Χαϊδεμένος: Αυτό που δεν υπολογίζει κανείς… (Από τον Αν@λήτη)

ΧΑΙΔΕ: Χρήζει φροντίδας και ‘ΧΑΙΔΕματος’!!! Με τις μετοχές της πολύ μικρής κεφαλαιοποίησης να πραγματοποιούν έντονα ξεσπάσματα, η εν λόγω μετοχή απείχε, παρά το πολύ μικρό της δέμας (κεφαλαιοποίηση μόλις €5,6 εκ.!!!).

  • Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία τα τελευταία χρόνια ‘καίει’, έστω και σε πολύ μικρή κλίμακα κεφάλαια, η καθαρή θέση των μετόχων προσεγγίζει τα €17 εκ., ήτοι πάνω από €2, ενώ υπάρχουν δύο σημαντικές παράγοντες που μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στην βελτίωση των φετινών αποτελεσμάτων.

Πρώτον είναι η πτώση του κόστους ενέργειας, που αποτέλεσε επιβαρυντικό παράγοντα στην προηγούμενη χρήση και

  • Δεύτερον η συμμετοχή σε διαγωνισμούς του υπουργείου Παιδείας για την έκδοση βιβλίων συνολικού ύψους €17,7 εκ.(όσο ακριβώς ο περσινός κύκλος εργασιών!!!), με τις πληροφορίες να λένε ότι έχει πάρει ένα σημαντικό κομμάτι, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση ανάληψης, παρά μόνο αυτή  της συμμετοχής της εταιρείας!

Ένας απρόσμενος θετικός παράγοντας  μπορεί να προκύψει από την αξιοποίηση του ακινήτου στον Άλιμο, το οποίο βρίσκεται μια ανάσα από την περιοχή του Ελληνικού, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για μελλοντικές υπεραξίες.

  • Αν συνδυάσουμε ακόμα το γεγονός ότι σε μεμονωμένες συνεδριάσεις είχαμε ιδιαίτερα υψηλούς όγκους για τα δεδομένα της μετοχής, τότε μία κίνηση προς την ‘γνώριμη’ περιοχή του €1 δεν θα αποτελούσε έκπληξη, με το αναλαμβανόμενο ρίσκο να είναι ιδιαίτερα χαμηλό!

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΤΟΧΗΣ

  • ΤΙΜΗ: 0,6800
  • ΒΟΟΚ VALUE: 2,0200 ευρώ
  • ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΟΜΠΙ η εταιρεία, ίσα ίσα μάλιστα. Η ακίνητη περιουσία της είναι αρκετά μεγαλύτερη από αυτήν που εμφανίζει στα βιβλία της… Οπότε και η πραγματική της αξία της ενισχύεται…

Οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Εταιρείας βρίσκονται στο Δήμο Αλίμου, στην περιοχή Τράχωνες επί των οδών Αρχαίου Θεάτρου 4 – Εθνικής Αντιστάσεως & Τραχώνων 4 σε ιδιόκτητο οικόπεδο και κτίριο και στην οδό Αρχαίου Θεάτρου 4 σε ακίνητο επιφάνειας 9.681 τ.μ.

  • Το οικόπεδο επί των οδών Θράκης και Τραχώνων έχει έκταση 4.071 τ.μ., ενώ η συνολική επιφάνεια των βιομηχανοστασίων που έχουν ανεγερθεί σε αυτό είναι 3.170,63 τ.μ.

Το οικόπεδο επί της οδού Αρχαίου Θεάτρου 4 έχει έκταση 6.843 τ.μ. ενώ η συνολική επιφάνεια των κτιριακών του εγκαταστάσεων όπου στεγάζονται τα γραφεία και οι εργοστασιακοί χώροι της Εταιρείας, έχει έκταση 6.974,18 τ.μ.

  • Σε ιδιόκτητο οικόπεδο 9.635 τ.μ. και κτίριο 6.352,80 τ.μ. και επί της οδού Αρχιμήδους 74 στο Κορωπί λειτουργεί υποκατάστημα.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ: Η μετεγκατάσταση της εταιρείας στο Κορωπί και η αξιοποίηση της ιδιόκτητης έκτασης στον ΑΛΙΜΟ….

Διάστημα ΜΙΝ ΜΑΧ Μεταβολή %
7 ημερών 0,550 0,650 5,08
30 ημερών 0,474 0,650 7,83
3 μηνών 0,452 0,650 10,71
6 μηνών 0,452 0,650 20,39
12 μηνών 0,350 0,650 18,10
  • ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΣΗ

Καλό σας απόγευμα

Με εκτίμηση

Ο ΑΝ@λήτης

  • Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο