ΔΕΗ προς Κομισιόν: «Η εταιρεία έχει μετασχηματιστεί, η αγορά έχει αλλάξει»

Τι απαντά η ΔΕΗ στην επιτροπή, κατόπιν της προκαταρκτικής γνώμης που διατύπωσε για τη θέση της εταιρείας στην αγορά την περίοδο 2013-2019

  • «Η υπόθεση αφορά περίοδο πριν τον επανασχεδιασμό της Ελληνικής αγοράς ηλεκτρισμού σύμφωνα με τις επιταγές του μοντέλου Στόχου της ΕΕ (Target Model) αλλά κυρίως πολύ πριν από τον μετασχηματισμό της εταιρείας σε μια μοντέρνα και βιώσιμη εταιρεία ενέργειας».

Αυτό απαντά η ΔΕΗ στην Κομισιόν, κατόπιν της προκαταρκτικής γνώμης που διατύπωσε η Επιτροπή για τη θέση της ΔΕΗ στην αγορά ηλεκτρισμού την περίοδο 2013-2019.

  • Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την προκαταρκτική γνώμη της Κομισιόν, «η ΔΕΗ πιθανόν να παραβίασε τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ πουλώντας ηλεκτρική ενέργεια στην ελληνική χονδρεμπορική αγορά κάτω του κόστους, αποκλείοντας έτσι τους κύριους ανταγωνιστές της».

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ

Σε επίσημη ανακοίνωσή της η ΔΕΗ αναφέρει:

«Η ΔΕΗ Α.Ε. (“ΔΕΗ”) ανακοινώνει ότι η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (η Επιτροπή) απέστειλε σήμερα μια Ανακοίνωση Αιτιάσεων (Statement of Objections) στη ΔΕΗ σχετικά με υποτιθέμενη παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

  • Η υπόθεση ξεκίνησε με τον έλεγχο στα γραφεία της ΔΕΗ τον Φεβρουάριο 2017 και οι επίσημες διαδικασίες ξεκίνησαν τον Μάρτιο 2021. Η ΔΕΗ έχει συνεργαστεί με την Επιτροπή καθ’ όλη τη διάρκεια της υπόθεσης.

Οι αιτιάσεις της Επιτροπής σχετίζονται με την περίοδο από τον Ιούλιο 2013 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

  • Η ΔΕΗ θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Επιτροπή και να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα και αναγκαία μέτρα προκειμένου να προασπίσει τα δικαιώματά της.

Η Ανακοίνωση Αιτιάσεων αποτελεί ένα βήμα της έρευνας και όπως τονίζει και η Επιτροπή στη δήλωσή της, η επίδοση της δεν προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο