Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 30,4% η ΝΔ, στο 13,8% ο ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για τη μάχη ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Πιο κοντά στην αποτύπωση του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών, παρά σε εκείνα των εθνικών εκλογών φαίνεται πως κινούνται τα ευρήματα της πρώτης μετεκλογικής δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από την Metron Analysis και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Η Νέα Δημοκρατία επιστρέφει άνω του ψυχολογικού ορίου του 30% στην εκτίμηση ψήφου, διατηρώντας την πρωτιά με διαφορά ασφαλείας, ενώ στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά από το τρίτο ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου τα κόμματα λαμβάνουν (σε παρένθεση η πρόθεση ψήφου):

Νέα Δημοκρατία: 30,4% (24,4%)

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: 13,8% (11,1%)

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: 12,9% (10,3%)

ΚΚΕ: 9,9% (7,9%)

Ελληνική Λύση: 9,2% (7,4%)

Πλεύση Ελευθερίας: 5,7% (4,6%)

Μέρα25: 3,2% (2,6%)

Φωνή Λογικής: 3,1% (2,5%)

Νίκη: 3% (2,4%)

Νέα Αριστερά: 2,8% (2,3%)

Σπαρτιάτες: 1,1% (0,8%)

Ως προς τις εξελίξεις στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, το 54% των ερωτηθέντων θεωρεί επιβεβλημένη την αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, με το 41% να κρίνει πως κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο.

Δημοσκόπησης Metron Analysis Στο 30,4% η ΝΔ

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 33%, μία μονάδα μπροστά από τον… κανένα. Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκεντρώνει 7%, ο Κυριάκος Βελόπουλος το 6% προσπερνώντας τον Νίκο Ανδρουλάκη  που βρίσκεται στο 4%, ποσοστό ίδιο με εκείνο των Δημήτρη Κουτσούμπα και Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Δημοσκόπησης Metron Analysis Στο 30,4% η ΝΔ

Οι πολίτες θεωρούν την ακρίβεια ως το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας σε ποσοστό 46%, με την οικονομία να ακολουθεί στο 23%.

Δημοσκόπησης Metron Analysis Στο 30,4% η ΝΔ

Ερωτηθέντες για το αν θεωρούν πως η χώρα κινείται στην σωστή κατεύθυνση, οι συμμετέχοντες απάντησαν αρνητικά σε ποσοστό 65%, με μόλις το 28% να κρίνει αισιόδοξα την πορεία.

Δημοσκόπησης Metron Analysis Στο 30,4% η ΝΔ

Τέλος, στο κομμάτι της αποχής από τις Ευρωεκλογές, το 42% κρίνει το γεγονός ως στάση διαμαρτυρίας για το πολιτικό σύστημα, με το 47% να μιλά για αδιαφορία για τα πολιτικά δρώμενα.

Δημοσκόπησης Metron Analysis Στο 30,4% η ΝΔ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο