Δείπνο στo Kuzina, ένα γαστρονομικό στολίδι κάτω από την Ακρόπολη

Μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία σε ένα εστιατόριο που αποτελεί σταθερή αξία της αθηναϊκής γαστρονομικής σκηνής

Κάτω από τον ναό του Ηφαίστου, τον πανέμορφο και καλοδιατηρημένο αρχαίο ναό που οι περισσότεροι ξέρουμε ως Θησείο, υπάρχει ένα από τα ομορφότερα εστιατόρια της πόλης. Η διάσημη «Τarazza» του διαθέτει την ωραιότερη θέα, προσφέροντας μαγευτικές εικόνες της Ακρόπολης.

Σε ένα παλιό αρχοντικό μοναδικής αρχιτεκτονικής στεγάζεται το εστιατόριο Kuzina, το οποίο συνδυάζει ένα ζεστό και απέριττο περιβάλλον με το εμπνευσμένο μενού που έχει διαμορφώσει ο καταξιωμένος chef, Aρης Τσανακλίδης. Το concept του μενού βασίζεται στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα με fusion επιρροές. Οι εκλεκτές πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί και ο τρόπος με τον οποίο μαγειρεύονται, προσφέρουν μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. To Kuzina προτείνεται εδώ και πολλά χρόνια από τον οδηγό Michelin και από τον οδηγό Gogobot ενώ το BBC το έχει συμπεριλάβει στη λίστα του με τα 10 καλύτερα εστιατόρια με θέα στον κόσμο.

Το menu αλλάζει δύο φορές τον χρόνο: είναι βασισμένο στα φρέσκα υλικά της κάθε εποχής, προκειμένου να προσφέρει «δροσερότερες» επιλογές το καλοκαίρι και πιο «ζεστές» γεύσεις τον χειμώνα. Πάντα, όμως, διατηρεί ορισμένα πιάτα που διαχρονικά επιλέγονται από το αθηναϊκό κοινό και είναι «σταθερές αξίες» του καταλόγου της.

Το δικό μας γαστρονομικό ταξίδι στo Kuzina πριν από λίγες ημέρες, ξεκίνησε με μία θεσπέσια τάρτα με μανιτάρια, τρούφα κατσικίσιο τυρί και γραβιέρα Νάξου, ένα πάρα πολύ τρυφερό ψαρονέφρι σε Ροδίτικη λαδόπιτα με sauce picante, καραμελωμένα κρεμμύδια και γιαούρτι αλλά και μία φρεσκότατη και πάρα πολύ νόστιμη μακροβιοτική σαλάτα με λαχανικά εποχής και sauce από ταχίνι.

Κάθε κυρίως πιάτο κρύβει και μια γευστική έκπληξη. Οι φίλοι των ζυμαρικών πρέπει να δοκιμάσουν τα σκουφιχτά με κολοκύθα, μανιτάρια, απάκι, σπανάκι, φουντούκια και ξινομυζήθρα, ενώ οι κρεατοφάγοι θα δυσκολευτούν να διαλέξουν ανάμεσα στο χοιρινό 12 ωρών με πουρέ σελινόριζας & sauce από πιπεριές Φλωρίνης ή το rib eye black angus με πατάτες baby, καραμελωμένο σικορέ & pepper sauce. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον κατάλογο μπορείτε να βρείτε κι άλλες εκλεκτές επιλογές από κρέας κι από ψάρι.

Συνδυάστε το δείπνο σας με το κρασί της αρεσκείας σας, επιλέγοντας μέσα από μια ποικιλία κρασιών Ελλήνων και ξένων παραγωγών ενώ ξεκινώντας το γαστρονομικό σας ταξίδι στο τραπέζι σας, σας προτείνουμε να απολαύσετε κι ένα κοκτέιλ στο μπαρ του Kuzina.

Τα επιδόρπια που δοκιμάσαμε ήταν πραγματική «αποκάλυψη»: tarte tatin με κυδώνια & crème fraîche και σαραγλί με παγωτό φιστίκι και θυμαρίσιο μέλι.

Ο chef Άρης Τσανακλίδης

Ο Άρης Τσανακλίδης σπούδασε πολιτικές επιστήμες, όμως το πάθος του ήταν πάντα η γαστρονομία. Αυτό το πάθος τον οδήγησε σε σπουδές στο Culinary Institute of America. Aκολούθησε μια καριέρα σε διαφορετικές πόλεις και χώρες σε όλο τον κόσμο: Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Ουάσιγκτον, Ιαπωνία, Χόνγκ Κονγκ, Μεξικό, Παρθένες Νήσους.

Αυτό το συνονθύλευμα εικόνων, γεύσεων, χρωμάτων και πολιτιστικών αναφορών διαμόρφωσε τον χαρακτήρα της γαστρονομίας του. Το 1992 επέστρεψε στην Ελλάδα και από τότε καθιερώθηκε ως ένας από τους πλέον ευφάνταστους και δημιουργικούς chef της γαστρονομικής σκηνής.

Η φιλοσοφία του στο Kuzina εμπεριέχει τον συνδυασμό τον πιο αγνών υλικών της ελληνικής φύσης με μία δημιουργική και fusion διάσταση.

Επισκεφθείτε: kuzina.gr

Αδριανού 9, Θησείο
τηλ. 210 3240133

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο