί της…
 
****
ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ τι… πείνα έχει πέσει και ξεπουλιούνται μετοχές σε τιμές ισοπέδωσης και κάτω. Μέχρι και τα παλαιά θεμέλια έχουν βάλει στο μάτι.
ΚΑΙ ΜΗΝ μας πουν ότι δεν υπάρχουν κεφάλαια. 
 • Εδώ, για τα εταιρικά ομόλογα, σου εύρισκαν όσα δισ. ήθελες. Και φυσικά για όλες τις ΑΜΚ των Λατρεμένων. Αλλά για το υγιές κομμάτι του Χ.Α ούτε καν 100 εκατ. ευρώ βρε παιδιά;; Η μεγαλύτερη γάγγραινα του Χ.Α., τους ξέρουμε όλοι μας… Ελληνες θεσμικάριοι το όνομα τους.

***

«Είμαι αισιόδοξος, διότι μόνο οι αισιόδοξοι αλλάζουν τον κόσμο. Οταν επιλέγεις να είσαι απαισιόδοξος είναι σαν να παραδέχεσαι ότι δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα. 

Οσοι άνθρωποι γνωρίζω που έχουν σημειώσει σημαντικά επιτεύγματα είναι όλοι αμετανόητα αισιόδοξοι και δεν χάνουν το φρόνημά τους ακόμη και όταν έρχονται αντιμέτωποι με την αποτυχία.

 • Θυμάμαι πάντα τη ρήση του Θίοντορ Ρούζβελτ: 

«Είναι πολύ καλύτερο να τολμάς μεγαλειώδη πράγματα, να κερδίζεις ένδοξους θριάμβους, έστω και αν καταλήγεις να αποτυγχάνεις, παρά να συντάσσεσαι με εκείνα τα φτωχά πνεύματα που ούτε απολαμβάνουν πολλά ούτε υποφέρουν πολύ, επειδή ζουν στο γκρίζο λυκόφως που δεν γνωρίζει ούτε νίκη ούτε ήττα». 

 • Οι πεσιμιστές ζουν σε αυτό το γκρίζο τοπίο, οι αισιόδοξοι ζουν στη λιακάδα».

Alex Ross

****

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.
 
Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο