Διστακτικοί οι επενδυτές στην Wall Street

χρηματιστήριο

χρηματιστήριο

Με μικρά κέρδη ξεκίνησαν την συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με το κλίμα να παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξο ενόψει περισσότερων ενδείξεων για τα επιτόκια και τα κέρδη αυτή την εβδομάδα.

Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average πραγματοποιεί άνοδο 0,1%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,1%, και ο δείκτης NASDAQ Composite ενισχύεται 0,2%.

Περισσότερες ενδείξεις Fed, στοιχεία PMI αυτή την εβδομάδα

Η εστίαση αυτή την εβδομάδα είναι ξεκάθαρα σε περισσότερες ενδείξεις από την Federal Reserve για τη μελλοντική πορεία των επιτοκίων, με τα πρακτικά της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας στα τέλη Απριλίου να αναμένονται την Τετάρτη.

Οι αξιωματούχοι της Fed είχαν διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια σε εκείνη τη συνεδρίαση και προειδοποίησαν ότι χρειάζονται περισσότερη εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός μειώνεται. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, είχε επίσης δηλώσει ότι τα επιτόκια αναμένεται τελικά να μειωθούν το 2024.

Αρκετοί αξιωματούχοι της Fed πρόκειται επίσης να μιλήσουν αυτή την εβδομάδα, με ιδιαίτερη έμφαση στα μέλη της επιτροπής καθορισμού επιτοκίων της Fed.

Οι ενδείξεις της Fed έρχονται εν μέσω αυξημένης εστίασης στα σχέδια της τράπεζας να μειώσει τα επιτόκια, ειδικά αφού οι ελαφρώς ηπιότερες αναγνώσεις του πληθωρισμού για τον Απρίλιο ενίσχυσαν τις ελπίδες για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Πέρα από περισσότερες ενδείξεις για τα επιτόκια, οι αγορές περίμεναν επίσης τα στοιχεία του δείκτη υπευθύνων προμηθειών για τον Μάιο, τα οποία αναμένεται να προσφέρουν περισσότερες ενδείξεις για την επιχειρηματική δραστηριότητα των ΗΠΑ. Οποιαδήποτε σημάδια επιβράδυνσης θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις προοπτικές για μειώσεις των επιτοκίων.

Η Wall St χάνει δυναμική μετά από υψηλά ρεκόρ

Οι δείκτες της Wall Street σημείωσαν νέα υψηλά την περασμένη εβδομάδα, αλλά φάνηκαν να εξαντλούν τη δυναμική τους εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με το πότε ακριβώς η Fed θα μπορούσε να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

Εταιρικά νέα

Η JPMorgan Chase πραγματοποιεί κέρδη 0,6%, καθώς η εταιρεία αύξησε την πρόβλεψή της για τα έσοδα από τόκους το 2024 στα 91 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Micron Technology (NASDAQ:MU) σημειώνει άνοδο 2%, αφού η Morgan Stanley αναβάθμισε τον κατασκευαστή τσιπ μνήμης σε “equal-weight” από “underweight”.

Η Johnson Controls (NYSE:JCI) International πραγματοποιεί άνοδο 6%, μετά από μια έκθεση ότι ο ακτιβιστής επενδυτής Elliott Investment Management είχε δημιουργήσει μια θέση αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στον πάροχο κτιριακών λύσεων.

Η Paramount Global καταγράφει άνοδο 2,6%, μετά από έκθεση ότι η Sony και η Apollo Global Management υπέγραψαν συμφωνίες εμπιστευτικότητας για να εξετάσουν τα βιβλία της αμερικανικής εταιρείας μέσων ενημέρωσης πριν από μια πιθανή προσφορά για τα περιουσιακά της στοιχεία.

Πτωτικά το αργό εν μέσω αβεβαιότητας στο Ιράν

Οι τιμές του αργού σημείωσαν πτώση τη Δευτέρα, επιστρέφοντας ορισμένα από τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας, εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας μετά τον θάνατο του προέδρου του Ιράν σε συντριβή ελικοπτέρου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού (WTI) διαπραγματεύονται 0,3% χαμηλότερα στα 79,32 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια του Brent υποχωρούν 0,2% στα 83,78 δολάρια το βαρέλι.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν ανέφεραν ότι η κακοκαιρία προκάλεσε τη συντριβή την Κυριακή και ο θάνατος του Εμπραχίμ Ραΐσι, ενός σκληροπυρηνικού που θεωρείται επί μακρόν πιθανός διάδοχος του Ανώτατου Ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, έρχεται εν μέσω εντάσεων στην πλούσια σε πετρέλαιο Μέση Ανατολή.

Το Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο με την μαχητική οργάνωση Χαμάς στη Γάζα, ενώ το Ισραήλ και το Ιράν έχουν εξαπολύσει επιθέσεις το ένα εναντίον του άλλου στις αρχές του έτους.

Το Brent είχε σημείωσε άνοδο την προηγούμενη εβδομάδα κατά περίπου 1%, την πρώτη εβδομαδιαία άνοδο σε τρεις εβδομάδες, ενώ ο WTI αυξήθηκε 2% λόγω βελτιωμένων οικονομικών δεικτών από τις ΗΠΑ και την Κίνα, τους μεγαλύτερους καταναλωτές πετρελαίου στον κόσμο.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο