Διάθεση για ρίσκο σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

χρέους
Brokers watch their screens at the stock market in Frankfurt, Germany, Monday, March 13, 2023. In background the curve of the German stock index DAX. (AP Photo/Michael Probst)

χρηματιστήρια

Θετικά πρόσημα επικράτησαν σήμερα στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον κλάδο εξόρυξης να σημειώνει τα μεγαλύτερα κέρδη.

χρηματιστήρια χρηματιστήρια

Διάθεση για ρίσκο εμφάνισαν σήμερα οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων σε Βρετανία και Γαλλία.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η νίκη του αντιπολιτευόμενου κεντροαριστερού Εργατικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να αντιμετωπιστεί ευνοϊκά από τις αγορές. ενώ η γαλλική ψήφος είναι βυθισμένη σε μεγαλύτερη αβεβαιότητα.

Η συνολική επιχειρηματική ανάπτυξη σε ολόκληρη την ευρωζώνη επιβραδύνθηκε απότομα τον περασμένο μήνα, καθώς η σταθερή επέκταση στον κυρίαρχο κλάδο υπηρεσιών του μπλοκ απέτυχε να αντισταθμίσει την περαιτέρω επιδείνωση της μεταποίησης, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.


Ο σύνθετος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της HCOB για τη νομισματική ένωση, που καταρτίστηκε από την S&P Global και θεωρείται καλός δείκτης της συνολικής οικονομικής υγείας, υποχώρησε στο 50,9 τον Ιούνιο από το υψηλό 12 μηνών του Μαΐου στο 52,2.


Ήταν λίγο πάνω από μια προκαταρκτική εκτίμηση 50,8 και ο τέταρτος συνεχόμενος μήνας πάνω από το όριο των 50 μονάδων που χωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση. (περισσότερα εδώ)

Στα κυριότερα μακροοικονομικά νέα:

Στην Ισπανία, ο δείκτης PMI Υπηρεσιών για τον μήνα Ιούνιο ανακοινώθηκε στις 56,8 μονάδες έναντι εκτιμήσεων των οικονομολόγων για 56,5 μονάδες και 56,9 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Στην Ιταλία, ο δείκτης PMI Υπηρεσιών για τον μήνα Ιούνιο ανακοινώθηκε στις 53,7 μονάδες έναντι εκτιμήσεων των οικονομολόγων για 53,9 μονάδες και 54,2 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Στην Γαλλία, ο δείκτης PMI Υπηρεσιών για τον μήνα Ιούνιο ανακοινώθηκε στις 49,6 μονάδες έναντι εκτιμήσεων των οικονομολόγων για 48,8 μονάδες και 49,3 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Στην Γερμανία, ο δείκτης PMI Υπηρεσιών για τον μήνα Ιούνιο ανακοινώθηκε στις 53,1 μονάδες έναντι εκτιμήσεων των οικονομολόγων για 53,5 μονάδες και 54,2 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Στην ευρωζώνη, ο δείκτης PMI Υπηρεσιών για τον μήνα Ιούνιο ανακοινώθηκε στις 52,8 μονάδες έναντι εκτιμήσεων των οικονομολόγων για 52,6 μονάδες και 53,2 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Ο συνολικός δείκτης PMI για τον μήνα Ιούνιο ανακοινώθηκε στις 50,9 έναντι εκτιμήσεων των οικονομολόγων για 50,8 μονάδες και 52,2 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Στην Βρετανία, ο δείκτης PMI Υπηρεσιών για τον μήνα Ιούνιο ανακοινώθηκε στις 52,1 μονάδες έναντι εκτιμήσεων των οικονομολόγων για 51,2 μονάδες και 52,9 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Ο συνολικός δείκτης PMI για τον μήνα Ιούνιο ανακοινώθηκε στις 52,3 έναντι εκτιμήσεων των οικονομολόγων για 51,7 μονάδες και 53,0 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Η γερμανική κυβέρνηση προέβη σήμερα στην έκδοση ομολόγου δεκαετούς διάρκειας με κουπόνι 2,63% έναντι 2,60% της αντίστοιχης προηγούμενης έκδοσης.

Ο δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στις 514,66 μονάδες με άνοδο 0,73%.

Στην Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX έκλεισε στις 18.384,65 μονάδες με άνοδο 1,28%, με το σήμα να μετατρέπεται από strong sell σε strong buy, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 18.490 μονάδες και την στήριξη στις 18.152 μονάδες.

χρηματιστήρια

Μεγαλύτερη άνοδος

μετοχές

Μεγαλύτερη πτώση

μετοχές

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 8.168,06 μονάδες με άνοδο 0,58%, με το σήμα να μετατρέπεται από strong sell σε sell, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 8.286 μονάδες και την στήριξη στις 8.048 μονάδες.

χρηματιστήρια

Μεγαλύτερη άνοδος

μετοχές

Μεγαλύτερη πτώση

μετοχές

Στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 έκλεισε στις 7.632,08 μονάδες με άνοδο 1,24%, με το σήμα να διατηρείται σε strong sell, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 7.774 μονάδες και την στήριξη στις 7.423 μονάδες.

χρηματιστήρια

Μεγαλύτερη άνοδος

μετοχές

Μεγαλύτερη πτώση

μετοχές

Recommendations

MTU Aero Engines: Kseniia Maslova from UBS retains his positive opinion on the stock with a Buy rating. The target price continues to be set at EUR 260.

Rolls-Royce: UBS is positive on the stock with a Buy rating. The target price is unchanged and still at GBX 550.

K+S: In a research note published by Priyanka Patel, UBS advises its customers to Sell the stock. The target price is unchanged and still at EUR 12.

Airbus: UBS confirms his opinion on the stock and remains Neutral. The target price is still set at EUR 145.

Puma: UBS’s research confirms his advice and maintains his neutral opinion on the stock. The target price is revised downwards from EUR 51.00 to EUR 48.50.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο