Χωρίς τρένα η Γερμανία λόγω απεργίας

GDL

Το συνδικάτο των μηχανοδηγών της Γερμανίας GDL κάλεσε τη Δευτέρα σε τέταρτο γύρο απεργιών αυτή την εβδομάδα, καθώς κλιμάκωσε περαιτέρω τη μισθολογική διαμάχη με την Deutsche Bahn, αφού απέρριψε μια νέα τιμολογιακή προσφορά που υπέβαλε ο σιδηροδρομικός φορέας την Παρασκευή.

Η απεργία θα διαρκέσει από τις 02:00 π. μ. τοπική ώρα (01:00 π. μ. ώρα Ελλάδας) την Τετάρτη έως τις 06:00 μ. μ. (05:00 μ. μ. ώρα Ελλάδας) την επόμενη Δευτέρα, ανέφερε το συνδικάτο σε ανακοίνωσή του τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Οι μηχανοδηγοί των εμπορευματικών αμαξοστοιχιών κλήθηκαν να ξεκινήσουν την απεργία τους την Τρίτη στις 06:00 μ. μ.

“Με την τρίτη και δήθεν βελτιωμένη προσφορά, η Deutsche Bahn AG έδειξε για άλλη μια φορά ότι συνεχίζει απτόητη την προηγούμενη πορεία άρνησης και αντιπαράθεσης – χωρίς ίχνος πρόθεσης για επίτευξη συμφωνίας”, ανέφερε σε δήλωσή του ο επικεφαλής της GDL Claus Weselsky.

“Η Deutsche Bahn βασίζεται σε συμβιβασμούς, η GDL επιδεινώνει τη σύγκρουση πέρα από κάθε μέτρο”, δήλωσε τη Δευτέρα εκπρόσωπος της Deutsche Bahn.

“Όποιος δεν προσέρχεται καν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με μια νέα προσφορά έως και 13% (αύξηση μισθών) και τη δυνατότητα 37ωρης εβδομάδας με τον ίδιο μισθό, ενεργεί απολύτως ανεύθυνα”

Η Deutsche Bahn και η GDL μάχονται για μια συλλογική μισθολογική σύμβαση από τις αρχές Νοεμβρίου, με το συνδικάτο να επιδιώκει μειωμένη εβδομάδα εργασίας για τους εργαζόμενους σε βάρδιες, από 38 σε 35 ώρες, με τους σημερινούς μισθούς.

Η Deutsche Bahn προσέφερε ευελιξία όσον αφορά τις ώρες εργασίας, αλλά αρνήθηκε να τις μειώσει χωρίς μείωση μισθών.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο