Χαμηλότερα οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές

πετρελαίου

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν ελαφρώς στο ασιατικό εμπόριο τη Δευτέρα, καθώς τα μικτά στοιχεία για τον κινεζικό πληθωρισμό δημιούργησαν κάποιες αμφιβολίες για τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού στον κόσμο, ενώ το κλίμα ήταν επίσης εύθραυστο πριν από τις βασικές μετρήσεις του πληθωρισμού των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα.

Οι τιμές του αργού σημείωσαν ήπιες απώλειες από την προηγούμενη εβδομάδα, αφού οι αδύναμες ενδείξεις για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ και οι προβλέψεις για τον υψηλό πληθωρισμό προκάλεσαν ανησυχίες για οικονομική επιβράδυνση στον μεγαλύτερο καταναλωτή καυσίμων στον κόσμο.

Των μετρήσεων προηγήθηκαν επίσης στοιχεία που δείχνουν αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης και αποστάγματος των ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου Brent που λήγουν τον Ιούλιο μειώθηκαν κατά 0,3% στα 83,53 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού West Texas Intermediate μειώθηκαν κατά 0,3% στα 77,59 δολάρια το βαρέλι στις 20:58 ET (00:58 GMT).

Οι traders είδαν σε μεγάλο βαθμό να τιμολογούν ένα ασφάλιστρο κινδύνου από τις επίμονες γεωπολιτικές αναταραχές στη Μέση Ανατολή, δεδομένου ότι η σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς είχε μέχρι στιγμής προκαλέσει ελάχιστες διαταραχές στις προμήθειες αργού.

Ωστόσο, οι πρόσφατες απώλειες αργού περιορίστηκαν επίσης από τις εικασίες για συνεχείς περικοπές παραγωγής από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και τους συμμάχους του, πέρα από την προθεσμία του τέλους Ιουνίου.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Κίνα προσφέρουν ανάμεικτες ενδείξεις

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Κίνας για τον Απρίλιο, που δημοσιεύθηκαν το Σαββατοκύριακο, έδειξαν σταθερή ανάκαμψη του πληθωρισμού του δείκτη τιμών καταναλωτή, καθώς η συνεχής νομισματική στήριξη από το Πεκίνο φάνηκε να στηρίζει τις δαπάνες.

Ωστόσο, ο πληθωρισμός του κινεζικού δείκτη τιμών παραγωγού συρρικνώθηκε για 19ο συνεχόμενο μήνα, σηματοδοτώντας ότι η εργοστασιακή και επιχειρηματική δραστηριότητα στον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού στον κόσμο παρέμεινε αδύναμη.

Οι εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας τον Απρίλιο είχαν μειωθεί από τον προηγούμενο μήνα, αν και ελαφρώς. Ήταν επίσης σε μεγάλο βαθμό επίπεδες από την ίδια περίοδο πέρυσι, καθώς η χώρα παλεύει με μια υποτονική οικονομική ανάκαμψη μετά τον COVID.

Διαθέσιμα στοιχεία για τον πληθωρισμό του ΔΤΚ των ΗΠΑ

Οι αγορές πετρελαίου ήταν επίσης σε εγρήγορση πριν από τις βασικές μετρήσεις του πληθωρισμού των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα.

Τα στοιχεία PPI για τον Απρίλιο αναμένονται την Τρίτη, ενώ η πιο στενά παρακολουθούμενη ανάγνωση του ΔΤΚ αναμένεται την Τετάρτη.

Η εστίαση θα είναι σε μεγάλο βαθμό σε τυχόν σημάδια επιβράδυνσης του πληθωρισμού των ΗΠΑ, τα οποία με τη σειρά τους θα μπορούσαν να δώσουν στην Federal Reserve μεγαλύτερη ώθηση για μείωση των επιτοκίων.

Η προοπτική υψηλών επιτοκίων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στις ΗΠΑ ήταν ένα σημαντικό βάρος στις τιμές του πετρελαίου τους τελευταίους μήνες, δεδομένου ότι τα υψηλά επιτόκια αναμένεται να υποτάξουν την οικονομική δραστηριότητα και να ροκανίσουν τη ζήτηση πετρελαίου.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο