Χρυσός: Κέρδη άνω του 1% λόγω αποδυνάμωσης του δολαρίου και εν αναμονή πληθωρισμού στις ΗΠΑ

Η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο άνω του 1% την Πέμπτη από το χαμηλό άνω των δύο εβδομάδων που είχε αγγίξει στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς το δολάριο υποχώρησε και το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα δημοσιευτούν αύριο για ενδείξεις σχετικά με την πορεία της πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Ειδικότερα, η τιμή spot του χρυσού ενισχύθηκε κατά 1,2% στα 2.324,53 δολάρια η ουγγιά.

“Ορισμένα από τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν ήταν υποστηρικτικά για την αγορά χρυσού. Ήταν ουσιαστικά τα αποθέματα χονδρικής που ήρθαν χαμηλότερα από το αναμενόμενο. Τα τελικά στοιχεία για το ΑΕΠ είναι σημαντικά χαμηλότερα. Έτσι, τα συμβόλαια χρυσού παίρνουν ώθηση από την υποχώρηση του δείκτη δολαρίου”, δήλωσε ο Phillip Streible, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στην Blue Line Futures.

Έτσι, τα συμβόλαια χρυσού παίρνουν ώθηση από την υποχώρηση του δείκτη δολαρίου”, δήλωσε ο Phillip Streible, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στην Blue Line Futures.

Η φθίνουσα οικονομική δυναμική υπογραμμίστηκε από στοιχεία που έδειξαν ότι οι δαπάνες των επιχειρήσεων για εξοπλισμό μειώθηκαν τον Μάιο, ενώ η πτώση των εξαγωγών αύξησε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου αγαθών. Στην τρίτη εκτίμηση του ΑΕΠ για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι η οικονομική ανάπτυξη επιβράδυνε αισθητά το α’ τρίμηνο.

Κάνοντας τον χρυσό πιο ελκυστικό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων, το δολάριο  αποδυναμώθηκε κατά 0,2% έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, ενώ οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων υποχώρησαν στο 4,2845%.

Οι επενδυτές έχουν εμμείνει σε μεγάλο βαθμό στην άποψή τους για περίπου δύο μειώσεις επιτοκίων φέτος, παρόλο που η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έχει προβλέψει μόνο μία.

Την Παρασκευή αναμένονται τα στοιχεία για τον Δείκτη Τιμών Προσωπικών Καταναλωτικών Δαπανών, μια βασική έκθεση για τον πληθωρισμό και το προτιμώμενο όργανο μέτρησης του πληθωρισμού από τη Fed.

Οι αγορές ήταν επίσης σε εγρήγορση για ενδείξεις παρέμβασης των ιαπωνικών αρχών στο γεν, καθώς αυτό βρισκόταν κοντά σε χαμηλό 38 ετών. Η οικονομική αβεβαιότητα τείνει να ενισχύει την ελκυστικότητα των μετάλλων.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, η τιμή spot της πλατίνας υποχώρησε 2,2% στα 988,75 δολάρια η ουγγιά, το παλλάδιο κινήθηκε αμετάβλητο στα 929 δολάρια και το ασήμι πρόσθεσε 0,5% στα 28,90 δολάρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο