ΧΑΑ- ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Σχόλια και τεχνική προσέγγιση μετοχής από τον Απόστολο Μάνθο

Intralot: Κατάφερε όχι μόνο να διατηρηθεί, παρά τις πολύ επικίνδυνες στροφές, στον δρόμο της επιβίωσης και της απόλυτης εξυγίανσης αλλά και να έχει φτάσει στο σημείο να παρουσιάζεται και ως ένα από τα φαβορί στην ευθεία για την ένταξή της στον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Πέρα τώρα από την άνοδο των κερδών EBITDA κατά ένα +5,4% στα 129,5 εκατ. ευρώ έναντι των 122,9 εκατ. ευρώ του 2022, τα δύο σημαντικά στοιχεία που φωτίζουν ένα μόλις μέρος από αυτό στο οποίο μπορεί να εξελιχθεί η Intralot στην επόμενη τριετία είναι πρώτον η εντυπωσιακή αύξηση στο περιθώριο EBITDA στο 35,6% από 31,3%, νούμερο που μόνο οι καλύτερες εταιρείες πληροφορικής μπορούν να το προσφέρουν, και δεύτερον το γκρέμισμα του δείκτη καθαρής μόχλευσης από το 4,0x στο 2,6x στα τέλη του 2023 ρίχνοντας στρατηγικά τον καθαρό δανεισμό της στα 333,2 εκατ. ευρώ.

  • Το τελευταίο μάλιστα είναι πάρα πολύ σημαντικό, καθώς η Intralot ήταν για χρόνια αλυσοδεμένη γύρω από τον υψηλό της δανεισμό, πράγμα που δεν της επέτρεπε να κάνει ρούπι, μη μπορώντας όχι μόνο να οργανώσει ένα μελλοντικό πλάνο ισχυρής οικονομικής ανάτασης  αλλά ούτε καν να το σκεφτεί.

Τώρα που είναι απελευθερωμένη από αυτά τα δεσμά είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα δούμε μια άλλη Intralot που λόγω και των πολύ θετικών για αυτή συγκυριών στον χώρο στον οποίο κινείται είναι ικανή μέσω της σύγχρονης και ανταγωνιστικής τεχνολογίας που διαθέτει να ανεβάσει στα ύψη τις εκτιμήσεις και τις προσδοκίες των “αγοραστών” της.

  • Ναι, μην αμφιβάλετε διόλου ότι υπάρχουν ισχυροί “αγοραστές” που την παρακολουθούν από κοντά εδώ και καιρό και τη θέλουν στο δυναμικό τους. Γι’ αυτό δεν πρέπει να σταθούμε και τόσο πολύ στο ΝΙΑΤΜΙ (Καθαρά Κέρδη/Ζημίες μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας) των 5,8 εκατ. κέρδη, όπου αρκετοί έχουν πάρει το επικριτικό ύφος μετρώντας ορθίως και πλαγίως με τη μεζούρα.

Το 2023 ήταν ένα μεταβατικό έτος που έβαλε τις ισχυρές βάσεις για την ανάπτυξη της Intralot. To 2024 και κυρίως το 2025 είναι τα έτη εκείνα που θα ξεδιπλώσουν τις αρετές της Intralot οδηγώντας την κεφαλαιοποιησή της άνω του 1 δισ. ευρώ. Για αρχή δώστε μεγάλη βάση στα συμβόλαια που θα ανακοινώνει σταδιακά καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024.

Διαγραμματικά η μετοχή φαίνεται στο μηνιαίο διάγραμμα τιμών να πραγματοποιεί ένα χώνεμα τιμών με υψηλό όγκο συναλλαγών ανάμεσα στο εύρος διακύμανσης των 1,26 με 1,10 ευρώ.

  • Ας μην ξεχνάμε ότι η μετοχή έρχεται από τις αρχές του περασμένου Οκτώβρη με έναν διπλασιασμό τιμής προσφέροντας απόδοση έως και ένα +118%. Αυτή λοιπόν η κίνηση θέλει διαγραμματικά την αποτύπωση ενός σχηματισμού σταθεροποιητικού πατήματος ώστε να μπορέσει να συνεχίσει την ανοδική της πορεία προς την περιοχή των 1,40 με 1,70 ευρώ.

Intralot

Ο Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης & επενδυτικής στρατηγικής

TO ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ capital.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο