Χωρίς βίζα οι επιβάτες κρουαζιερόπλοιων που επισκέπτονται την Κίνα

Κίνα

Οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στην Κίνα μέσω διεθνών κρουαζιέρων μπορούν να παραμείνουν σε επιλεγμένες επαρχίες της χώρας για έως και 15 ημέρες χωρίς βίζα, δήλωσε η κυβέρνηση την Τετάρτη, καθώς το Πεκίνο προσπαθεί να ενισχύσει την κρουαζιέρα και την τουριστική βιομηχανία του.

Οι κανονισμοί απαιτούν από τους αλλοδαπούς να εισέρχονται μέσω ενός από τα 13 παράκτια λιμάνια κρουαζιέρας της χώρας, σύμφωνα με δήλωση της Εθνικής Διοίκησης Μετανάστευσης της Κίνας (CNI).

Οι επισκέπτες πρέπει να ταξιδέψουν ως μέρος μιας ομάδας περιοδείας τουλάχιστον δύο ατόμων που οργανώνεται από ένα κινεζικό ταξιδιωτικό γραφείο και να αναχωρήσουν από τη χώρα με την ίδια κρουαζιέρα. Οι ομάδες εκδρομών μπορούν να ταξιδέψουν στο Πεκίνο ή σε άλλες παράκτιες επαρχίες.

“Η πλήρης εφαρμογή της πολιτικής εισόδου χωρίς βίζα για τους ξένους τουρίστες που κάνουν κρουαζιέρες είναι ένας σημαντικός πυλώνας για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της οικονομίας κρουαζιέρας της Κίνας και ένα σημαντικό μέτρο για την προώθηση του θεσμικού ανοίγματος της Κίνας”, ανέφερε το CNI σε δήλωση.

Η επιχείρηση κρουαζιέρας της Κίνας έκανε σημαντικά βήματα φέτος, με το πρώτο εγχώριο κρουαζιερόπλοιο της χώρας, το Adora Magic City, να κάνει το πρώτο του ταξίδι την 1η Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Την Τετάρτη, επτά λιμάνια κρουαζιέρας προστέθηκαν επίσης ως επιλέξιμα σημεία εισόδου στο πλαίσιο της υφιστάμενης πολιτικής διέλευσης χωρίς βίζα της Κίνας, επιπλέον των προηγούμενων 31.

Η διέλευση χωρίς βίζα επιτρέπει στους πολίτες ορισμένων χωρών να παραμείνουν στην Κίνα χωρίς βίζα για έως και 144 ώρες κατά τη διέλευσή τους σε άλλη χώρα. Τον Νοέμβριο, η Νορβηγία προστέθηκε στις χώρες που είναι επιλέξιμες για διέλευση χωρίς βίζα στην Κίνα, ανεβάζοντας το σύνολο σε 54.

Η τελευταία ταξιδιωτική πολιτική χωρίς βίζα αντικατοπτρίζει την «αποφασιστικότητα και τη στάση» της Κίνας απέναντι στο «άνοιγμα στον κόσμο» και είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση της επίτευξης καλύτερων ανταλλαγών μεταξύ της Κίνας και ξένων χωρών, ανέφερε το CNI.

Η Κίνα προσπαθεί να προσελκύσει τουρίστες από τότε που άνοιξε ξανά τα σύνορά της πέρυσι και άρχισε να αποκαθιστά τις διεθνείς διαδρομές πτήσεων, τερματίζοντας τρία χρόνια αυστηρών πολιτικών COVID-19.

Τον Δεκέμβριο, η χώρα χορήγησε προσωρινή απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης για ταξίδια έως και 15 ημερών σε πολίτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, των Κάτω Χωρών, της Ισπανίας και της Μαλαισίας. Το Πεκίνο θέσπισε επίσης μια αμοιβαία συμφωνία απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης με τη Σιγκαπούρη τον Φεβρουάριο. Το σχέδιο ισχύει μέχρι τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους.

Οι εταιρείες προσπαθούν επίσης να βελτιώσουν την ταξιδιωτική εμπειρία των ξένων τουριστών. Η θυγατρική της Alibaba, Ant Group, επέτρεψε πρόσφατα στους επισκέπτες στην Κίνα να ξοδεύουν έως και 2.000 δολάρια ετησίως μέσω της εφαρμογής Alipay για κινητά χωρίς να χρειάζεται να καταχωρίσουν την ταυτότητά τους στην εταιρεία.

Οι προσπάθειες έρχονται καθώς η χώρα απέτυχε να ενισχύσει τον αριθμό των ξένων ταξιδιωτών πίσω στα προ πανδημίας επίπεδα σύμφωνα με τα στοιχεία της NIA, ακόμη και όταν ο εσωτερικός τουρισμός στην Κίνα έχει ανακάμψει.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι 13 εκατομμύρια αλλοδαποί διέσχισαν ή εξήλθαν από την Κίνα τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους, μειωμένοι κατά 40% από την ίδια περίοδο το 2019.

πηγή:www.cnbc.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο