Cryptoverse: Συναγερμός ασφαλείας! Είναι μια δύσκολη εποχή για να είσαι altcoin- Κυριαρχεί η ανασφάλεια.

  Altcoins αξίας 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων έπεσαν σε… καυτό νερό.

  Μια σειρά από altcoins μια γενική ονομασία για τα περισσότερα κρυπτονομίσματα εκτός από το bitcoin και το ethereum  έχουνκαμακωθεί με αγωγές που κατέθεσαν οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ εναντίον των ανταλλακτηρίων Binance και Coinbase (COIN. O) την περασμένη εβδομάδα, πλήττοντας τις τιμές των tokens.

  Είναι κάτι πολύ μεγάλο! Πάνω από 50 κρυπτονομίσματα συνολικής αξίας άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία αποτελούν περίπου το 10% της συνολικής αγοράς, θεωρούνται πλέον από την εποπτική αρχή της SEC ως τίτλοι, σύμφωνα με την CCData.

  Οι ταξινομήσεις ασφαλείας θα επηρεάσουν όλα τα αμερικανικά ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης, οδηγώντας σε αναγκαστικό κλείσιμο διαφόρων ζευγαριών altcoin, δήλωσε ο Vetle Lunde, ανώτερος αναλυτής της K33 Research.

  Το αν τα αμερικανικά δικαστήρια θα δεχτούν την ταξινόμηση της SEC μένει να το δούμε, αλλά οι επιπτώσεις είναι ήδη αισθητές η Robinhood Markets (HOOD. O) έχει ήδη δηλώσει ότι θα αφαιρέσει τα solana, cardano και polygon από την πλατφόρμα της. Οι συμμετέχοντες στην αγορά λένε ότι και άλλα χρηματιστήρια μπορεί να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

  Αυτό θα καθιστούσε πιο ακριβή τόσο τη λειτουργία μεμονωμένων tokens όσο και την εισαγωγή τους στα χρηματιστήρια κρυπτογράφησης.

  Οι κινητές αξίες μπορούν να διαπραγματεύονται μόνο από χρηματιστές, και μόνο σε οργανωμένα χρηματιστήρια, και μόνο με οίκους εκκαθάρισης και πράκτορες μεταβίβασης και φυσικά πιστοποιητικά, δήλωσε ο Ryan Rasmussen, αναλυτής της Bitwise Asset Management στο Reuters Global Markets Forum. “Θα ήταν σίγουρα ένα εμπόδιο για τα ανταλλακτήρια να το εφαρμόσουν

  Η ταξινόμηση της SEC είναι πιθανό να πλήξει το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις αλυσίδες μπλοκ που υποκρύπτουν μάρκες όπως η solana και η cardano, και οι δύο αξιοσημείωτες αλυσίδες για την ανάπτυξη αποκεντρωμένων οικονομικών και άλλων εφαρμογών, λένε παράγοντες της αγοράς.

  Θα μπορούσε να εμποδίσει ουσιαστικά την ικανότητά τους να αποκτήσουν χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ, δήλωσε ο Lucas Kiely, επικεφαλής επενδύσεων της ψηφιακής επενδυτικής πλατφόρμας Yield App, προσθέτοντας ότι αυτό θα είχε πιθανότατα αντίκτυπο στην εισαγωγή προγραμματιστών και χρηστών.

  Τα ιδρύματα Cardano Foundation και Solana Foundation δήλωσαν στο Reuters ότι διαφωνούν με την ταξινόμηση των token τους από την SEC ως τίτλου σύμφωνα με το αμερικανικό δίκαιο, αλλά ανυπομονούν να συνεργαστούν με τις ρυθμιστικές αρχές για να αποκτήσουν περαιτέρω σαφήνεια. Η Polygon Labs αρνήθηκε να σχολιάσει.

  Τα μεγάλα όπλα της κρυπτογράφησης ήταν εκπληκτικά ανθεκτικά.

  Το Bitcoin και το Ethereum δεν κατονομάστηκαν στην αγωγή της SEC, ούτε τα stablecoins όπως το tether και το USC Coin.

  Ωστόσο, το Bitcoin και το Ethereum εξακολουθούν να υποχωρούν κατά περίπου 4,5% και 8% αντίστοιχα από τότε που κατατέθηκε η πρώτη μήνυση της SEC πριν από μία εβδομάδα, γεγονός που δείχνει ότι οι επενδυτές εξακολουθούν να είναι νευρικοί σχετικά με την κρυπτογράφηση.

  Η SEC δεν έχει πει ότι τα BTC, ETH ή stablecoins γενικά είναι μη εγγεγραμμένοι τίτλοι, και αυτά τα περιουσιακά στοιχεία αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 75% της συνολικής κεφαλαιοποίησης της αγοράς κρυπτογράφησης, δήλωσε ο Alex Thorn, επικεφαλής του Firmwide Research της Galaxy Digital.

  Πολλοί επενδυτές τείνουν επίσης να στρέφονται στο bitcoin σε περιόδους αβεβαιότητας, θεωρώντας το ως ένα σχετικά ασφαλές καταφύγιο μεταξύ των κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων, και αυτή τη φορά δεν υπάρχει καμία διαφορά. Το μερίδιο του Bitcoin στην αγορά κρυπτονομισμάτων αυξήθηκε στο 47,6% από 45% πριν από τις αγωγές, σύμφωνα με τον ανιχνευτή δεδομένων CoinMarketCap. com.

  Η οικονομολόγος Noelle Acheson, που ασχολείται με την κρυπτογράφηση, δήλωσε ότι τα δεδομένα της αγοράς υποδεικνύουν ότι οι κάτοχοι μακροπρόθεσμων bitcoin είναι σε στενή θέση.

  Μεταξύ των εμπόρων bitcoin, εκείνοι που κατέχουν το νόμισμα για λιγότερο από πέντε μήνες ήταν πιο ενεργοί στις συναλλαγές της περασμένης εβδομάδας, αντιπροσωπεύοντας το 76,4% του όγκου των καταθέσεων, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Glassnode. Αντίθετα, οι επενδυτές bitcoin που έχουν κρατήσει τα νομίσματά τους για περισσότερο από πέντε μήνες εμφανίστηκαν σχετικά ήρεμοι και αντιπροσώπευαν μόλις το 1,9% του όγκου των καταθέσεων.

  Και μπορεί να μην είναι όλα καταστροφή και κατήφεια για τα ταλαιπωρημένα altcoins, σύμφωνα με ορισμένους παρατηρητές της αγοράς που λένε ότι η πτώση των τιμών τους θα μπορούσε να προσελκύσει επενδυτές που κυνηγούν την αξία.

  Τα επενδυτικά προϊόντα που παρακολουθούν τα altcoins έχουν σημειώσει θετικές αν και μικρές καθαρές εισροές φέτος, σε αντίθεση με το bitcoin και τον ether, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Coinshares τη Δευτέρα.

  Τα altcoins . . . αντιπροσωπεύουν περιουσιακά στοιχεία που παραμένουν σε πολύ πιο πρώιμα στάδια ανάπτυξης σε σύγκριση με το bitcoin, με τους επενδυτές πρόθυμους να τους δώσουν το πλεονέκτημα της αμφιβολίας, κρατώντας την επένδυσή τους, ελπίζοντας ότι θα καρποφορήσουν, δήλωσε ο αναλυτής της CoinShares James Butterfield.

  Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
  Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο