Χ.Α.Α: Θα γίνει επιτέλους κάτι;- Το χειρότερο όλων όμως είναι…- Ο χρόνος δεν κυλά υπέρ της…- Εγινε και της εκκλησίας… (από τον ΑΝ@λήτη)

ΕΛΛΑΚΤΩΡ-ΧΑ-ΕΚ: Μια χαρά η ανακοίνωση για τα αποτελέσματα του 1ου 6μηνου, τους διέφυγε όμως μία σημαντικότατη λεπτομέρεια!!! Από τα €32,1 εκ. καθαρά κέρδη, εξαιρουμένων των διακοπεισών δραστηριοτήτων, τα €17,8 εκ. αναλογούν στους μετόχους, καθώς τα υπόλοιπα αφορούν σε δικαιώματα μειοψηφίας!!!
  • Και επανέρχομαι στο πολύ σημαντικό θέμα των εταιρικών ανακοινώσεων, που έχω θίξει και παλαιότερα, καθώς θα πρέπει να τεθούν κάποια πρότυπα, ειδικά στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων, προκειμένου να μην παραπλανούνται οι επενδυτές!!! Θα γίνει επιτέλους κάτι;;;
ΕΛΛΑΚΤΩΡ-Κατασκευές: Παραπάνω έγινε αναφορά για τα κέρδη εξαιρουμένων των διακοπεισών δραστηριοτήτων!!! Εάν όμως δεν γίνει αυτή η προσαρμογή, τότε οι μέτοχοι έχουν ζημιωθεί με €1,3 εκ. στο 6μηνο, κυρίως λόγω του κατασκευαστικού κλάδου, καθώς οι ζημίες από διακοπείσες δραστηριότητες ανήλθαν στα €19 εκ.!!! Ασφαλώς και αυτή η εξέλιξη θα πρέπει να μας καθιστά επιφυλακτικούς για όλο τον κλάδο, μέχρι να δούμε και τα 6μηνιαία αποτελέσματα!!!
ΕΚΤΕΡ: Και γεννάται εδώ το ερώτημα: Θα ανακοινώσει τόσο καλό 6μηνο, που να δικαιολογεί την τρέχουσα αποτίμησή της ή υπάρχει κάτι άλλο; Πάντως, εάν δεν βγάλει καλά αποτελέσματα, θα ζορίσουν τα πράγματα χρηματιστηριακά!!!
ΑΛΜΥ: Ακόμα και να μην υπήρχαν οι συναλλαγματικές ζημίες των €2,5 εκ., τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά, καθώς υποχώρησαν μόλις στο €1,5 εκ., όσα αναλογούν σχεδόν και στους μετόχους μειοψηφίας (!!!). Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι δεν συμμαζεύτηκε καθόλου η εταιρεία, καθώς ο συνολικός δανεισμός παραμένει ‘καρφωμένος’ στα €145 εκ., με τα επιτόκια να συνεχίζουν τον ανήφορο!!!
  • Ακόμα χειρότερη είναι η επενδυτική προσέγγιση μερικών επενδυτών, οι οποίοι νομίζουν ότι είναι φτηνή η μετοχή, επειδή πέφτει 20%!!! Ξεχνούν τι έχει κάνει η μετοχή από τα χαμηλά της; Αλλά το μέγιστο λάθος, είναι ότι δεν κοιτούν τα τρέχοντα δεδομένα!!!
Ακόμα και να υποθέσουμε μία καθαρή κερδοφορία ύψους €5 εκ., το Ρ/Ε23 τείνει στο 20 (!!!), με την μετοχή να διαπραγματεύεται στο 1,4 της λογιστικής της αξίας και τον δανεισμό να τρομάζει!!! ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
ΑΛΜΥ-Μεταλλουργία: Μετά την ΕΛΧΑ και η ΑΛΜΥ ανακοίνωσε ένα μη ικανοποιητικό 6μηνο και θα πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι και για άλλες εταιρείες του κλάδου!!! Η μόνη που φαίνεται να κάνει την διαφορά, είναι η ΓΕΒΚΑ, εάν και διαφέρει σημαντικά το αντικείμενό της!!!
ΑΝΕΚ: Με βάση τα 6μηνα αποτελέσματα, ο χρόνος δεν κυλά υπέρ της και θα πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες συγχώνευσης, πριν χειροτερέψουν και άλλο τα πράγματα!!!
ΙΝΤΚΑ: Βελτιώνει σιγά-σιγά την χρηματιστηριακή της συμπεριφορά και αναμένω την καταγραφή νέων υψηλών με την δημοσιοποίηση των 6μηνιαίων οικονομικών καταστάσεων, εάν όχι νωρίτερα!!!
ΟΛΥΜΠ: Το ίδιο πιστεύω ότι θα γίνει και με την αρχοντιά της, εάν και δεν έχει αρχίσει να ισχύει ο αυξημένος ημερήσιος ναύλος των $58 χιλ. του μεγάλου (από 1/12/23), έναντι $24 χιλ., που ισχύει σήμερα!!!
  • Η οποία να σημειώσουμε ότι ‘έγινε και της εκκλησίας‘, μετά την συμφωνία για την ανέγερση πολυτελών κατοικιών σε Κηφισιά και Βουλιαγμένη, μέσω αντιπαροχής!!!
Μπορεί σαν μέγεθος δουλειάς να μην είναι κάτι το σημαντικό, ανοίγει όμως πόρτες για άλλες μεγαλύτερες δουλειές, καθώς η εκκλησία διαθέτει ΤΕΡΑΣΤΙΟ χαρτοφυλάκιο ακινήτων!!! Στα υπόψη και αυτό, μετά την σύναψη συνεργασίας, με τον Παύλο Βαρδινογιάννη!!!

Φιλικά,

Καλό σας απόγευμα

Ο ΑΝ@λήτης

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο