Δίκη Folli Follie: Οι καταδίκες για Δημήτρη, Τζώρτζη και Καίτη Κουτσολιούτσου

Δίκη Folli Follie: Οι καταδίκες για Δημήτρη, Τζώρτζη και Καίτη Κουτσολιούτσου

Αθωώθηκαν σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση. Ποιες είναι οι καταδίκες για τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.

Την ενοχή πέντε κατηγορουμένων και την απαλλαγή των υπόλοιπων έξι για την υπόθεση των παραποιημένων ισολογισμών της Folli Follie αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Οι αποφάσεις του δικαστηρίου για το σκάνδαλο της Folli Follie
Αναλυτικά, οι δικαστές αποφάσισαν ομόφωνα για τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο της Folli Follie:

  • Για τον ιδρυτή της εταιρείας Δημήτρη Κουτσολιούτσο την ενοχή για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, απάτη, χειραγώγηση της αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από κοινού, αλλά και για κατάχρηση προνομιακής πληροφορίας.
  • Για τη σύζυγό του Καίτη την ενοχή κατά μετατροπή της κατηγορίας για συνεργία σε απάτη από κοινού, χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
  • Για τον γιο του ιδρυτή και πρώην ισχυρό άνδρα της εταιρείας Τζώρτζη Κουτσολιούτσο την ενοχή για απάτη, χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
  • Για συνεργάτιδα του ιδρυτή την ενοχή κατά μεταβολή της κατηγορίας για συνεργία σε πλαστογραφία, για συνεργία σε απάτη από κοινού, συνεργία σε χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
  • Τέλος, ο καταζητούμενος Ιωάννης Μπεγιέτης κρίθηκε ένοχος για πλαστογραφία, άμεση συνεργία στην απάτη, άμεση συνεργία στη χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Άπαντες οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι για την κατηγορία της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Η διαδικασία συνεχίζεται με αιτήματα για αναγνώριση ελαφρυντικών στους καταδικασθέντες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο