Χρυσός: Φλερτάροντας με νέο ιστορικό υψηλό

  Στο υψηλότερο ενδοσυνεδριακό του επίπεδο από τον Αύγουστο του 2020 κινήθηκε την Πέμπτη ο χρυσός, φλερτάροντας με νέο ιστορικό υψηλό στις “πλάτες” μιας γενικής αδυναμίας και υποχώρησης του δολαρίου των ΗΠΑ.

  • Ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου κέρδισε 15,30 δολ. ή 0,8%, στα 2.052,30 δολ. ανά ουγγιά, έχοντας αγγίξει έως και τα 2.085,40 δολ.
  • Το ασήμι Ιουλίου κέρδισε 29,9 σεντς ή 1,2%, στα 25,98 δολ. ανά ουγγιά.
  • Το παλλάδιο Ιουνίου υποχώρησε κατά 7,80 δολ. ή 0,6%, στα 1.409 δολ. ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα Ιουλίου έχασε 2,80 δολ. ή 0,3%, στα 1.059 δολ. ανά ουγγιά.
  • Ο χαλκός Ιουλίου έχασε λιγότερο από ένα σεντ, κλείνοντας στα 3,8445 δολ. η λίβρα.

  “Η μίξη οικονομικών ανησυχιών, μειούμενων αποδόσεων των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ και ανίσχυρου δολαρίου, επέτρεψε στον χρυσό να λάμψει ξανά”, ανέφερε ο Charalampos Pissouros, ανώτερος αναλυτής επενδύσεων στην XM.

  Το δολάριο αποδυναμώθηκε την Τετάρτη μετά τις υπόνοιες που άφησε ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell, ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σταθερά μετά και την τελευταία χθεσινή αύξηση, που ολοκλήρωσε έναν κύκλο ανόδου τους κατά συνολικά 5 ποσοστιαίες μονάδες.

  Το αδύναμο δολάριο βοήθησε στην εκτίναξη του χρυσού, ενώ το ίδιο ίσχυσε και για τους φόβους για αποδυνάμωση της οικονομίας των ΗΠΑ.

  Οι traders του χρυσού θεωρούν ότι έχουν “μια πραγματική ευκαιρία για ένα νέο ιστορικό υψηλό, καθώς η Fed πέταξε επιτέλους τη πετσέτα της ατζέντας αυξήσεων επιτοκίων”, σημείωσε ο Naeem Aslam, επικεφαλής κλάδου επενδύσεων στην Zaye Capital Markets. “Παρ΄ όλα αυτά, είναι σημαντικό να μην υποτιμήσει κανείς την πιθανότητα η Fed να αλλάξει τάχιστα αφήγημα, στην περίπτωση που ο πληθωρισμός δεν χαλιναγωγηθεί”.

  Το ονομαστικό ιστορικό υψηλό του χρυσού κατεγράφη στις 6 Αυγούστου 2020, στα 2.069,40 δολάρια ανά ουγγιά.

  Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
  Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο