Διστακτικοί οι επενδυτές στην Wall Street

κερδών μετοχές

χρηματιστήριο Nvidia

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης οι βασικοί δείκτες ξεκίνησαν την συνεδρίαση με μικρά πρόσημα, καθώς η Nvidia και ορισμένες άλλες μετοχές που συνδέονται με την τεχνητή νοημοσύνη σημείωσαν άνοδο μετά από έντονες πωλήσεις, ενώ οι επενδυτές περίμεναν περαιτέρω ενδείξεις για την πορεία της νομισματικής πολιτικής με βάση τις παρατηρήσεις αξιωματούχων της Federal Reserve και τα οικονομικά στοιχεία αυτή την εβδομάδα.


Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average υποχωρεί οριακά 0,03%, ο δείκτης S&P 500 ενισχύεται 0,24%, ενώ ο δείκτης Nasdaq Composite σημειώνει κέρδη 0,43%.


Εταιρικά νέα

Η μετοχή της Nvidia (NASDAQ:NVDA) σημειώνει άνοδο 2,3%, ανακάμπτοντας αφού ο κατασκευαστής τσιπ υποχώρησε σχεδόν 7% κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης, επαναφέροντας την κεφαλαιοποίησή του πάνω από το όριο των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.


Η μετοχή της SolarEdge (NASDAQ:SEDG) υποχωρεί 17%, αφού η εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ανακοίνωσε σχέδια να προσφέρει 300 εκατομμύρια δολάρια σε νέο χρέος.


Η μετοχή της Birkenstock υποχωρεί 3,8%, αφού ο κατασκευαστής υποδημάτων δήλωσε ότι ένας κορυφαίος μέτοχος σχεδιάζει να ξεφορτωθεί 14 εκατομμύρια μετοχές σε δημόσια προσφορά.


Η μετοχή της Novo Nordisk (NYSE:NVO) πραγματοποιεί άνοδο 2,1%, αφού η επιτυχημένη θεραπεία απώλειας βάρους Wegovy έλαβε έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές στην Κίνα.

Η μετοχή της Spirit AeroSystems (NYSE:SPR) υποχωρεί 3,3%, μετά από δημοσίευμα του Bloomberg που ανέφερε ότι η Boeing προσφέρθηκε να αποκτήσει τον κατασκευαστή ατράκτου αεροπλάνων σε μια συμφωνία που χρηματοδοτείται κυρίως από μετοχές που αποτιμούν τον βασικό προμηθευτή της σε περίπου 35 δολάρια ανά μετοχή.


Η μετοχή της Trump Media & Technology Group (NASDAQ:DJT) καταγράφει άνοδο 9,2%, επεκτείνοντας τα κέρδη της Δευτέρας, αφού η εταιρεία του πρώην προέδρου είχε ανακοινώσει ότι ανέμενε έσοδα 69,4 εκατομμυρίων δολαρίων από την άσκηση δικαιωμάτων αγοράς μετοχών σε μετρητά.


Η μετοχή της Pool (NASDAQ:POOL) υποχωρεί 11%, αφού ο διανομέας προϊόντων πισίνας μείωσε τις προσδοκίες κερδών και εσόδων, επικαλούμενος χαμηλότερες δραστηριότητες κατασκευής και αναδιαμόρφωσης νέων πισίνων.


Η μετοχή της Mastercard σημειώνει άνοδο 0,2%, με την Commerzbank να αξιολογεί τον αμερικανικό πάροχο υπηρεσιών πληρωμών ως «ισχυρή αγορά», επικαλούμενη τις ισχυρές προοπτικές ανάπτυξής της και την ηγετική της θέση στις παγκόσμιες πληρωμές.

Η μετοχή της Airbus (OTC:EADSY) υποχωρεί 11%, αφού ο κατασκευαστής αεροσκαφών δήλωσε ότι μειώνει τους οικονομικούς στόχους του για το 2024, επικαλούμενος ζητήματα εφοδιαστικής αλυσίδας και πρόσθετο κόστος στο τμήμα διαστημικών συστημάτων.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο