Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μπροστά η ΝΔ με 15,3% – Κλείνει η ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μπροστά η ΝΔ με 15,3% – Κλείνει η ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ

Δείτε τα ποσοστά των κομμάτων

Πρώτος σε δημοφιλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Προηγείται και στο ερώτημα για την καταλληλότητα της πρωθυπουργίας

Με πάνω από 15 μονάδες διαφορά – 15,3% – προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου της δημοσκόπησης της Metron Analysis που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Mega. Στην τρίτη θέση παραμένει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 12,9% το οποίο ωστόσο κερδίζει σχεδόν μία μονάδα -0,9% – από την προηγούμενη μέτρηση και πλησιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ στις 2,8 μονάδες. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ που συγκεντρώνει 7,9% ενώ ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 7,3%.

Στο 4,2% καταγράφεται η Πλεύση Ελευθερίας και στο 3,8% η Νίκη. Το ΜέΡΑ 25 συγκεντρώνει 3,3% ενώ στο 3% βρίσκεται η Νέα Αριστερά. Κάτω από το όριο του 3% και συγκεκριμένα στο 2,4% βλέπουμε τη Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου και στο 2,3% οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου. Στο 1% καταγράφεται ο Κόσμος του Πέτρου Κόκκαλη.

Πρόθεση ψήφου

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου εκεί βλέπουμε τη διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ είναι στις 12,5 ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα βλέπουμε τη ΝΔ να καταγράφει 25,4%, τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 12,9% και το ΠΑΣΟΚ να έπεται με 10,5%. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 6,4% και στην πέμπτη η Ελληνική Λύση με 6%. Η Πλεύση Ελευθερίας καταγράφει 3,4%, η Νίκη 3,1%, το ΜέΡΑ 25 2,7%, η Νέα Αριστερά με 2,5%, η Φωνή Λογικής με 2% και οι Δημοκράτες με 1,8%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι 11,2%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Στο ερώτημα για το ποιος θεωρείται ο καταλληλότερος πρωθυπουργός το 36% απαντάει ότι είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κανένας απαντάει το 35%, ενώ το 7% απαντάει ότι είναι ο Στέφανος Κασσελάκης. Από 4% συγκεντρώνουν Κυριάκος Βελόπουλος και Νίκος Ανδρουλάκης. Στο 3% καταγράφεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας και στο 2% η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τον Γιάνη Βαρουφάκη. Τέλος στο 1% καταγράφεται ο Αλέξης Χαρίτσης.

Δημοτικότητες

Στο σκελος των δημοτικοτήτων των πολιτικών αρχηγών στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 40% και ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 37%. Στην τρίτη θέση είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 36% και ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος με 32%. Στην πέμπτη θέση είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης με 31% και στην έκτη ο Στέφανος Κασσελάκης με 27%.

Στην έβδομη θέση με 24% βρίσκεται ο Γιάνης Βαρουφάκης και στην όγδοη ο Αλέξης Χαρίτσης με 23%. Στην ένατη θέση βρίσκεται ο Κυριάκος Βελόπουλος με 22% και στη δέκατη ο Πέτρος Κόκκαλης με 21%. Στην εντέκατη θέση βρίσκεται η Αφροδίτη Λατινοπούλου με 15%, στη δωδέκατη ο Δημήτρης Νατσιός με 12% και στη δέκατη τρίτη ο Βασίλης Στίγκας με 4%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο