ΧΑ: Η τεχνική προσέγγιση του Σηματωρού με τον χάρακα του Μάνου Χατζηδάκη

Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης παραμένει σε φάση πώλησης έχοντας ωστόσο δώσει σοβαρές ελπίδες αντιστροφής τάσης επιστρέφοντας από τα τοπικά χαμηλά των 1.422 μονάδων.

Η μάχη της ανόδου δεν έχει κερδηθεί ακόμα αφού η αναγκαία συνθήκη προϋποθέτει ανακατάληψη της αντίστασης των 1.464 μονάδων.

Παρόλα αυτά η πτωτική δυναμική έχει αναχαιτιστεί, το αντίπαλο δέος των αγοραστών δήλωσε «παρών» πολύ πριν τις 1.400 μονάδες και η προοπτική πλέον αρχίζει να γυρίζει υπέρ των αισιόδοξων.

Η διάσπαση της αντίστασης των 1.464 μονάδων θα δώσει ένα νέο υψηλό 13 ετών καθώς θα σημάνει την ολοκλήρωση της διόρθωσης από τις 1.505 μονάδες με τους ταλαντωτές να υπόσχονται ένα πολύ αξιόλογο δυνητικό ανοδικό περιθώριο.

Επί του παρόντος ο Γενικός Δείκτης κινείται ανάμεσα στους κινητούς μέσους των 30 και 50 ημερών, οι πτωτικές συνεδριάσεις έχουν τζίρους με φθίνουσα πορεία και ο τραπεζικός δείκτης δείχνει αρκετά ζωηρός σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά φτιάχνοντας τάση και διαθέσεις.

Αν και η εικόνα είναι οριακή το καθοδικό σενάριο μπορεί να ακυρωθεί ξαναβάζοντας στο τραπέζι την καταγραφή νέων υψηλών έτους. Η ένταση και η δυναμική της διαφυγής από την περιοχή των 1.464 μονάδων θα κρίνει και δυνητικό περιθώριο ανόδου πάνω από τις 1.505 μονάδες.

Γενικός Δείκτης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο