Διατήρησε την ανοδική ορμή η Wall Street με “καύσιμο” τα τριμηνιαία αποτελέσματα

χρηματιστήριο

Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τα εταιρικά αποτελέσματα να δίνουν μια ισχυρή τονωτική ένεση στην αγορά μετά τους κλυδωνισμούς της προηγούμενης εβδομάδας στη σκιά της έντασης στη Μέση Ανατολή.

Η υποχώρηση των ανησυχιών για κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν – Ισραήλ και τα ενθαρρυντικά τριμηνιαία αποτελέσματα από κολοσσούς της αμερικανικής οικονομίας όπως η General Motors, η Kimberly-Clark και η GE Aerospace συντήρησαν την ανοδική ορμή στην αμερικανική αγορά, οδηγώντας τους δείκτες σε ανοδικό έδαφος για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση.

Στο ταμπλό, ο τίτλος της General Motors κέρδισε σχεδόν 5% μετά την ανακοίνωση τριμηνιαίων αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με την αυτοκινητοβιομηχανία να αναθεωρεί ανοδικά και τις ετήσιες προβλέψεις της.

Wall Street

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα αποτελέσματα της Kimberly-Clark, με την εταιρεία προϊόντων προσωπικής φροντίδας να αναβαθμίζει τις προβλέψεις της για τα κέρδη και τις πωλήσεις της στο σύνολο του 2024. Ο τίτλος της εταιρείας σημείωσε άλμα 5,5%.

Ισχυρά κέρδη 8,8% κατέγραψε και ο κολοσσός της αεροδιαστημικής βιομηχανία GE Aerospace μετά τα αποτελέσματα τριμήνου, ενώ και η Danaher ενισχύθηκε πάνω από 7% καθώς η εταιρεία βιοεπιστήμης ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη και τις πωλήσεις της στο τρίμηνο.

Μετά το κλείσιμο της αγοράς σήμερα θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της η Tesla, για να ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες κολοσσοί της τεχνολογίας όπως η Meta Platforms, η Alphabet και η Microsoft.

Δείκτες – Στατιστικά  

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά 263,71 μονάδες ή 0,69% και έκλεισε στις 38.503,69 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 κέρδισε 59,95 μονάδες ή 1,20% στις 5.070,55 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq πρόσθεσε 245,33 μονάδες ή 1,59% και σκαρφάλωσε στις 15.696,64 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 23 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και επτά με αρνητικό. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Verizon Communications με άλμα 1,10 δολ. ή 2,85% και κλείσιμο στα 39,70 δολ. και ακολούθησαν American Express με κέρδη 2,54% στα 238,91 δολ. και η Caterpillar με άνοδο 1,62% στα 363,39 δολ.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες ήταν η Walmart (-1,75%) η UnitedHealth Group (-0,46%) και η Boeing (-0,82%).

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας έδειξαν ότι η δραστηριότητα των αμερικανικών επιχειρήσεων επιβράδυνε τον Απρίλιο καθώς τόσο οι υπηρεσίες όσο και η μεταποίηση είδαν μικρότερο όγκο εργασιών.

Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI που συνδυάζει μεταποίηση και υπηρεσίες υποχώρησε σε χαμηλό τεσσάρων μηνών στις 50,9 μονάδες από 52,1 μονάδες τον Μάρτιο, όπως έδειξαν τα αρχικά στοιχεία της έρευνας της S&P Global.

Ο δείκτης για την επιχειρηματική δραστηριότητα μόνο στις υπηρεσίες διολίσθησε σε χαμηλό πέντε μηνών στις 50,9 μονάδες από 51,7 μονάδες τον Μάρτιο, ενώ ο μεταποιητικός δείκτης σε χαμηλό τεσσάρων μηνών στις 49,9 μονάδες από 51,9 τον Μάρτιο, διολισθαίνοντας κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας.

Ο δείκτης για την παραγωγή στη μεταποίηση διαμορφώθηκε στις 51,1 μονάδες από 54,0 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο