Χ.Α.A: Τα ποσά δεν θα έχουν όριο! – Βάλτε τις στα μαύρα κατάστιχα – ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ! Κι άλλα πολλά (02.06.2023)

EYΑΓΓΕΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Η επενδυτική βαθμίδα είναι κάτι σπουδαίο, αλλά υπάρχει και κάτι πιο σημαντικό που είναι η τοποθέτηση της Ελλάδας στις ανεπτυγμένες αγορές από τις αναδυόμενες που βρίσκεται σήμερα.

 • Η ελληνική είναι η μοναδική αγορά στην Ευρωζώνη, αν όχι στην ΕΕ, που είναι αναδυόμενη. Όταν συμβεί αυτό, θα υπάρξει τεράστια εισροή επενδυτικών κεφαλαίων.

Σας το λέω μετά λόγου γνώσεως. Υπάρχουν μεγάλοι οίκοι που θέλουν να έλθουν στην Ελλάδα αλλά δεν τους το επιτρέπει το καταστατικό τους.

 • Μόλις η χώρα πάρει επενδυτική βαθμίδα τα ποσά δεν θα έχουν όριο!!

****

ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΚΕΤΟΙ από τους φίλους αναγνώστες που τους… έφερα μαζί μου στο economico.gr δεν το γνωρίζουν. 

 • Το economico.gr είναι μία πρωτοβουλία του δημοσιογράφου Θοδωρή Καλούδη.
O Θοδωρής A. Καλούδης γεννήθηκε στην ­Αθήνα και σπούδασε Νοµικά στο Πανεπιστήµιο Αθηνών. Είναι δηµοσιογράφος, µέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Tο 1971, ως φοιτητής, εξέδωσε, µαζί µε συναδέλφους του, τη φοιτητική εφηµερίδα Πρωτοπορία, την οποία έκλεισε βίαια η χούντα.
 • Ξεκίνησε την επαγγελµατική του σταδιοδροµία το 1975, ως ρεπόρτερ στην Αυγή και αργότερα ως ανταποκριτής της Ελευθεροτυπίας στις Βρυξέλλες, όπου κάλυψε τις διαπραγµατεύσεις ένταξης της χώρας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες. Την περίοδο αυτή εξέδωσε µε τον Γ.Ι. Χαραλαµπόπουλο το Λεξικό της ΕΟΚ (εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη).
Στη συνέχεια εργάστηκε ως διευθυντής στο Έψιλον (περιοδικό της Ελευθεροτυπίας), αρχισυντάκτης στην ΕΡΤ και στο Βήµα, υπήρξε ιδρυτικός διευθυντής στην οικονοµική εφηµερίδα Κέρδος, διευθυντής στο περιοδικό Ένα, διευθυντής στην εφηµερίδα 24 Ώρες και στην εφηµερίδα Έθνος, εκδότης της οικονοµικής εφηµερίδας Ηµερησία και διευθυντής στην ελληνική έκδοση του Newsweek (Tempo).
 1. ΣΣ: Και είναι φανατικός γαύρος, χειρότερος από μένα. Καταγωγή: Κι αυτός… Πειραιώτης. ΣΣ: Μέσα στη πρασινίλα που με περιτριγυρίζει, μία όαση παρηγοριάς…   
 2. ΣΣ: ΜΕ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ήμασταν συμφοιτητές στη Νομική Αθηνών, στο ίδιο έτος… 
 3. ΣΣ: Πως τα έφερε η ζωή και σμίξαμε…  

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν χρειάζεται να κυνηγάτε μετοχές που οι τιμές τους έχουν ξεφύγει ακόμη και κάθε χρηματιστηριακής λογικής. Αν πάει – ο μη γένοιτο – κάτι άσχημο, θα ψάχνετε να τις βρείτε στο ταμπλό…

AUSTRIACARD: Και νέα ιστορικά υψηλά από τη μετοχή με κλείσιμο στα 14,50 ευρώ.

PROFILE: Έκτη συνεχόμενη ανοδική και νέα ιστορικά υψηλά. Μαζί της, από τότε σχεδόν που την γέννησε η μάνα της… ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ!!

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Έκτη συνεχόμενη ανοδική, σε νέα πολυετή υψηλά. Μας είχε κερδίσει με τις προοπτικές της από τα χαμηλά των 1,2000 – 1,4000 ευρώ… 

ΕΛΤΟΝ + ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ + ΜΕΒΑΚΟ + ΕΚΤΕΡ: Και τι να λέμε τώρα… Τα γράψαμε, τα ξαναγράψαμε…

ΟΠΟΙΑ ΧΑΡΤΙΑ σας ενοχλούν, σας χαλάνε την διάθεση κλπ κλπ πετάξτε τα από τα χαρτοφυλάκια σας… Κι ας χάσετε.. Με την ψυχική σας ηρεμία και με την ψυχολογία σας να επανέρχονται, θα καλύψτε από άλλες επιλογές την όποια απώλεια σας…

ΔΕΝ ΕΧΕΙ νόημα να εκνευρίζεστε λχ από την ΙΝΤΕΤ, την ΦΙΕΡΑΤΕΞ, το ΙΑΤΡΙΚΟ κ.α.. Σουτάρετε τις και στείλτε τις στο… καλό! Και βάλτε τις στα μαύρα κατάστιχα. 

 • Τελικά, της μοίρας μου είναι να εγκλωβίζω…
Τελευταίο παράδειγμα η ACAG, ο Λύκος, ντε.
Από την προηγούμενη Πέμπτη (στις παρυφές των 12€) σε καθημερινή βάση έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου. Γραφικός κοντεύω να γίνω, προσπαθώντας να σας αναλύσω τι σημαίνει ο νέος Λύκος.
 • Και να σου τα καλόπαιδα (γεμάτοι είμαστε από δαύτα στο Ελλάντα) να ωρύονται και να σκούζουν. «Πού πάει να μας χώσει; Τι παιχνίδια παίζει;» και τα τοιαύτα.
Και μέσα σε μια εβδομάδα η μετοχή στα 14,50€. +20% δηλαδή και βάλε, με τις συναλλαγές στα ύψη. Και βέβαια εξαφανισμένοι οι …επαΐοντες. Έχουν λουφάξει στη γωνιά τους –το συνηθίζουν χρόνια άλλωστε. Γνωστό πλέον το παραμύθι.
Δεν ξέρω τι να πω, βρε παιδιά. Ειλικρινά συγγνώμη που σας εγκλώβισα σε μια ακόμα μετοχή!!!
 • ΣΣ: Δεν το έγραψα , αλλά μου το έστειλε φίλος συνεργάτης!!! Πράσινος μάλιστα και όχι κόκκινος…

ΕΥΑΠΣ – ΗΛΙΑΣ ΖΑΧ: Η βάση είναι στην ζώνη του 325. Έχει δώσει ένα ημερήσιο αγοραστικό με το στοπ στο 324. Το 335 κοντινή στηριξη… Το 365 είναι κύρια αντίσταση και σημαντικότατο επίπεδο για την συνέχεια.

 • ΤΙΜΗ: 3,4400 ευρώ
 • Κ/φση: 124,9 εκατ. και κυριολεκτικά της πλάκας!!
 • ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΤΟΧΗΣ
Διάστημα ΜΙΝ ΜΑΧ Μεταβολή %
7 ημερών 3,390 3,480 1,78
30 ημερών 3,210 3,480 4,88
3 μηνών 3,210 3,600 -2,27
6 μηνών 3,210 3,660 -3,10
12 μηνών 3,210 4,560 -21,64

OI ME TON MEΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΖΙΡΟ

 • ΕΝΤΕΚΑ (11) μετοχές απορρόφησαν το 82% του συνολικού
 • ΔΕΚΑΟΚΤΩ (18) ΜΕΤΟΧΕΣ απορρόφησαν το 90% του συνολικού
 • ΠΕΡΙΣΣΕΨΑΝ 11 εκατ. ευρώ για τις υπόλοιπες (140) περίπου μετοχές
 • ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ (15) δεν έκαναν πράξη. Ανάμεσα τους αυτές των ΠΛΑΚΡ, ΕΛΒΕ, ΤΡΑΣΤΟΡ, ΚΤΗΛΑ, ΕΛΙΝ, ΜΟΥΖΚ, ΠΡΟΝΤΕΑ.
 • ΚΙ ΑΛΛΕΣ (15) έκαναν τζίρο από 10 ευρώ μέχρι 1000…
 • ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗ ΤΙΣ ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ και της ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ…

OI ME TΗN MEΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΟΔΟ

OI ME TΗN MEΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΤΩΣΗ

OI MEΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

OI ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΜΕΤΟΧΕΣ

 • Αναζητούνται ιδέες, διαβάστε, ενημερωθείτε και αφήστε το copy-paste…

Η αγορά πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο και νέες επενδυτικές ευκαιρίες εμφανίζονται στο προσκήνιο. Δεκάδες οι φθηνές μετοχές και μην ακούτε διάφορους που σας λένε ότι δεν υπάρχουν φθηνά χαρτιά, ότι οι όγκοι δεν πείθουν και πράσινα άλογα.

Μια ζωή μυρωδιάδες και μαύροι ήταν. Ποτέ δεν άνοιξαν ένα ισολογισμό να ξεστραβωθούν. Μπαίνουν δεξιά και αριστερά, κάνουν copypaste και χωρίς να ξέρουν να βρουν τα κέρδη, έχουν και άποψη.

Θα γράψουμε όμως και το παράπονo μας. Βρε παιδιά, αφήστε την έτοιμη δουλειά. Δεν μας νοιάζει που μπαίνετε στο site, παίρνετε αυτά που γράφουμε, τα αλλάζετε λίγο και τα εμφανίζετε δικά σας, χωρίς να λέτε την πηγή.

Μας πειράζει που αναζητάμε ιδέες και δε βρίσκουμε στα άλλα site. Για να λέμε βέβαια και την αλήθεια, υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις, αλλά λίγες. Παιδιά μου και αυτά, αλλά θέλουμε περισσότερα.

Να δούμε και εμείς κάτι στο άλφα site και να το ψάξουμε να το συμπληρώσουμε. Εμείς βέβαια θα αναφέρουμε την πηγή, όπως κάναμε πάντα. Αλλά να βρούμε κάτι που δεν έχουμε γράψει ήδη.

Ανοίξτε τους ισολογισμούς, ξεψαχνίστε τις εταιρείες, ρωτήστε δεξιά και αριστερά, δείτε τη συνεδρίαση, ανοίξτε κανένα γράφημα και η δουλειά όλων θα γίνει πιο καλή.

Στα βαριά χαρτιά έχουμε τους αναλυταράδες να τα προμοτάρουν με πρωτοφανείς καθυστερήσεις των δικών μας προηγηθέντων επισημάνσεων, αλλά για τα μικρά δεν ξέρουν ούτε πως είναι το σύμβολο. Χρειάζεται επομένως άλλος να κάνει τη δουλειά.

Και αν την κάνουμε καλά σε λίγα χρόνια, ο επενδυτής δε θα κοιτάει αναλύσεις από χρηματιστηριακές, τα δικά μας και τα δικά σας θα κοιτάει. Γιατί θα τα έχετε βρει και θα τα έχετε γράψει νωρίς…

Ο τραπεζικός δείχνει κουρασμένος με το στοπ πλέον να δοκιμάζεται μιας και κλείσιμο κάτω από το 956 μας δίνει έξοδο. Η σημερινή συνεδρίαση είναι σημαντική για τον κλάδο αν θέλει να δοκιμάσει συνέχιση της κίνησης. Σε περίπτωση εξόδου το 928 είναι επόμενη στήριξη.

 • Δεν χάνουν μόνο, κερδίζουν κιόλας

Το είχα ακούσει από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια τηλεοπτική του συνέντευξη, αλλά μέσα στη φασαρία των κυρίαρχων θεμάτων της προεκλογικής εκστρατείας, πέρασε απαρατήρητο. Τον είχαν ρωτήσει για το πρόβλημα που υπάρχει για μια μέση οικογένεια ή για ένα νεαρό ζευγάρι να νοικιάσει σπίτι σε λογική τιμή. Είχε αναγνωρίσει το πρόβλημα, είπε για τα σχέδιά του επί της στεγαστικής πολιτικής, αλλά φώτισε και την άλλη πλευρά του νομίσματος που όλοι την ξεχνάμε. «Απ’ αυτή την αύξηση των ενοικίων ζημιώνονται μεν οι ενοικιαστές, αλλά ωφελούνται πολύ οι ιδιοκτήτες.»

 • Στην αρχή με ξένισε ο συλλογισμός του, σας εξομολογούμαι. Αλλά όταν το ζύμωσα στο μυαλό μου, συνειδητοποίησα ότι είχε 1000% δίκιο. Διότι τα δυάρια και τα τριάρια που νοικιάζονται σήμερα στις πόλεις είτε ως Airbnb είτε για 700 και 800 ευρώ τον μήνα, δεν ανήκουν σε τίποτα πολυεθνικές. Στην ελληνική μεσαία τάξη ανήκουν. Και όποιος από οικογενειακή κληρονομιά κατέχει δυο δυάρια σήμερα, έχει 1400 ευρώ τον μήνα στο νερό. Δηλωμένα για 250 ευρώ στην εφορία, έτσι; Τα υπόλοιπα μαύρα.

Έλα όμως που το ίδιο γίνεται και με την περιβόητη ακρίβεια. Όταν ο Σύριζα λέει ότι είναι προϊόν αισχροκέρδειας την οποία θα πατάξει, μιλά για καμιά δεκαριά μεγάλα σούπερ μάρκετ ή για μερικές αλυσίδες καταστημάτων. Τα μικρομάγαζα και τις μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρησούλες που αποτελούν το 50% της ελληνικής οικονομίας και οι οποίες επίσης ανεβάζουν ανεξέλεγκτα τιμές, δεν τις υπολογίζει. Ο περιπτεράς που ανεβάζει 0,20 την τσίχλα, λέει «σιγά, μην ανεβάζω εγώ τον πληθωρισμό», αλλά κερδίζει και εν τέλει όλοι μετέχουν σ’ αυτό. Ναι, κάποιοι χάνουν, αλλά και κάποιοι κερδίζουν από την ίδια διαδικασία.

Τα έγραφα και για τους αγρότες ή τους κτηνοτρόφους. Ναι, αυξήθηκαν τα λιπάσματα, τα πετρέλαια, οι ζωοτροφές, αλλά παράλληλα ανέβηκαν αισθητά και οι τιμές παραγωγού. Οι μόνοι που την πληρώνουν σίγουρα και δίχως εξαίρεση είναι οι απλοί μισθωτοί και οι φτωχοί δίχως άλλα εισοδήματα συνταξιούχοι. Οι υπόλοιποι, από κάπου χάνουν και κάπου τσιμπολογάνε. Έτσι ήταν πάντα η μεσαία τάξη αναγνώστες μου κι έτσι συνεχίζει να είναι. Εξ ου και τα εκλογικά αποτελέσματα των ελευθέρων επαγγελματιών, που όσο πιο δυνατά διαμαρτύρονταν για την οικονομική πολιτική Μητσοτάκη, τόσο φανατικότερα πήγαν και τον ψήφισαν. Προφανώς κερδίζουν και προφανώς κάπως αλλιώς υπολογίζουν το ισοζύγιο…

THE MOST ACTIVE

 • Με p/e 292(!!) η μετοχή της AMAZON
 • Mε p/e 663 (!!!) η μετοχή της AMD
 • Mε p/e 206 (!!!) η μετοχή της NVIDIA
 • Ν/Α υποδηλοί αρνητικό p/e!!!

CRYPTO

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

ΥΓ: Το… disclaimer μπαίνει αυτόματα από την νομική υπηρεσία του Site… Προσωπικά δεν θα το έβαζα ποτέ…

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο