Χ.Α.Α: Το αφεντικό τρελάθηκε και μοιράζει λεφτά!- Δύσκολα τα πράγματα για τον κλάδο- Αρκετός καιρός δεν πέρασε;(από τον ΑN@λήτης

ΓΔ- περιφέρεια: Οι πιέσεις σε μεμονωμένα χαρτιά της περιφέρεις, κυρίως λόγω αποτελεσμάτων, πιθανότατα θα επηρεάσουν και κάποιες άλλες μετοχές, ΑΝΑΙΤΙΑ!!! Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν.
**
ΜΠΕΛΑ: Το αφεντικό τρελάθηκε και μοιράζει λεφτά!!! Εκεί που γκρίνιαζαν οι μέτοχοι και ειδικά κάποια funds, για την πτωχή μερισματική πολιτική, η εταιρεία άρχισε να εφαρμόζει μία εξαιρετικά γενναιόδωρη μερισματική πολιτική, που αναμένεται να διατηρηθεί, καθώς το ταμείο συνεχίζει να ξεχειλίζει από ρευστότητα και οι προοπτικές παραμένουν εξαιρετικά ευοίωνες.
  • Σίγουρα οι προσθήκες στελεχών στην οικονομική διεύθυνση πριν από περίπου 2 έτη, φιλικά διακείμενων προς το ΧΑ, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο. Από το conference call θα ξεχώριζα τα εξής, αναφορικά μς τις επιμέρους γεωγραφικές αγορές:
  • 1) Βασική προτεραιότητα, παραμένει η ανάπτυξη στην αγορά της Ρουμανίας, καθώς διαθέτει διπλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα και περίπου ίδιο διαθέσιμο κατά κεφαλή εισόδημα,
  • 2) Το Ισραήλ μπορεί να πηγαίνει εξαιρετικά καλά από πλευράς πωλήσεων, ωστόσο τον όμιλο τον ενδιαφέρει πάντα η τελική γραμμή και
  • 3) Δεν τίθεται θέμα επέκτασης στην Τουρκία, καθώς δεν έχουμε αυτοκτονικές τάσεις!!!
**
ΕΛΤΟΝ: Ασφαλώς και δεν ήταν καθόλου καλό το 1ο 6μηνο και πέρα από το γεγονός ότι δεν βοήθησαν τα φτηνά αποθέματα όπως πέρσι, η αγορά της Τουρκίας φαίνεται να αποτελεί βαρίδι, καθώς συνεχίζεται η καταγραφή σημαντικών ζημιών λόγω συναλλαγματικών διαφορών.
  • Μήπως θα έπρεπε να επανεξεταστεί η λειτουργία της εν λόγω θυγατρικής; Εάν δεν με απατά η μνήμη, η μοναδική εισηγμένη, εκτός της Έλτον, που διατηρεί εκεί θυγατρική είναι η Moda Bagno.
Κατά τα άλλα, ο όμιλος Έλτον, μετά την εξαιρετική περσινή χρονιά φαίνεται να επανέρχεται στα γνωστά μεγέθη καθαρής κερδοφορίας στην περιοχή των €3,5-4 εκ., με προοπτική να προσεγγίσει τα €4,5-5 εκ. Το θετικό είναι ότι ο δανεισμός είναι ελεγχόμενος και περιορισμένος και αναμένεται να μειωθεί στο 2ο 6μηνο, όπως συμβαίνει παραδοσιακά.
**
ΣΙΔΜΑ: Δύσκολα τα πράγματα για τον κλάδο, δύσκολα και για την εταιρεία που γύρισε σε ζημίες, με τις εκτιμήσεις της διοίκησης να είναι εξίσου αρνητικές και για το 2ο 6μηνο.
  • Το χειρότερο όμως είναι ότι η εταιρεία απώλεσε το δίχτυ ασφαλείας, που της παρείχε το interest rate swap, καθώς το ρευστοποίησε καταγράφοντας έκτακτα κέρδη €1,3 εκ., οπότε κάντε τους υπολογισμούς σας για το 2ο 6μηνο.
**
ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ: Τα κλασσικά πακετάκια, κλασσικά την Παρασκευή, προκειμένου να βελτιωθεί η μέση συναλλακτική δραστηριότητα και κατά συνέπεια να αγοράζονται περισσότερες ίδιες μετοχές. Τα σχόλια δικά σας….
**
ΑΛΒΙΟ: Αρκετός καιρός δεν πέρασε προκειμένου να έχουμε μία ενημέρωση για την έκταση των ζημιών και το ύψος των ασφαλιστικών αποζημιώσεων; Ελπίζω να μην τεθεί και θέμα καθυστέρησης στην δημοσίευση των 6μηνων αποτελεσμάτων, γιατί η ανησυχία θα ενταθεί ακόμα περισσότερο μετά και τα αποτελέσματα των υπόλοιπων εταιρειών του κλάδου!!!
**
ΚΡΕΚΑ: Και στην περίπτωσή της υποτίθεται ότι θα υπήρχαν εξελίξεις, αλλά από ανακοινώσεις…
**
Ο ΑΝ@λήτης
**
Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο