ΔΕΗ + ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Δύο δυνάμεις που ακόμα δεν έχουν (απο)δείξει την μεγάλη δυναμική τους (Ο μεθοδικός ⭐️⭐️⭐️)

Για τις δυο αυτές εταιρείες έχουμε ακούσει και διαβάσει πολλά. Αν συνδυάσουμε τώρα ότι τουλάχιστον για τα  επόμενα τρία χρόνια το Ελληνικό Χρηματιστήριο θα ζήσει δόξες και τιμές η ΔΕΗ με τη Βιοχάλκο βρίσκονται μέσα σε αυτές που θα πρωταγωνιστήσουν.
  • Η κάθε μια με τις διοικήσεις τους, νιώθουν την πίεση και τον όγκο τών ξένων επενδυτικών κεφαλαίων κάτι που εμείς δεν μπορούμε ακόμα να δούμε.
Επειδή στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είχαμε ταλαιπωρηθεί από το άσχημο οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον και οι μέρες Χρηματιστηριακής ευημερίας έχουν ξεχαστεί, πιστεύω ότι οι τιμές των μετοχών και ειδικά σε ΔΕΗ και Βιοχάλκο δεν αντικατοπτρίζουν τις πραγματικές αξίες που κρύβουν μέσα τους, μα ούτε και διαφημίζουν τις τιμές που μπορούν να φτάσουν στο χρηματιστήριο.
  • Αν ρίξουμε μια ματιά στο σύνολο των εισηγμένων που έχουν να κάνουν με την ενέργεια με τα νέα μέτρα περί διασποράς μετοχών και των χρημάτων που απαιτούνται στην ενέργεια θα δούμε ότι συνηγορούν στο σκεπτικό μας. Δεν θα πιαστούμε από αναλύσεις ούτε θα μπούμε σε λεπτομέρειες με αριθμούς και χαθούμε στη διαδρομή.
Μέσα στο πρόγραμμα ανάπτυξη που έχει ανακοινωθεί από την ΔΕΗ δεν έχουμε βάλει το μισό δις ρευματοκλοπών και που θα πήγαιναν τα κέρδη της εταιρείας μα και πόσο θετικό αποτέλεσμα θα είχε πολιτικά (η ηγεσία έχει θέσει επί τάπητος) στον Έλληνα καταναλωτή η μείωση τη συγκεκριμένης επιβάρυνσης στον λογαριασμό του ρεύματος.
  • Πιστεύω ότι οι έξυπνοι μετρητές θα δώσουν το πρώτο λάκτισμα στη ΔΕΗ γιατί όλα τα άλλα (προσμετρώνται) περί πράσινης ενέργειας οπτική ίνα και τηλεφωνία κλπ είναι γνωστά.
Στη Βιοχάλκο δεν υπάρχει ένας που να μη λέει για τη στρέβλωση με τη Cenergy, όμως κανείς δεν λέει για τη προτεραιότητα. Η Βιοχάλκο είναι η εταιρεία που παίρνει τις αποφάσεις σε όλα ακόμη και για το ποιος έχει σειρά στην άνοδο της μετοχής γιατί κινείται με τη πίεση του χρόνου και με βάση τις επενδυτικές και οικονομικές ανάγκες.
  • Έχει λόγους η εντυπωσιακή άνοδος της Cenergy όμως μη ξεχνάμε ότι τα κέρδη πάνε στο Βιοχάλκο. Μην ξεχνάμε ποιοι και πού είναι με ποσοστά οι βασικοί μέτοχοι, και όσο αφορά της στρεβλώσεις των κεφαλαιοποιήσεων χωρίς να αλλάξουν οι Χρηματιστηριακές τιμές και για διαφορετικούς λόγους κάποια στιγμή θα αποκατασταθεί.
Δηλαδή δεν θα πέσει η Cenergy για να βρει τη Βιοχάλκο, αλλά θα δούμε το αντίθετο δηλ.τη Βιοχάλκο να προσπερνά τη τιμή της Cenergy για πολύ υψηλότερα επίπεδα.
  • Με απλά λόγια ΔΕΗ και Βιοχάλκο βρίσκονται μπροστά σε ενα μακροπρόθεσμο bullish και με βάση το ενδιαφέρον που υπάρχει κάποια θα διπλασιάσει και κάποια θα τριπλασιάσει.
Σημαντικό το να μην πουλάτε εύκολα τις μετοχές σας, επειδή τρέχει κάποια άλλη και σας κυριεύει το άγχος. Όλες έχουν τη σειρά τους και όλες έχουν κάποιον λόγο που περιμένουν η ανεβαίνουν.
Χρήματα το χρηματιστήριο εύκολα δεν σας δίνει, οπότε υπομονή.
Είς το επανιδείν
ΔΕΗ Βιοχάλκο
⭐️⭐️⭐️
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο