Χ.Α.Α: Ζήτημα χρόνου να βρεθεί στην 2η θέση- Φτάσαμε και την Ισπανία- Μοιράζουν χαρτιά σε τιμές γνωριμίας- Εντονα υποτιμημένες μετοχικές αξίες

Για να καταλάβετε τι πιστεύουν ακόμα κάποιοι επενδυτές(;): Έχουν καταστρέψει λένε κόσμο τα μικρομεσαία τα προηγούμενα χρόνια. Άντε τώρα να τους πεις να κάνουν σύγκριση με τις τράπεζες που έχουν χρεοκοπήσει τόσες φορές, ή να τους πεις πως μικρομεσαία ήταν πριν λίγα χρόνια η Cenergy, η AEGEAN AIRLINES(!), η Quest, η Autohellas, η Epsilon Net, η ΙΝΤΕΚ, τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ, το ΚΡΙΚΡΙ κ.α.

 1. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Το πιάσαμε το… 31. Η αναρρίχηση θα συνεχιστεί, δεν γεννάται ζήτημα. Και γίνεται με τον σωστό τρόπο επιβραβεύοντας τους πραγματικούς επενδυτές κι όχι αυτούς του… Φραπέ. Μετράνε πολύ αυτά στη συνείδηση του πραγματικού επενδυτή.
 2. ΕΘΝΙΚΗ: ΖΗΤΗΜΑ χρόνου να βρεθεί στην 2η θέση των Κ/φσεων (!). Εφτασε και προσπέρασε οριακά την Eurobank που έχει μέσα της και την GRIVALIA (βαρεθήκαμε να το γράφουμε).
 3. ΝΕΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΥΨΗΛΑ, φυσικά από ποιούς άλλους παρά από τους ΜΥΤΙΛ, JUMBO και CENER. Παρέα τους κάνει η ΙΝΤΕΚ και ουσιαστικά η ΓΕΚΤΕΡΝΑ.
 4. ΣΑΝΜΕΖΖ/ΓΚΜΕΖΖ: Σας τα δώσαμε πρώτοι στο πάτο τους κυριολεκτικά. Ακολούθησαν με μεγάλη καθυστέρηση οι υπόλοιποι, μερικοί εκ των οποίων καυχώνται για την… ανακάλυψη τους! Οι κατέχοντες να παραμείνουν στις θέσεις τους, αγνοώντας τα βραχυχρόνια παιχνιδάκια traders ήσσονος βαρύτητας.
 5. ΤΑΚΤΙΚΗ: Δεν κυνηγάμε μετοχές οι τιμές των οποίων έχουν ξεφύγει πλησιάζοντας προς επίπεδα mini φούσκας. Αν μάλιστα τις έχουμε στο χαρτοφυλάκιο μας, ρευστοποιούμε χωρίς 2η σκέψη.
 6. Ευτυχώς δεν είναι πολλές, ούτε καν αρκετές… Γενικά αυξάνουμε ρευστότητα στις θέσεις που χαρίζουν υψηλές αποδόσεις με μέθοδο 50/50.
 7. ΑΛΦΑ, ΔΕΗ, ΑCAG, ALUMIL, ELASTRON, EXAE, EXALCO: Mία 7άδα “γ@μάτη”…
 8. Ελαστρον: Στα 6,10 ευρώ θα διαπραγματευόταν με p/e 10, ev/ebitda 7,3 & netdebt/ebitda1,3!
 9. Eurobank Equities- ΠΛΑΘ: Βλέπει έως και διπλασιασμό της τιμής της μετοχής των.
 10. ΑCAG: Μοιράζουν χαρτιά σε τιμές γνωριμίας… Στις Top Επιλογές για τα χρόνια που έρχονται.
 11. Alpha Bank: Νέα, υψηλότερη τιμή – στόχο στα 1,7500 από 1,5000 ευρώ έδωσε η Citi για τη μετοχή. Παράλληλα υποβάθμισε την σύσταση σε ΟΥΔΕΤΕΡΗ από ΑΓΟΡΑ λόγω του ράλι της. Παράλληλα η Goldman Sachs επανέλαβε την πρόσφατη αναβάθμιση της τιμής – στόχου των €1,9500. Ενώ η Axia Ventures διατηρεί την σύσταση ΑΓΟΡΑ και την τιμή – στόχο των 2,0000 ευρώ.
 12. ΕΝΤΟΝΑ ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΕΣ ΜΕΤΟΧΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ: MOTOR OIL, VIOHALCO, ΤΙΤC, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, ΕΛΙΝΟΙΛ, ΕΛΑΣΤΡΟΝ, ΡΕΒΟΙΛ και ΙΝΤΕΤ…
 13. Γ.ΚΑΤΙΚΑΣ – ΕΠΙΤΟΚΙΑ: Η χώρα δανείστηκε με επιτόκιο 3,84% μέσω έντοκων 52 εβδομάδων. Οι ελληνικές τράπεζες προσφέρουν μηδενικά επιτόκια και έχουν στείλει στα ύψη τα επιτόκια των δανείων. Τον πελάτη τους δηλαδή τον ξεζουμίζουν για να βγάλουν κέρδη και να πάνε ψηλά οι μετοχές. Ας προσέξουν γιατί αυτόν τον πελάτη θα τον έχουν και μετά από χρόνια και θα ήταν καλύτερο να είχαν μία πιο προσεκτική πολιτική. Τα κόμματα, ο κ.Στουρνάρας, η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν τα βλέπουν αυτά;
 14. HSBC: Ενίσχυσε την τιμή στόχο για τον ΟΠΑΠ στα 20,0000 ευρώ και για την Jumbo στα 29,0000 ευρώ, παραμένει η σύσταση ΑΓΟΡΑ.1_245.JPG
 15. ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ: Για να καταλάβετε τι πιστεύουν ακόμα κάποιοι επενδυτές(;): Έχουν καταστρέψει λένε κόσμο τα μικρομεσαία τα προηγούμενα χρόνια. Άντε τώρα να τους πεις να κάνουν σύγκριση με τις τράπεζες που έχουν χρεοκοπήσει τόσες φορές, ή να τους πεις πως μικρομεσαία ήταν πριν λίγα χρόνια η Cenergy, η AEGEAN AIRLINES(!), η Quest, η Autohellas, η Epsilon Net, η ΙΝΤΕΚ, τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ, το ΚΡΙΚΡΙ κ.α.
 16. ΚΩΦΕΥΟΥΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: ΑΝΤΕ, ΞΑΝΑ ΜΑΝΑ… Κλείνει το deal, που έχει κλείσει άπειρες φορές τους τελευταίους… (16!!!) μήνες. Απούσα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αφήνει σενάρια να κυκλοφορούν, χωρίς να στέλνει μία επιστολή να απαντήσουν οι αρμόδιοι!!!

****

SPREADS

 • ΦΤΑΣΑΜΕ και την Ισπανία – σχεδόν…
ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 3,68 +1,28
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 3,12 +0,72
ΙΣΠΑΝΙΑ 3,40 +1,00
ΙΤΑΛΙΑ 4,18 +1,78

Βίκυ Κουρλιμπίνη@capital.gr: Ενώ μέχρι και τον Απρίλιο η ζήτηση από τη γερμανική αγορά- που για τον ελληνικό τουρισμό αποτελεί από τις βασικότερες “δεξαμενές” αφίξεων και εσόδων- είχε ανοδική πορεία, οι κρατήσεις στη συνέχεια δεν ακολούθησαν το ίδιο ρυθμό.

 • Όπως μάλιστα δείχνουν τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ για τον προγραμματισμό των αεροπορικών θέσεων σε διεθνείς πτήσεις για τη φετινή θερινή περίοδο, σε σύγκριση με το 2022 η μείωση στις θέσεις από τη Γερμανία φτάνει το 6,7% (σημειώνεται πως ο προγραμματισμός των θέσεων είναι δυναμικός, με την πτώση από την εν λόγω αγορά να έχει φτάσει το 12% και 15% μέσα στο Μάιο).

Επιχειρηματίες από το χώρο των ξενοδοχείων εξηγούν πως ο πληθωρισμός, αλλά και η αύξηση των τιμών στα τουριστικά πακέτα έχουν επηρεάσει φέτος τις κρατήσεις από τη γερμανική αγορά (οι ξενοδόχοι πέτυχαν μια μεσοσταθμική αύξηση της τάξης του 10%-12% στο μαζικό μοντέλο του 2023 μετά από διαπραγματεύσεις με τους tour operators).

 • Παράλληλα σημειώνουν πως καταγράφεται άνοδος στις κρατήσεις για την Τουρκία, που προσφέρει καλύτερες τιμές στα πακέτα all inclusive σε σύγκριση με τους δημοφιλείς προορισμούς της Μεσογείου.

ΠANTA ΕΠΙΚΑΙΡΟ – ΜΠΑΦΕΤ:  Ο πληθωρισμός σήμερα «κλέβει και όσους επενδύουν σε ομόλογα. Κλέβει τους ανθρώπους που κρατάνε τα λεφτά τους κάτω από το στρώμα. Κλέβει σχεδόν τους πάντες»

 • Οι δεξιότητες, σε αντίθεση με τα χρήματα, δεν επηρεάζονται από τον πληθωρισμό. Εάν έχετε δεξιότητες οι οποίες βρίσκονται σε ζήτηση, θα παραμείνουν σε ζήτηση όσα και εάν αξίζει ένα δολάριο, εξήγησε.
 • «Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να επενδύσετε στον εαυτό σας».
 • Το επόμενο καλύτερο πράγμα είναι να επενδύσει κανείς σε μία «εκπληκτική εταιρεία» που να φτιάχνει προϊόντα για τα οποία υπάρχει μεγάλη ζήτηση, ανεξάρτητα από την πορεία του δολαρίου.
 • Και είχε φέρει σαν παράδειγμα την Cola Cola, λέγοντας ότι ακόμα και εάν περάσουν δεκαετίες, ο κόσμος θα θέλει το αναψυκτικό της, ανεξάρτητα από τα επίπεδα του πληθωρισμού.
 • «Το επίπεδο της τιμής δεν κάνει διαφορά», γιατί ο κόσμος πάντα θα πληρώνει για τα προϊόντα που του αρέσουν.

AΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ: Η μετοχή της Ολυμπιακής Τεχνικής έχει διασπάσει με σημαντικό όγκο συναλλαγών την αντίσταση στα 2,25 ευρώ δίνοντας ως πρώτο στόχο την περιοχή των 2,70 ευρώ όπου έγραφε η μετοχή το 2019.

 • Πάνω από εκεί η μετοχή δεν έχει καμία σημαντική αντίσταση έως τα 3,30 ευρώ ή ένα +45% από την περιοχή διάσπασης των 2,25 ευρώ.

Φυσικά ουδεμία σχέση έχει  ο σημερινός απολύτως καθαρός και κερδοφόρος όμιλος  με τον τότε όμιλο του 2019 όπου είχε συσσωρευμένες ζημιές -103,67 εκατ. ευρώ.

ΟΛΥΜΠ

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Την άλλη εβδομάδα έχουμε λήξη παραγώγων. Μέχρι σήμερα το τρίμηνο από την έναρξη του συμβολαίου έχει την μεγαλύτερη απόδοση αρκετών ετών. Από το κλείσιμο της Παρασκευής 17 Μαρτίου ο FTse25 κερδίζει 21%. Θυμίζουμε ότι σε εβδομαδιαίο γράφημα είμαστε Long από τις 21/10/2022 στις 2068 μονάδες με τον ftse να κερδίζει 47%

ΕΧΑΕ: Με απόφαση της ΤΓΣ των μετόχων της 8ης Ιουνίου 2023, το μέρισμα για τη χρήση 2022 ανέρχεται σε 0,15 ευρώ ανά μετοχή. Το άνω ποσό μερίσματος που θα καταβληθεί ανά μετοχή προσαυξάνεται με το μέρισμα που αντιστοιχεί στις 2.498.000 ίδιες μετοχές που κατέχει η Εταιρεία, οι οποίες δεν δικαιούνται μέρισμα, και διαμορφώνεται στο μικτό ποσό των 0,156477 ευρώ ανά μετοχή.

 • Δικαιούχοι του ως άνω μερίσματος βάσει του κανόνα προσδιορισμού δικαιούχων (record date) είναι οι μερίδες πελάτη ή πελατείας εγγεγραμμένοι στο Σύστημα Αυλων Τίτλων (ΣΑΤ) κατά την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 (αποκοπή Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 πριν από την έναρξη της συνεδρίασης).

Από το άνω μικτό ποσό παρακρατείται ο αναλογών στο μέρισμα φόρος ποσοστού 5% (0,00782385 ευρώ ανά μετοχή) και συνεπώς, το ποσό του μερίσματος που θα λάβουν οι δικαιούχοι θα ανέλθει στο καθαρό ποσό 0,14865315 ευρώ ανά μετοχή (2,9% ή 4,50% για όσους έχουν τοποθετηθεί στα επίπεδα των 3,3000 ευρώ προ ολίγων μηνών)

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Η αλήθεια είναι ότι τέτοια αγορά έχουμε να δούμε πολλά χρόνια. Πριν λίγες μέρες θα μπορούσαμε να πούμε ότι μοιάζει με το 2013-2014, παρόλα αυτά η ποιότητα της κίνησης είναι ακόμα καλύτερη. Μπροστά μας έχουμε μία εκλογική αναμέτρηση με την αγορά απλά να ζητάει αυτοδυναμία για επιβεβαίωση, μιας και το ένα και μεγάλο γεγονός είναι η επενδυτική βαθμίδα.

 • ΠΑΕΙ ΠΑΕΙ και ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΕΙ

Οι επενδυτικοί οίκοι έχουν δικαίωμα εκτός από τις ημερομηνίες αξιολόγησης να προχωρήσουν σε έκτακτες. Η λογική λέει ότι μέχρι τις εκλογές δεν έχει καμία λογική να γίνει κάτι τέτοιο. Η ουσιαστική πρώτη σημαντική ημερομηνία είναι η 8η Σεπτεμβρίου όπου η DBRS θα έχει όλα τα δεδομένα για να προχωρήσει σε επενδυτική βαθμίδα.

 • Σε κάθε περίπτωση δεν βιαζόμαστε για κάτι τέτοιο. Ένα δυνατό νέο συνήθως ισοδυναμεί με διόρθωση έστω σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο. Η αγορά όσο προεξοφλεί αργά και βασανιστικά τα νέα τόσο πιο υγιής είναι θα είναι μία άνοδος.

Να θυμάστε ότι την περίοδο του 2008-2016 οι ανοδικές κινήσεις ήταν πολύ γρήγορες με τις πτώσεις να είναι πολλαπλάσιες σε χρόνο. Στην παρούσα περίοδο συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Οι δύο περιπτώσεις είναι κλασσικά χαρακτηριστικά μίας Bear και μίας bull αγοράς.

 • Στην παρούσα περίοδο μπορεί ο δείκτης να διορθώνει δύσκολα, αυτό δεν σημαίνει όμως πως κάποιες μετοχές με ενδιαφέρον δεν δίνουν διόρθωση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ΕΧΑΕ που πρόσφατα είχε καταγράψει 530 και σε μία ανοδική φάση της αγοράς βρέθηκε στο 480 έκανε σημαντικούς όγκους και πολύ σύντομα δοκιμάζει και πάλι τα υψηλά της.

Οι αγοραστές έχουν δώσει σημαντικές ρευστότητες σε επενδυτές που είχαν τοποθετηθεί χαμηλότερα με αποτέλεσμα να βλέπουμε την διάχυση τόσο στον ftsem όσο και στην μικρή κεφαλαιοποίηση.

******

 • Βασίλης Βιλάρδος: Οι αριθμοί δεν λένε ποτέ ψέματα
Ενώ το εισόδημα των Ελλήνων μειώθηκε κατά 22% σε σχέση με το 2008, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην παγκόσμια ιστορία για μία τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, της Σλοβενίας αυξήθηκε κατά 32%, της Εσθονίας 86%, της Λιθουανίας 94%, της Σλοβακίας 46%, της Πολωνίας 57% και της Κροατίας 32% – οπότε οι τέσσερις πρώτες μας ξεπέρασαν ήδη, ενώ οι δύο άλλες θα μας ξεπεράσουν σύντομα.
Η κατάσταση βέβαια είναι κατά πολύ χειρότερη, εάν προσθέσει κανείς εδώ τα επί πλέον προβλήματα της Ελλάδας – όπως το δημόσιο χρέος του κεντρικού κράτους που έφτασε στα 401,5 δις € το Μάρτιο του 2023, έναντι πραγματικού ΑΕΠ 2022 περί τα 192 δις € (209%), το μοναδικό στα παγκόσμια ιστορία κόκκινο ιδιωτικό άνω των 260 δις €, το συνολικό ιδιωτικό πάνω από 406 δις €, το ακαθάριστο εξωτερικό χρέος που έχει ήδη υπερβεί τα 547 δις €, το εμπορικό έλλειμμα των 38,3 δις €, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών των 20,1 δις € κοκ.
Συμπερασματικά λοιπόν, δεν έχει καταρρεύσει μόνο το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων αλλά, επί πλέον, η μακροοικονομική εικόνα της χώρας μας είναι κατά πολύ χειρότερη από αυτήν των κρατών που κάποτε κοροϊδεύαμε – χώρες που είναι πια χρηματοοικονομικά υγιείς, έχουν την εμπιστοσύνη των αγορών, διαθέτουν μία κατά πολύ καλύτερη πιστοληπτική ικανότητα και σημαντικά θετικότερες προοπτικές.
Εάν εδώ συμπεριλάβει κανείς την κάκιστη ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει στους Έλληνες το δημόσιο, παρά τους υπέρογκους φόρους που εισπράττει, ένα δημόσιο που είναι το 12ο πιο ογκώδες στον πλανήτη, θα απογοητευθεί εντελώς – κατανοώντας πως η Ελλάδα έχει «οπισθοδρομήσει» σε μεγάλο βαθμό, ευρισκόμενη σήμερα πολλές δεκαετίες πίσω.
Εύλογα βέβαια αναρωτώνται ορισμένοι, γιατί τα διεθνή ΜΜΕ γράφουν τόσα καλά λόγια για την Ελλάδα – αφού οι οικονομικοί μας δείκτες είναι τόσο απογοητευτικοί. Η απάντηση είναι πολύ απλή:
 • επειδή έχουμε μία κυβέρνηση που δεν έχει κανένα δισταγμό να πλειστηριάσει την ιδιωτική περιουσία και να ξεπουλήσει τη δημόσια (άλλωστε είναι όλα υποθηκευμένα για έναν αιώνα – κάτι που έχει συμβεί για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία) μαζί με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο.
Για τον ίδιο λόγο θα μας δοθεί κάποια στιγμή και η επενδυτική βαθμίδα (έναντι ενός ακόμη μνημονίου) που ασφαλώς δεν δικαιούμαστε με τους παραπάνω δείκτες – σημειώνοντας πως η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη χωρίς επενδυτική βαθμίδα.
Μπορούμε καλύτερα; Όχι μόνο καλύτερα, αλλά είμαστε σε θέση να επιτύχουμε θαύματα, αφού η Ελλάδα είναι μία πάμπλουτη χώρα – όχι όμως με «οσφυοκάμπτες» πολιτικούς της συμφοράς που ενδιαφέρονται μόνο για τη νομή της εξουσίας.
Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης και κείμενο που λέει "Η εξέλιξη του κατά κεφαλήν ΑΕΠ επιλεγμένων χωρών Slovenia Estonia Lithuania 2008 Slovakia Greece Poland Croatia €18.760 12.420 €10.210 €12.230 2021 €21.840 €9.600 11.210 €24.680 €23.060 4% 2021|2008: +32% €19.760 +86% €17.820 +94% €17.140 +46% €15.050 -22% €14.710 +57% +31%"
******
ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ – ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

 

Η αγορά θέλει καθημερινή πολύωρη ενασχόληση, όποιος δεν μπορεί να την μελετά και να την παρακολουθεί τότε πολύ δύσκολα θα βγει στο τέλος κερδισμένος από αυτήν. Απαιτείται πολύ διάβασμα, διεισδυτικότητα στις λεπτομέρειες και στα ψιλά γράμματα που κρύβουν οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύουν οι εταιρείες.

 • Χρειάζονται συχνά γρήγορες κινήσεις, ρευστοποιήσεις θέσεων ακόμα και με ζημιά (για να προλάβουμε πολύ μεγαλύτερη αργότερα), όχι κυνήγι του υποσχόμενου εύκολου κέρδους που δεν (υπο)στηρίζεται από πουθενά και μία ροπή προς τα Θεμελιώδη της κάθε υπό εξέταση περίπτωσης.

ΑΓΟΡΑ Χ.Α: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ 

 1. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΧΡΗΣΗ Stop Loss
 2. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΚΕΡΔΩΝ ΕΦΟΣΟΝ ΕΥΝΟΕΙ Η ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΜΤΧ
 3. ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΤΙΜΕΣ
 4. Αγοράζουμε μόνον σε πτωτικά γυρίσματα την μετοχή που μας ενδιαφέρει…

ΣΧΟΛΙΟ: Στις αγορές δεν χωρούν συναισθηματισμοί, δεν είναι ποδοσφαιρικές ή αθλητικές ομάδες για να μην αλλάζουμε τις… αγάπες μας. Οι μετοχές είναι αναλώσιμες… Και Long θα βγεις και Short θα γίνεις, αν το επιβάλλουν ή συνηγορούν σε κάτι τέτοιο οι συνθήκες.


ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:

 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα + το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο