Χρυσός: Μικρές απώλειες εν αναμονή περαιτέρω σημάτων για τα επιτόκια

Ο χρυσός υποχώρησε την Πέμπτη, με το ενδιαφέρον των traders να εστιάζει στο αν θα παραμείνουν τα αμερικανικά επιτόκια σε υψηλά επίπεδα για περισσότερο απ’ ό,τι αναμενόταν και να περιμένουν σήματα από τα μακροοικονομικά στοιχεία που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη στρατηγική της Fed.

  • Ο χρυσός στην αγορά spot υποχώρησε κατά 0,5% στα 2.306,69 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουνίου σημείωσε μικρές απώλειες 0,1% στα 2.309,6 δολάρια.

“Δεδομένου ότι ο πληθωρισμός επιμένει και το δολάριο ενισχύθηκε, βλέπουμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες να δέχεται κάποια πίεση ο χρυσός”, επισήμανε ο David Meger της High Ridge Futures. “Πιστεύουμε ότι η διολίσθηση του πολύτιμου μετάλλου δεν έχει κάνει ακόμη τον κύκλο της”.

Η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια την Τετάρτη και έστειλε ενδείξεις ότι τείνει προς τη μελλοντική μείωση των επιτοκίων, επισημαίνοντας όμως ότι η καλύτερη πορεία για τον πληθωρισμό δεν είναι διασφαλισμένη.

Η προσοχή της αγοράς στρέφεται πλέον στα στοιχεία για την απασχόληση που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή. “Ένας εξαιρετικά υψηλός αριθμός θέσεων εργασίας” θα μπορούσε να περιορίσει τις προοπτικές για μείωση των επιτοκίων ακόμη περισσότερο, δήλωσε ο Meger.

  • Το ασήμι spot ενισχύθηκε κατά 0,1% στα 26,66 δολάρια η ουγγιά, ενώ η πλατίνα spot κέρδισε 0,8% στα 957,50 δολάρια η ουγγιά. Τέλος, το παλλάδιο υποχώρησε κατά 1,3%, στα 937,02 δολάρια η ουγγιά.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο